Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραδίδονται στην πλειονότητά τους τα πολυϊατρεία
  • [02] Αποκαθίσταται η κυκλοφορία στη Βασ. Σοφίας μετά τη συγκέντρωση των σχολικών φυλάκων
  • [03] Θετικό μήνυμα προς την Αθήνα θα στείλει ο Β.Σόιμπλε, εάν επιβεβαιωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, εκτιμά η Deutsche Welle
  • [04] Ομαλοποιείται η ελληνική αγορά ομολόγων, εκτιμούν οι αναλυτές
  • [05] Ομιλία Κ. Χατζηδάκη σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου
  • [06] Χιλιάδες έμποροι και βιοτέχνες της Ιταλίας απαιτούν να τονωθεί η ανάπτυξη της οικονομίας από τη νέα κυβέρνηση
  • [07] Τουλάχιστον 49 νεκροί από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων στο Ιράκ
  • [08] Δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί και 123 διασώθηκαν από πλεούμενο ανοικτά της Λαμπεντούζα
  • [09] Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για την οριστική συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα
  • [10] Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης στην Ελλάδα

  • [01] Παραδίδονται στην πλειονότητά τους τα πολυϊατρεία

    Επίσημα από σήμερα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ κλείνουν προσωρινά. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ενώσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, η πλειονότητα των πολυϊατρείων έχει προχωρήσει στη διαδικασία της παράδοσης, ενώ σε 15 από αυτά, σε Αττική και περιφέρεια πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, εμποδίζοντας τις επιτροπές να προχωρήσουν στην απογραφή και παραλαβή των πολυϊατρείων. Ειδικότερα, συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε Λειβαδιά, Κυκλάδες, Λασίθι, Καλαμάτα, Ξάνθη, Θήβα, Πύργο, Ν. Ιωνία, Κορωπί, Πειραιά, Παγκράτι, Βύρωνα, Αγ. Δημήτριο- Δάφνη, Ν. Σμύρνη και Ασπρόπυργο.

    Πάντως το ζήτημα που εξετάζουν τώρα οι γιατροί είναι ο τρόπος ένταξής τους στον νέο φορέα, καθώς σε διάστημα επτά ημερών καλούνται να υπογράψουν δήλωση για το αν επιθυμούν να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ ή να μείνουν εκτός διατηρώντας τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Οι γιατροί αντιδρούν καθώς, όπως υποστηρίζουν, η δήλωση του Νόμου 1599 την οποία καλούνται να υπογράψουν, είναι δεσμευτική και τους στερεί το δικαίωμα άσκησης κάθε ένδικου μέσου, κάνοντας λόγο για εκβιαστική μεθόδευση. Μάλιστα οι εκπρόσωποι των γιατρών καλούν τους συναδέλφους τους να μην υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις. Σήμερα στις 6.00 το απόγευμα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει στην πλατεία Ομονοίας συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, ενώ αύριο στις 13.00 διοργανώνεται πανυγεινομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι.

    [02] Αποκαθίσταται η κυκλοφορία στη Βασ. Σοφίας μετά τη συγκέντρωση των σχολικών φυλάκων

    Ομαλοποιείται σταδιακά η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, όπου στο ύψος έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί σχολικοί φύλακες και υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου και διαλύθηκαν, ενώ ομάδα των σχολικών φυλάκων παραμένει στο πεζοδρόμιο έξω από το υπουργείο, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα. Νωρίτερα στο σημείο είχε επικρατήσει ένταση με τους σχολικούς φύλακες να πραγματοποιούν ολιγόωρη καθιστική διαμαρτυρία επί του οδοστρώματος και τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών. Οι σχολικοί φύλακες ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που τελικά δεν έγινε, ενώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκαν στη συγκέντρωση υποσχέθηκαν να φέρουν προς συζήτηση στη Βουλή τα αιτήματα των διαδηλωτών.

