Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποχώρησε η Μαριλένα Κοππά από το ΠΑΣΟΚ
  • [02] Συνάντηση Ι. Στουρνάρα με βουλευτές Κ. Μακεδονίας - Στάση αναμονής τηρούν οι αγρότες
  • [03] Ι. Παναγιωτόπουλος: Το Άγιον Όρος είναι το νήμα της παράδοσης
  • [04] Δύο νεκροί και περίπου 60 τραυματίες στα βίαια επεισόδια στην Μπανγκόκ
  • [05] «Στις μέρες μας ο Γρηγόρης Λαμπράκης έγινε τραγικά επίκαιρος»
  • [06] Αναπτύχθηκε γρήγορο βιολογικό τεστ διάγνωσης της κατάθλιψης στους εφήβους

  • [01] Αποχώρησε η Μαριλένα Κοππά από το ΠΑΣΟΚ

    Την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε η ευρωβουλευτής του Κινήματος Μαριλένα Κοππά. Σε δήλωσή της αναφέρει: «Εφεξής δεν έχω καμία οργανωτική σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Παραμένω ως ανεξάρτητη ευρωβουλευτής στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών».

    [02] Συνάντηση Ι. Στουρνάρα με βουλευτές Κ. Μακεδονίας - Στάση αναμονής τηρούν οι αγρότες

    Ήπιες κινητοποιήσεις συμβολικού χαρακτήρα έχει επιλέξει για σήμερα μερίδα αγροτών της Βόρειας Ελλάδας, ενώ άλλοι τηρούν στάση αναμονής ενόψει του αυριανού συλλαλητηρίου που έχει προγραμματιστεί, στη μία το μεσημέρι, στην Αθήνα. Οι αγρότες στον κόμβο της Κουλούρας, στην Ημαθία, εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι, με τον αντιπρόεδρο της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Ημαθίας Κώστα Λιολιόπουλο, μέλος της Πρωτοβουλίας, να δηλώνει πως στη χθεσινή συνάντηση καταγράφηκε μεν σημαντική προσέλευση βουλευτών, ωστόσο «όλοι έλεγαν πως έχουμε δίκιο, θα πιέσουν όσο παραπάνω μπορούν, αλλά δεν γίνεται να πέσει και η κυβέρνηση».

    Σήμερα, βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να συζητηθεί μια "ατζέντα 16 σημείων" και υπό το φως αυτής της συνάντησης, ο κ. Λιολιόπουλος εκφράζει την ελπίδα ότι «ίσως να ικανοποιήσουν έστω και μέρος των αιτημάτων μας και να λήξει το θέμα».

    [03] Ι. Παναγιωτόπουλος: Το Άγιον Όρος είναι το νήμα της παράδοσης

    Μια επίσκεψη στο Άγιον Όρος «μας δίνει την ευκαιρία να κρατήσουμε το νήμα της παράδοσης, που χάνεται, και αυτό το νήμα πρέπει να κρατήσουμε, πρέπει να κρατήσουμε την παράδοσή μας ενωμένη» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης, Γιάννης Παναγιωτόπουλος, που συνόδευσε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στην επίσκεψή του στην αθωνική μοναστική πολιτεία. «Η αρχαία παράδοση της Εκκλησίας σώζεται στο Άγιον Όρος και έχει μοναδική σημασία να σώζεται, γιατί εμείς μπορεί να πούμε να πάμε να το ζήσουμε, εμείς που έχουμε μπει σε άλλους ρυθμούς, σε άλλη ζωή, στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Αυτές τις λίγες ώρες, που πάμε εκεί, αξίζει να το ζήσουμε και αυτό είναι το μεγαλείο. Είναι ένας πολιτισμός, ένα τεράστιο μέγεθος» σημειώνει ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είναι και θεολόγος, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ειδικευμένος στη Γενική Εκκλησιαστική Ιστορία, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν συνιστούσε «πολιτική παρέμβαση» το γεγονός ότι παρουσία του κ. Σαμαρά διαβάστηκε το πολυχρόνιο, μια διαδικασία κατά την οποία η εκκλησία εύχεται υπέρ της πολιτικής ηγεσίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος απαντά: «Είναι μια παράδοση. Η Εκκλησία εύχεται υπέρ της πολιτικής ηγεσίας. Το πολυχρόνιο είναι μια διαδικασία κατά την οποία εύχεται η Εκκλησία υπέρ της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Ο εκάστοτε επικεφαλής ακούει το πολυχρόνιο. Έτσι λοιπόν, το άκουσε και ο πρωθυπουργός. Η Εκκλησία τιμά την πολιτική ηγεσία, γιατί ακριβώς αυτή την παράδοση εκφράζει, χωρίς διακρίσεις».

