Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με εργαζομένους της ΕΛΒΟ συναντήθηκε ο γγ του ΚΚΕ
  • [02] ΥΠΟΙΚ: Δεν υφίστανται νέες επιβαρύνσεις από προκαταβολές φόρου
  • [03] Με αρνητικό πληθωρισμό άρχισε το 2014 για την ελληνική οικονομία
  • [04] Αυξήθηκαν το γερμανικό και το γαλλικό ΑΕΠ
  • [05] Στο -2,6% υποχώρησε η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το Δ' τρίμηνο 2013
  • [06] Ανάπτυξη 0,1% στο τελευταίο τρίμηνο του 2013, στην Ιταλία
  • [07] Περιμένοντας τη Χρυσή Άρκτο στο φεστιβάλ του Βερολίνου

  • [01] Με εργαζομένους της ΕΛΒΟ συναντήθηκε ο γγ του ΚΚΕ

    Η έκθεση της Κοινωνικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη δράση της Τρόικας επιβεβαιώνει τις μόνιμες θέσεις του ΚΚΕ, τόνισε ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ, στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου. «Η Τρόικα, η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, τον μόνο στόχο που είχαν δεν ήταν να λύσουν προβλήματα του ελληνικού λαού και της ελληνικής οικονομίας, αλλά πώς θα κάνουν πιο κερδοφόρα τα μονοπώλια, τους μονοπωλιακούς ομίλους τους, τις τράπεζές τους και τα δικά τους συμφέροντα και, οπωσδήποτε, τα συμφέροντα τμήματος της ελληνικής πλουτοκρατίας» είπε ο κ. Κουστούμπας.

    Ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τη διοίκηση του σωματείου και εργαζόμενους και εξέφρασε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους αγώνες τους για να μην προχωρήσει η διαδικασία εκκαθάρισης και να μην κλείσει η ΕΛΒΟ.

    [02] ΥΠΟΙΚ: Δεν υφίστανται νέες επιβαρύνσεις από προκαταβολές φόρου

    Σε διάψευση δημοσιευμάτων περί νέων επιβαρύνσεων μισθωτών και συνταξιούχων από προκαταβολές φόρου, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο, «οι αναφορές στα δημοσιεύματα αφορούν σε φορολογικές ρυθμίσεις που ίσχυαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι και τη χρήση 2013 και δεν αφορούν τον Νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που ψηφίστηκε πρόσφατα και ισχύει από τη χρήση 2014 και εξής. Το αντίθετο ισχύει. Οι ρυθμίσεις που αναφέρονται στα δημοσιεύματα, διορθώθηκαν στο πλαίσιο του νέου Κώδικα». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «προκαταβολή φόρου θα υπολογίζεται πλέον μόνο στο εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν νέες επιβαρύνσεις, είτε άμεσες είτε έμμεσες, σε μισθωτούς και συνταξιούχους, όπως παραπλανητικά αναφέρεται στα δημοσιεύματα αυτά» καταλήγει η ανακοίνωση.

    [03] Με αρνητικό πληθωρισμό άρχισε το 2014 για την ελληνική οικονομία

    Με αρνητικό πληθωρισμό (στο -1,5%), άρχισε το 2014 για την ελληνική οικονομία, βάσει στοιχείων. Μετά τη συγκεκριμένη μείωση, ο πληθωρισμός παραμένει αρνητικός για 11ο συνεχή μήνα (τον περασμένο Δεκέμβριο είχε μειωθεί κατά 1,7%, ενώ τον Ιανουάριο 2013 είχε καταγραφεί αύξηση 0,2%). Από τις τιμοληψίες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτει ότι οι κυριότερες ανατιμήσεις καταγράφηκαν τον Ιανουάριο, σε ετήσια βάση, στα φάρμακα (25,5%, λόγω αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων), στα τιμολόγια της ΔΕΗ (7,9%), στον καπνό (2,2%), στα γαλακτοκομικά- αυγά (2,2%), στο ελαιόλαδο (2,1%) και στο νωπό μοσχάρι (1,6%). Στον αντίποδα, υπήρξαν μειώσεις τιμών στη συντριπτική πλειονότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών, όπως, πχ, στις νωπές πατάτες (5,2%), στο φυσικό αέριο (4%), στη βενζίνη (3%), στα είδη ένδυσης- υπόδησης (2,9%), στο πετρέλαιο θέρμανσης (2%), στα νωπά ψάρια (1,8%), κλπ.