    [03] Θετικό μήνυμα προς την Αθήνα θα στείλει ο Β.Σόιμπλε, εάν επιβεβαιωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, εκτιμά η Deutsche Welle

    «Εάν επιβεβαιωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας και μάλιστα εάν είναι μεγαλύτερο του αναμενόμενου, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θα διστάσει να εκπέμψει στην Αθήνα ένα θετικό μήνυμα, ακόμη και χωρίς το "πράσινο φως" της καγκελαρίου», αναφέρει η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, σε ανάλυσή της για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τη στάση του Βερολίνου έναντι της Αθήνας. «Το έκανε, άλλωστε και πριν από τις γερμανικές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν παραδέχθηκε ότι θα απαιτηθεί ενδεχομένως και τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας», επισημαίνεται στο άρθρο και τονίζεται ότι «ένα υψηλό πλεόνασμα θα δικαιώσει την πολιτική Σόιμπλε και κατά συνέπεια τη διαχείριση της κρίσης από το Βερολίνο».

    [04] Ομαλοποιείται η ελληνική αγορά ομολόγων, εκτιμούν οι αναλυτές

    Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων σημείωσε σήμερα ελαφρά υποχώρηση, στο 7,56%, ήτοι κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας, τον Μάρτιο του 2012, καθώς οι διεθνείς δανειστές της ανακοίνωσαν ότι θα επιστρέψουν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα για να αξιολογήσουν την υλοποίηση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς. Οι δανειστές, σημειώνει το δημοσίευμα, ανέστειλαν πέρυσι τον έλεγχό τους, επειδή δεν υπήρξε πρόοδος στις συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές, αλλά από τότε η Ελλάδα παρουσίασε σημαντική βελτίωση. Το (πρωτογενές) δημοσιονομικό πλεόνασμά της για το 2013 ξεπέρασε τις προσδοκίες και η οικονομία της συρρικνώθηκε λιγότερο από ό,τι ανέμεναν η κυβέρνηση ή οι δανειστές- επιτεύγματα που πρέπει να οδηγήσουν στην εκταμίευση μίας δόσης του δανείου που καθυστερεί από τον Σεπτέμβριο, δήλωσαν αναλυτές.

    [05] Ομιλία Κ. Χατζηδάκη σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου

    Την υιοθέτηση φορολογικών κινήτρων για τους πολίτες ώστε να προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών τους και με τον τρόπο αυτόν να στηριχθεί η ελληνική βιομηχανία αλουμινίου προτείνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης. Σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου ο υπουργός ανακοίνωσε ότι στο νέο ΕΣΠΑ 2014- 2020 ο κλάδος των δομικών υλικών θα χαρακτηριστεί ως ένας από τους οκτώ κλάδους- πυλώνες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και θα τύχει ιδιαίτερης χρηματοδότησης. Επίσης στο νέο ΕΣΠΑ θα συνεχιστεί η δράση «Εξοικονομώ Κατ Οίκον» και θα ενισχυθεί με επιπλέον κεφάλαια. Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για δική του πρόταση και όχι για θέμα που έχει εξεταστεί μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση, πως ένας καλός τρόπος στήριξης των κατασκευών και ιδιαίτερα του αλουμινίου είναι η παροχή και φορολογικών κινήτρων για ενεργειακές αναβαθμίσεις σπιτιών.

    [06] Χιλιάδες έμποροι και βιοτέχνες της Ιταλίας απαιτούν να τονωθεί η ανάπτυξη της οικονομίας από τη νέα κυβέρνηση

    Πάνω από 60.000 έμποροι, αγρότες και βιοτέχνες του δικτύου Reteimprese διαδήλωσαν στην Ρώμη με αίτημα την ριζική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ώστε να υπάρξει ανάπτυξη άμεσα.

    «Ζητάμε από τον νέο πρωθυπουργό να μας καλέσει σε συνάντηση μόλις αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του... η κατάσταση είναι δραματική», δήλωσαν στελέχη του δικτύου Reteimprese.

