Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρνητική στο ενδεχόμενο να κατέβει ως υποψήφια στις ευρωεκλογές, η Ντόρα Μπακογιάννη
  • [02] Στο ¶γιον Όρος για δεύτερη μέρα ο πρωθυπουργός
  • [03] Έκρηξη χειροβομβίδας τη νύχτα στην Αγία Βαρβάρα Αττικής
  • [04] Βενεζουέλα: Χιλιάδες υποστηρικτές του προέδρου Μαδούρο σε συγκέντρωση ενάντια στο «φασισμό»
  • [05] Βρετανία: Αγωνία για την άνοδο της στάθμης του Τάμεση
  • [06] Πέθανε από καρδιακή προσβολή ο μαριονετίστας, γιος του δημιουργού του Μuppet Show, Τζον Χένσον
  • [07] Το Τόκιο έζησε τη χειρότερη χιονόπτωση εδώ και 45 χρόνια
  • [08] Την πλήρη στήριξή του στον Νίκο Αναστασιάδη, εκφράζει ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο
  • [09] Στο εδώλιο με κατηγορίες για κατασκοπεία ο Μοχάμεντ Μόρσι

  • [01] Αρνητική στο ενδεχόμενο να κατέβει ως υποψήφια στις ευρωεκλογές, η Ντόρα Μπακογιάννη

    Αρνητική στο ενδεχόμενο να κατέβει ως υποψήφια στις ευρωεκλογές δηλώνει η Ντ. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή της Κυριακής». «Δεν είναι στους στόχους μου» δηλώνει αλλά στο ερώτημα εάν της το ζητήσει ο πρωθυπουργός αναφέρει «ήμουν και είμαι συνεπής στις θέσεις μου και δεν έχω αρνηθεί να δώσω μάχες όταν χρειάζεται».

    Δεν κρύβει ότι ενδιαφέρεται για μια θέση στις Βρυξέλλες λέγοντας «στη φάση αυτή η δουλειά μου στο Συμβούλιο της Ευρώπης είναι πολύ σημαντική. Οι θέσεις στην ευρωπαϊκή ιεραρχία θα αποφασιστούν μετά τις εκλογές».

    [02] Στο ¶γιον Όρος για δεύτερη μέρα ο πρωθυπουργός

    Με επισκέψεις σε Μονές συνεχίζει για δεύτερη μέρα την παρουσία του στο ¶γιον Όρος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος διανυκτέρευσε στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Κοινότητας στις Καρυές. Νωρίς το πρωί ο κ. Σαμαράς παρέστη στη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές και είπε το «Πιστεύω» και το «Πάτερ Ημών». Το υπόλοιπο πρόγραμμά του περιλαμβάνει επισκέψεις στις Μονές Ιβήρων, Μεγίστης Λαύρας και Σίμωνος Πέτρα. Τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας προσέφεραν στον πρωθυπουργό αναμνηστικά δώρα, ένα αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας «¶ξιον Εστί» και μια έκδοση με τις θαυματουργές εικόνες του Αγίου Όρους.

    [03] Έκρηξη χειροβομβίδας τη νύχτα στην Αγία Βαρβάρα Αττικής

    Έκρηξη χειροβομβίδας αναστάτωσε τη νύχτα την Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω, ενώ προξένησε ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. ¶γνωστοι δράστες, πέταξαν την χειροβομβίδα στις 2.40 τα ξημερώματα, στην οδό Χίου 35, περίπου 50 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, απ' όπου όμως δεν υπάρχει οπτική επαφή και διέφυγαν πριν φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικοί. Από τα θραύσματα της έκρηξης προκλήθηκαν ζημιές σε δύο σπίτια και έξι αυτοκίνητα. Στο σημείο βρέθηκε ένας μοχλός απελευθέρωσης χειροβομβίδας, που πιθανότατα ήταν αμυντικού τύπου, ρωσικής κατασκευής. Ο στόχος και το κίνητρο της ενέργειας δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια Αττικής.

    [04] Βενεζουέλα: Χιλιάδες υποστηρικτές του προέδρου Μαδούρο σε συγκέντρωση ενάντια στο «φασισμό»

    Χιλιάδες κυβερνητικοί υποστηρικτές εξέφρασαν τη στήριξή τους το Σάββατο στον αριστερό πρόεδρο της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, ο οποίος «κάλεσε» αυτήν την διαδήλωση κατά του « φασισμού» ενόσω η αντιπολίτευση συνεχίζει τις δικές της εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο της Κολομβίας Αλβάρο ότι είναι υπεύθυνος για την αυξανόμενη βία στη Βενεζουέλα. Ο Μαδούρο χαρακτήρισε τον Ουρίμπε « εχθρό της Βενεζουέλας» , που υποστηρίζει « φασιστικές ομάδες». Προηγουμένως , ο Μαδούρο κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για υπόθαλψη της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησής του την οποία κληρονόμησε μετά τον θάνατο του Ούγκο Τσάβες . Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στην Ουάσινγκτον, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εκφράζουν « τη βαθιά τους ανησυχία » για την αύξηση της βίας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας της περασμένης εβδομάδας που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