    [04] Αυξήθηκαν το γερμανικό και το γαλλικό ΑΕΠ

    Ο ρυθμός ανάπτυξης των δύο μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης στο τέταρτο τρίμηνο του 2013 υπερέβη οριακά τις προσδοκίες, τρέφοντας ελπίδες για ένα οικονομικά πιο εύρωστο 2014. Το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4% (σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2013), χάρη στην αύξηση των εξαγωγών και των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου. Στο τρίτο τρίμηνο, το ΑΕΠ της Γερμανίας είχε αυξηθεί κατά 0,3%. Το γαλλικό ΑΕΠ αυξήθηκε 0,3% στο τελευταίο τρίμηνο του 2013, ενώ η γαλλική στατιστική υπηρεσία αναθεώρησε και τα στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο, εκτιμώντας ότι σημείωσε μηδενική μεταβολή αντί αρνητικής (-0,1%). Αυτό σημαίνει ότι η Γαλλία σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 0,3% στο σύνολο του 2013 αντί του 0,1% που ήταν η εκτίμηση της γαλλικής κυβέρνησης.

    [05] Στο -2,6% υποχώρησε η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το Δ' τρίμηνο 2013

    Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας υποχώρησε περαιτέρω κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2013, καθώς το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 2,6% σε ετήσια βάση (σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012) έναντι μείωσης 3% στο προηγούμενο τρίμηνο (επίσης σε ετήσια βάση), σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). To AEΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε 0,3% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2013 και το ΑΕΠ της ΕΕ κατά 0,4%.

    Στο 3,7% σε μέσα επίπεδα ανήλθε η ύφεση στην Ελλάδα το 2013, μετά και από τη μείωση του ΑΕΠ κατά 2,6% το δ΄ τρίμηνο πέρυσι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

    [06] Ανάπτυξη 0,1% στο τελευταίο τρίμηνο του 2013, στην Ιταλία

    Η ιταλική οικονομία αναπτύχθηκε στο τελευταίο τρίμηνο του 2013, για πρώτη φορά μετά από περισσότερο από δύο χρόνια, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Το ιταλικό ΑΕΠ αυξήθηκε 0,1% στο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής στατιστικής υπηρεσίας. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα, ο οποίος δήλωσε ότι θα παραιτηθεί σήμερα, προέβλεπε ρυθμό ανάπτυξης 1% για το 2014.

    Διαβάστε επίσης: Αυξήθηκαν το γερμανικό και το γαλλικό ΑΕΠ

    [07] Περιμένοντας τη Χρυσή Άρκτο στο φεστιβάλ του Βερολίνου

    Τελευταία μέρα σήμερα του διαγωνιστικού τμήματος, ενώ αύριο βράδυ, στην τελετή λήξης του 64ου κινηματογραφιμκού φεστιβάλ του Βερολίνου, θα απονεμηθούν τα βραβεία της φετινής Μπερλινάλε. Από πλευράς ταινιών, το διαγωνιστικό προγραμμα ήταν σχετικά αδύναμο με λιγοστές πραγματικά πολύ καλές ταινίες. Από τις πιο σημαντικές ταινίες που θα διεκδικήσουν ένα από τα μεγάλα βραβεία του φεστιβάλ- Χρυσή 'Αρκτο καλύτερης ταινίας, βραβείο σκηνοθεσίας και ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής, στην οποία φέτος πρόεδρος είναι ο παραγωγός Τζέιμς Σάμους- αναφέρω τις ταινίες: «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ, «Να αγαπάς, να πίνεις και να τραγουδάς» (ή «Η ζωή του Ράιλι») του Αλέν Ρενέ, «Το μικρό ψάρι» του δικού μας Γιάννη Οικονομίδη, «71» του Γιαν Ντεμάνζ, «Σταθμοί του σταυρού» του Ντρίτριχ Μπρούγκεμαν και «The Grand Budapest Hotel» του Γουές Αντερσον.

    Οσο για τα βραβεία ερμηνείας, για τους άντρες φαβορί είναι ο Βαγγέλης Μουρίκης («Το μικρό ψάρι»), ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ («Κατά σειρά εξαφάνισης» του Χανς Πέτερ Μόλαντ), ο Ελαρ Κολτρέιν («Boyhood») και ο Φόρεστ Γουίτακερ («Δυο άντρες στην πόλη»), καθώς και ο 11χρονος πρωταγωνιστής του αυστριακού φιλμ «Μακόντο» ενώ από γυναικείας πλευράς ξεχώρισαν η Τζένιφερ Κόνελι («Aloft») και η Πατρίσια Αρκέτ («Boyhood»).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 February 2014 - 11:30:23 UTC