Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πορεία διαμαρτυρίας με τρακτέρ σε κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής
  • [02] Απέσυραν τα τρακτέρ τους από τις πλατείες των χωριών οι Σερραίοι αγρότες
  • [03] Πάνω από 340.000 οι νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων
  • [04] Φόβοι για νέες πλημμύρες στη Βρετανία
  • [05] Τζόρτζ Κλούνεϊ: Υπερβολές που σβήνονται με μερικά ποτήρια ουίσκι

  • [01] Πορεία διαμαρτυρίας με τρακτέρ σε κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής

    Δεκάδες τρακτέρ με μαύρες σημαίες έκαναν το μεσημέρι αισθητή της παρουσία τους στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη.

    Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που ζητούν δικαιότερο φορολογικό καθεστώς και καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημίες που υπέστησαν από την ευλογιά των προβάτων, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας με τρακτέρ αρχικά στο δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια στο κτίριο της αντιπεριφέρειας Έβρου, όπου επέδωσαν ψηφίσματα με τα αιτήματά τους.

    Νωρίς το απόγευμα τα τρακτέρ επέστρεψαν στα σημεία συγκέντρωσης στις Φέρες και στην Κορνοφωλιά Σουφλίου.

    Πορεία διαμαρτυρίας με γεωργικά μηχανήματα έγινε την ίδια ώρα και στην Κομοτηνή.

    [02] Απέσυραν τα τρακτέρ τους από τις πλατείες των χωριών οι Σερραίοι αγρότες

    Απέσυραν τα τρακτέρ από τις πλατείες των χωριών, που ήταν παραταγμένα για μία εβδομάδα περίπου, οι Σερραίοι αγρότες έχοντας πλέον το βλέμμα στραμμένο στις αγροτικές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για την Τετάρτη στην Αθήνα.

    Οι αγρότες πρόκειται από σήμερα το βράδυ να πραγματοποιήσουν συσκέψεις με τους κατά τόπους Αδέσμευτους Αγροτικούς Συλλόγους του νομού, όπου πρόκειται να συναποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

    Το μόνο μπλόκο που παραμένει στην περιοχή των Σερρών είναι του κόμβου Κερδυλλίων, επί της Εγνατίας Οδού.

    [03] Πάνω από 340.000 οι νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων

    Στις 341.937 ανέρχονται οι δηλώσεις υπαγωγής στον νέο νόμο 4178/2013 για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, κατά το πρώτο εξάμηνο εφαρμογής του, το δε συνολικό ύψος των καταχωρημένων προστίμων ανέρχεται στα 1.843.062.825 ευρώ, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι 125.778 αφορούν σε νέες δηλώσεις στον ν.4178 και στις 216.159 ανέρχονται οι μεταφερόμενες δηλώσεις από τον παλιό νόμο 4014.

    Οι προς μεταφορά δηλώσεις, που εκκρεμούν από τον ν.4014, ανέρχονται στις 153.663 και, όπως σημειώνεται, έχουν εκδοθεί συνολικά 428.521 δηλώσεις για μεταβίβαση ακινήτων.

    Όσον αφορά τα πρόστιμα, 1.143.768.131 ευρώ έχουν καταχωρηθεί με τον ν.4014, και 699.294.694 ευρώ, με το νέο νόμο.

    [04] Φόβοι για νέες πλημμύρες στη Βρετανία

    Οι μετεωρολόγοι σήμερα προέβλεψαν ότι νέες βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν σποραδικά τη Βρετανία τις επόμενες ημέρες, εντείνοντας τους φόβους για επιδείνωση και επέκταση των πλημμυρών στις περιοχές που εδώ και εβδομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες με τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

    Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας, η MET, ανέφερε ότι οι βροχοπτώσεις δεν θα είναι τόσο ισχυρές ή δεν θα διαρκέσουν τόσο πολύ όπως τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά από τη στιγμή που θα πλήξουν περιοχές όπου το έδαφος έχει ήδη δεχθεί μεγάλες ποσότητες υδάτων είναι πιθανόν να προκληθούν νέες πλημμύρες ή να επιδεινωθεί η υπάρχουσα κατάσταση.

    Τα νότια της Βρετανίας επλήγησαν ιδιαίτερα από την κακοκαιρία, χιλιάδες σπίτια πλημμύρισαν και προκλήθηκαν μεγάλα προβλήματα στις οδικές και στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

    [05] Τζόρτζ Κλούνεϊ: Υπερβολές που σβήνονται με μερικά ποτήρια ουίσκι

    Για δεύτερη εβδομάδα ο βρετανικός Τύπος ασχολείται με τις δηλώσεις του Τζορτζ Κλούνεϊ σχετικά με την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα και σήμερα φιλοξενεί δηλώσεις του ηθοποιού, ο οποίος απαντά στην επίθεση που δέχθηκε από τον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.

    «Είμαι μεγάλος θαυμαστής του δημάρχου, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο αξιότιμος φίλος μου δεν είχε πραγματικά πρόθεση να με συγκρίνει με τον Χίτλερ. Πρόκειται για υπερβολές που σβήνονται με μερικά ποτήρια ουίσκι. Έχω βρεθεί κι εγώ καμιά δύο φορές σε αυτήν τη θέση και δεν κρατώ κακία», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

    Επιπλέον τονίζει πως «όταν, όμως, πρόκειται για πραγματικά γεγονότα και όχι για αποκυήματα της φαντασίας, θα πρέπει κανείς να κοιτάξει τους κανονισμούς της Ουνέσκο που έχουν γίνει αποδεκτοί από όλες τις πλευρές. Ένα κράτος που καταλαμβάνει μια χώρα δεν μπορεί να πουλά την εθνική πολιτιστική κληρονομιά της» τονίζει ο Κλούνεϊ και παράλληλα επισημαίνει πως «ακόμα πιο σχετικό είναι το γεγονός ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα απομακρύνθηκαν βάναυσα από τον ναό από τους Τούρκους και μετά πωλήθηκαν. Ήταν ένα μοναδικό μνημείο που κομματιάστηκε. Είναι σαν να κομματιάσεις το άγαλμα του Δαβίδ και το κεφάλι του να βρεθεί στην Αγγλία, το μπράτσο του στο Βατικανό και ο κορμός του στο Μητροπολιτικό Μουσείο».

    Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον την προηγούμενη εβδομάδα από τη στήλη του στην εφημερίδα Daily Telegraph είχε επιτεθεί στον Κλούνεϊ, λέγοντας πως με αφορμή την ταινία που προωθεί φαίνεται να υποστηρίζει τη χιτλερική ατζέντα σχετικά με τους βρετανικούς πολιτιστικούς θησαυρούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 February 2014 - 17:30:27 UTC