Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τη στροφή εξόδου από την κρίση
  • [02] Ο. Ρεν: Η Ιταλία να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες
  • [03] Κουέλιου: Δεν χρειαζόμαστε νέα διάσωση
  • [04] Ο συριακός στρατός και οι αντάρτες «συνήψαν συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός»

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τη στροφή εξόδου από την κρίση

    Στο εξάμηνο που διανύουμε η Ελλάδα πρέπει να κάνει πραγματικά τη στροφή προς την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist στη Θεσσαλονίκη.

    Αυτό, υπογράμμισε, θα είναι και η έμπρακτη αποστομωτική απάντηση στα νέα ρεύματα ευρωσκεπτικισμού που αναπτύσσονται, ενώ παρατήρησε πως στο εξάμηνο που διανύουμε θα κριθούν και η αξιοπιστία και το μέλλον της Ευρωζώνης, καθώς η Ελλάδα είναι το «εργαστήριο» της σύνθετης ευρωπαϊκής κρίσης.

    Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι χρειάζεται μια νέα αντίληψη για την Ευρώπη, μια νέα αφήγηση που δεν θα είναι ταυτισμένη με τις πολιτικές λιτότητας, την ανεργία και την κρίση, και βελτίωση της αρχιτεκτονικής του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

    [02] Ο. Ρεν: Η Ιταλία να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε σήμερα την Ιταλία να τηρήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και να προχωρήσει στον περιορισμό του ελλείμματος και του χρέους της, εν μέσω των ανησυχιών ότι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας ενδέχεται να θελήσει να αγνοήσει τους οικονομικούς κανόνες των Βρυξελλών.

    Ο Ματέο Ρέντσι, που έλαβε σήμερα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μετά την παραίτηση του Ενρίκο Λέτα την Πέμπτη, είχε αναφέρει πέρυσι ότι η Ιταλία ίσως «σκεφτεί να παραβιάσει» το όριο του ελλείμματος 3% που έχει θεσπίσει η ΕΕ, αν καταφέρει να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

    Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν προειδοποίησε τη Ρώμη να τηρήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ΕΕ, που θέτει το όριο του ελλείμματος των κρατών μελών στο 3% του ΑΕΠ και του χρέους στο 60%.

    Η Ιταλία έχει καταφέρει να περιορίσει το έλλειμμά της σχεδόν στο 3%, όμως το χρέος της είναι σχεδόν διπλάσιο του στόχου της ΕΕ.

    [03] Κουέλιου: Δεν χρειαζόμαστε νέα διάσωση

    Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να ζητήσει δεύτερο πακέτο στήριξης της οικονομίας της χώρας από τη διεθνή τρόικα των πιστωτών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο).

    «Δεν χρειαζόμαστε νέα διάσωση» δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρου Πάσους Κουέλιου στη Λισαβόνα.

    Η Πορτογαλία έχει καλύψει σχεδόν πλήρως τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού το 2014 και η πορτογαλική κυβέρνηση εργάζεται για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τα δημόσια οικονομικά και το 2015, προσέθεσε ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός.

    [04] Ο συριακός στρατός και οι αντάρτες «συνήψαν συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός»

    Ο συριακός στρατός και οι αντάρτες συνήψαν τις τελευταίες ημέρες συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός στην πλειονότητα των περιοχών γύρω από τη Δαμασκό, με την πιο πρόσφατη να είναι αυτή στην πόλη Μπαμπίλα, παρά το ότι στη Γενεύη οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε αποτυχία.

    Μετά από ενάμισι χρόνο σφοδρών μαχών μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα, οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και οι αντάρτες κατέληξαν σε ένα συμβιβασμό, βάσει του οποίου ουδείς εκ των αντιμαχομένων μπορεί να ανακηρύξει τη νίκη του.

    Οι συμφωνίες αυτές εκεχειρίας επιτεύχθηκαν με τη διαμεσολάβηση πολιτικών προσωπικοτήτων και επιχειρηματιών που ζουν στις περιοχές αυτές.

    Σύμφωνα με μια πηγή, οι αντάρτες παρείχαν διαβεβαιώσεις ότι οι συμφωνίες αυτές θα επιτρέψουν να διανεμηθούν τρόφιμα σε περιοχές όπου καταγράφεται μεγάλη έλλειψή τους λόγω της πολιορκίας τους, ενώ σε αντάλλαγμα οι αντάρτες θα παραδώσουν ένα μέρος των βαρέων όπλων τους και θα υψώσουν την επίσημη συριακή σημαία αντί των λαβάρων τους στις περιοχές που ελέγχουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 February 2014 - 21:30:23 UTC