    Σύνθημα της κινητοποίησης: «χωρίς επιχειρήσεις δεν υπάρχει μέλλον, πρέπει να ξαναπάρουμε την Ιταλία στα χέρια μας».

    «Θα επιδιώξουμε τον διάλογο, αλλά θα είμαστε έτοιμοι να ξανακατέβουμε στους δρόμους, σε όλες τις πλατείες της Ιταλίας», τόνισε ο Μάρκο Βεντούρι, ο βασικός ομιλητής της σημερινής διαδήλωσης.

    [07] Τουλάχιστον 49 νεκροί από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων στο Ιράκ

    Βόμβες που εξερράγησαν σήμερα σε συνοικίες της ιρακινής πρωτεύουσας όπου ζουν κυρίως σιίτες και στη νότια πόλη Χίλα, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 49 ανθρώπους, έγινε γνωστό από την αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές. Καμιά οργάνωση δεν ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για κάποια από τις επιθέσεις αυτές, αλλά οι σιίτες γίνονται συχνά στόχοι των εξεγερμένων σουνιτών που τον τελευταίο χρόνο ανακτούν έδαφος στο Ιράκ.

    [08] Δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί και 123 διασώθηκαν από πλεούμενο ανοικτά της Λαμπεντούζα

    Δύο μετανάστες βρέθηκαν νεκροί και πάνω από 120, διασώθηκαν από ένα πλεούμενο το οποίο εντοπίστηκε 145 ναυτικά μίλια (περίπου 270 χλμ.) νοτιοδυτικά της νήσου Λαμπεντούζα της Ιταλίας, όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές.

    Το πλεούμενο μήκους 7 μέτρων με τους μετανάστες είχε εκπέμψει SOS με ένα δορυφορικό τηλέφωνο κάνοντας γνωστό ότι η μηχανή του είχε παρουσιάσει βλάβη και για τον εντοπισμό του ειδοποιήθηκαν και κινητοποιήθηκαν πολλά σκάφη που έπλεαν στην περιοχή, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του λιμεναρχείου.

    Τελικά τους πρόσφυγες διέσωσε ένα ελληνικό φορτηγό πλοίο, το «Rizopon», που μετέφερε τους μετανάστες στο λιμάνι της πόλης Αουγκούστα της Σικελίας.

    Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε χθες αλλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση σήμερα.

    [09] Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για την οριστική συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

    Έξι μεγάλες δυνάμεις και το Ιράν άρχισαν συνομιλίες σήμερα στη Βιέννη επιδιώκοντας να επιτύχουν μέσα στους ερχόμενους μήνες μια τελική διευθέτηση του θέματος του επίμαχου πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης παρά τις προειδοποιήσεις από αμφότερες τις πλευρές ότι η σύναψη μιας συμφωνίας μπορεί να αποδειχθεί αδύνατη.

    Η συνάντηση, η οποία αναμένεται να διαρκέσει δύο ή τρεις ημέρες, είναι η πρώτη αφότου οι δυνάμεις --οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία-- επέτυχαν το Νοέμβριο μια προσωρινή συμφωνία με το Ιράν βάσει της οποίας η Τεχεράνη περιόρισε τις πιο ευαίσθητες πυρηνικές δραστηριότητες με αντάλλαγμα κάποια χαλάρωση των κυρώσεων

    Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται υπό την αιγίδα της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον. Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ είναι επίσης παρών στη σύνοδο αυτή.

    [10] Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης στην Ελλάδα

    Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, καθώς μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης στην Ελλάδα, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 43, και τους 61 οι νοσηλευόμενοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 156 άτομα. Οι ειδικοί επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) συμβουλεύουν όλους όσοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν, ακόμη και τώρα και να λάβουν αντι-ιική αγωγή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 February 2014 - 13:30:25 UTC