    [04] Δύο νεκροί και περίπου 60 τραυματίες στα βίαια επεισόδια στην Μπανγκόκ

    Ένας αστυνομικός κι ένας 52χρονος διαδηλωτής σκοτώθηκαν και δεκάδες αστυνομικοί και αντικυβερνητικοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν στη διάρκεια βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν σήμερα στην Μπανγκόκ κατά τη διάρκεια ευρείας κλίμακας επιχείρησης των δυνάμεων ασφαλείας για την ανακατάληψη των δημοσίων κτιρίων και χώρων που έχουν καταλάβει από τον Νοέμβριο οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, σύμφωνα με αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ιατρικού Κέντρου Εραουάν, ο διαδηλωτής σκοτώθηκε από τα πυρά αγνώστου στη διάρκεια συγκρούσεων που σημειώθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης. Οι διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους από τον Νοέμβριο με στόχο την ανατροπή της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα, την οποία θεωρούν μαριονέτα του αδελφού της Θαξίν Σιναουάτρα, πρώην πρωθυπουργού που ανατράπηκε με στρατιωτικό πραξικόπημα το 2006.

    [05] «Στις μέρες μας ο Γρηγόρης Λαμπράκης έγινε τραγικά επίκαιρος»

    Την ερχόμενη Πέμπτη (20/2) στις κινηματογραφικές αίθουσες ξεκινά η προβολή του ντοκιμαντέρ «Μαραθώνιος μιας χαμένης άνοιξης: Γρηγόρης Λαμπράκης» που παρουσιάζει σπάνια φωτογραφικά αρχεία και άγνωστα μέχρι σήμερα κινηματογραφικά ντοκουμέντα που στοιχειοθετούν τη μοναδική περίπτωση του Γρηγόρη Λαμπράκη. Πολύτιμο υλικό που βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, το οποίο υποβλήθηκε σε ειδική επεξεργασία για να διασωθεί και να μοιραστεί με το κοινό δεκαετίες αργότερα.

    Μεταξύ άλλων εμφανίζεται ο ίδιος ο Γρηγόρης Λαμπράκης στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, πλάνα από το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του και τη μεγαλειώδη κηδεία/διαδήλωση, καθώς και μαρτυρίες ανθρώπων που γνώρισαν ή και συνεργάστηκαν με τον Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος με πλούσια φιλμογραφία( «Ημερολόγια Καταστρώματος-Γ. Σεφέρης» «Ι.Μόραλης» «Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσόα συνάντησε τον Κων/νο Καβάφη», «Υπογραφή») και αρκετά βραβεία στις αποσκευές του κατάφερε με σκηνοθετική μαεστρία και ιστορικά ντοκουμέντα να παρουσιάσει τον Λαμπράκη σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς, τον ακτιβιστή, τον άνθρωπο, τον επιστήμονα, τον φίλο και μίλησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ : Για την πολυσχιδή προσωπικότητα του Λαμπράκη και για το πως η συγκυρία προσέδωσε στο ντοκιμαντέρ που μορφοποιήθηκε πριν 4 χρόνια, το στοιχείο της επικαιρότητας.

    [06] Αναπτύχθηκε γρήγορο βιολογικό τεστ διάγνωσης της κατάθλιψης στους εφήβους

    Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν τον πρώτο βιο-δείκτη της μείζονος ή κλινικής κατάθλιψης στους εφήβους, πράγμα που επιτρέπει τη δημιουργία ενός γρήγορου διαγνωστικού και αξιόπιστου τεστ. Ο δείκτης μετρά το επίπεδο της ορμόνης του στρες κορτιζόλης στο σάλιο το πρωί, ενώ παράλληλα -μέσω ερωτηματολογίου- λαμβάνονται υπόψη τυχόν πρώιμα συμπτώματα κατάθλιψης.

    Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κάποιος βιολογικός δείκτης που να επιτρέπει την αντικειμενική και έγκαιρη διάγνωσή της κατάθλιψης. Η ανακάλυψη θα επιτρέψει την πιο έγκαιρη θεραπεία της εν λόγω ψυχικής διαταραχής, που εκδηλώνεται σε ολοένα περισσότερους νέους σε όλο τον κόσμο. Διάφοροι παράγοντες παίζουν ρόλο στην εμφάνιση και εξέλιξη της κατάθλιψης, όπως τα γονίδια, η χημεία του εγκεφάλου, ο τρόπος ζωής, η ανατροφή και οι επιδράσεις του περιβάλλοντος. Γεγονότα όπως μια σοβαρή ασθένεια, ένα τραυματικό συμβάν ή η κατάχρηση αλκοόλ μπορούν να «πυροδοτήσουν» την κατάθλιψη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 February 2014 - 9:30:23 UTC