    [05] Βρετανία: Αγωνία για την άνοδο της στάθμης του Τάμεση

    Υπό την απειλή της ραγδαίας ανόδου της στάθμης των νερών του Τάμεση τις αμέσως επόμενες ώρες ζουν οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων -κυρίως- παραποτάμιων περιοχών στη Μεγάλη Βρετανία, στον «απόηχο» των ακραίων καιρικών συνθηκών που πλήττουν την περιοχή τους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών η άνοδος της στάθμης των νερών του Τάμεση θα μπορούσε να φθάσει αυτό το Σαββατοκύριακο, σε επίπεδα ρεκόρ ανά περιοχές. Τρεις είναι τελικά οι νεκροί- έως αργά το βράδυ του Σαββάτου- από την πρωτοφανή κακοκαιρία. Μεταξύ των νεκρών είναι μια γυναίκα που έχασε τη ζωή της το βράδυ της Παρασκευής στο Λονδίνο από τη μερική κατάρρευση κτιρίου πάνω στο όχημά της όπου τραυματίστηκε και ένας συνεπιβάτης, ένας 80χρονος άντρας επιβάτης κρουαζιερόπλοιου που σκοτώθηκε όταν ένα τεράστιο κύμα έσπασε ένα φινιστρίνι του πλοίου, ενώ ένας 65χρονος στην Ιρλανδία, που εργαζόταν στις τηλεπικοινωνίες σκοτώθηκε στο Κορκ, όταν προσπάθησε να ισιώσει έναν πυλώνα ο οποίος έπεσε πάνω του, χτυπώντας τον στο κεφάλι. Εκτός του νεκρού άντρα στο κρουαζιερόπλοιο «Μάρκο Πόλο» που δέχτηκε την δύναμη των κυμάτων στη Μάγχη ανοικτά των ακτών της Βρετάνης, αρκετοί άλλοι μεταξύ των 735 επιβατών, κυρίως Βρετανοί , τραυματίστηκαν .

    [06] Πέθανε από καρδιακή προσβολή ο μαριονετίστας, γιος του δημιουργού του Μuppet Show, Τζον Χένσον

    Ο Τζον Χένσον, ο γιος του μαριονετίστα δημιουργού του Muppet Show Τζιμ Χένσον, πέθανε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 48 ετών, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Jim Henson Company της οποίας ήταν μέτοχος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Ο Χένσον πέθανε στο σπίτι του στο Σόγκερτις της Νέας Υόρκης ενώ βρισκόταν μόνος με την κόρη του, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Times Herald-Record.

    [07] Το Τόκιο έζησε τη χειρότερη χιονόπτωση εδώ και 45 χρόνια

    Σφοδρή χιονόπτωση έπληξε και πάλι το Τόκιο και τις ανατολικές περιοχές της Ιαπωνίας με αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στις αερομεταφορές και την κυκλοφορία των οχημάτων. Το χιόνι στην πρωτεύουσα έφτασε τα 27 εκατοστά, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας, όταν το Τόκιο έζησε τη χειρότερη χιονόπτωση εδώ και 45 χρόνια. Η εταιρεία ANA Holdings, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της χώρας, ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκαν 338 πτήσεις εσωτερικού και 12 διεθνή δρομολόγια λόγω του χιονιού.

    [08] Την πλήρη στήριξή του στον Νίκο Αναστασιάδη, εκφράζει ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο

    Πλήρη στήριξη στον Πρόεδρο Αναστασιάδη παρέχει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τόσο στο Κυπριακό όσο και στην οικονομία, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Ο κ. Μπαρόζο αναφέρει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «αξίζει ισχυρή πολιτική στήριξη από τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου» και «όχι παρτιζάνικες προσεγγίσεις» (not partisan approaches). Επίσης, τονίζει την ανάγκη για «γενική πολιτική συναίνεση» στη διαχείριση των δύο μεγάλων μετώπων, της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος και της επανόδου της οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης. Για το Κυπριακό, ο κ. Μπαρόζο αναφέρει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «έχει επιδείξει ισχυρό θάρρος και αποφασιστικότητα, ασκώντας πίεση για να εξασφαλίσει αυτή τη διακήρυξη που συμφωνήθηκε». Ερωτηθείς για το θέμα της Αμμοχώστου, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει πως «ξεκάθαρα μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός πακέτου Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».

    [09] Στο εδώλιο με κατηγορίες για κατασκοπεία ο Μοχάμεντ Μόρσι

    Η τρίτη από τις τέσσερις συνολικά δίκες σε βάρος του ισλαμιστή πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, με την κατηγορία της «κατασκοπείας» με σκοπό τη διάπραξη «τρομοκρατικών ενεργειών» πρόκειται να ξεκινήσει σήμερα στο Κάιρο. Συγκατηγορούμενοι του ανατραπέντος προέδρου είναι άλλα 35 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ηγετικά στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, το πολιτικό σκέλος της οποίας κέρδισε όλες τις εκλογές μετά την πτώση του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ, στις αρχές του 2011. Εάν κριθούν ένοχοι, οι κατηγορούμενοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν ακόμη και σε θάνατο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 February 2014 - 9:30:28 UTC