Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Το κυρίως φαινόμενο έχει λήξει» τονίζει ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης
  • [02] «Πράσινο φως» για την ανάπλαση του άξονα Πανεπιστημίου - Πατησίων
  • [03] Διασταυρώσεις στοιχείων για εντοπισμό κρυφών εισοδημάτων
  • [04] Ο Ενρίκο Λέτα παρουσίασε το νέο κυβερνητικό του πρόγραμμα
  • [05] «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην κλείσει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών»

  • [01] «Το κυρίως φαινόμενο έχει λήξει» τονίζει ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης

    Καθησυχαστικός για την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στην Κεφαλονιά, εμφανίζεται ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12.34 στην Κεφαλονιά, η οποία αναστάτωσε και πάλι τους κατοίκους του Ληξουρίου, επισήμανε:

    «Το κυρίως φαινόμενο έχει λήξει. Απλώς από καιρού εις καιρόν, μπορεί να έχουμε μετασεισμούς που μπορεί να είναι και λίγο ισχυροί. Πάντως, σεισμό μεγάλο αποκλείεται να έχουμε στην ευρύτερη περιοχή της Παλικής».

    Ο καθηγητής επεσήμανε ότι, ο σημερινός σεισμός εντάσσεται στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας, ενώ διευκρίνισε ότι μια σεισμική ησυχία δεν σημαίνει ότι ετοιμάζεται κάποιος μεγάλος σεισμός.

    [02] «Πράσινο φως» για την ανάπλαση του άξονα Πανεπιστημίου - Πατησίων

    Το «πράσινο φως» άναψε σήμερα για την ανάπλαση του άξονα Πανεπιστημίου-Πατησίων, την επέκταση του τραμ και τις σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αναμένεται να δώσουν νέα πνοή στο κέντρο της Αθήνας. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 78,5 εκατ. ευρώ μπαίνει στην τελική ευθεία προς την υλοποίησή του ύστερα από την υπογραφή της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη.

    Το προς υλοποίηση έργο αποτελείται από ένα σύνολο μικρότερων έργων τα οποία χωρίζονται σε δύο ενότητες, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν αντίστοιχα από το ΥΠΕΚΑ με 37.974.000 ευρώ -μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ)- και την Περιφέρεια Αττικής με 40.526.00 ευρώ -μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ Αττικής).

    Οι κυριότερες παρεμβάσεις του έργου είναι η επέκταση της γραμμής του τραμ από το Σύνταγμα έως την πλατεία Αιγύπτου, διά μέσου των οδών Αμαλίας, Πανεπιστημίου και Πατησίων. Επίσης, προβλέπεται ο ανασχεδιασμός του δημόσιου χώρου μεταξύ των οδών Ακαδημίας και Σταδίου, καθώς και ανασχεδιασμός της λεωφόρου Αμαλίας και της οδού Πατησίων μέχρι την πλατεία Αιγύπτου με κριτήριο την προτεραιότητα στους πεζούς. Επίσης προβλέπονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ανασχεδιασμός της δημόσιας συγκοινωνίας με στόχο την πρόσβαση στο κέντρο με δημόσια μέσα μεταφοράς.

    [03] Διασταυρώσεις στοιχείων για εντοπισμό κρυφών εισοδημάτων

    Τα στοιχεία των κατόχων τραπεζικών λογαριασμών με κίνηση άνω των 50.000 ευρώ σε ετήσια βάση και επενδυτικών λογαριασμών με κίνηση άνω των 100.000 ευρώ, όπως και κάθε δαπάνη των καταναλωτών σε ασφαλιστικές εταιρίες, ιδιωτικά θεραπευτήρια και Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας, θα πρέπει να αποσταλούν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κατά περίπτωση από τον Φεβρουάριο έως και την 31 Μαρτίου.

    Πρόκειται για στοιχεία που υποχρεούνται να αποστείλουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και θεραπευτήρια, ΔΕΚΟ και άλλοι φορείς προκειμένου να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της πολιτικής διασταυρώσεων για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

    Τα στοιχεία που πρέπει να αποσταλούν περιγράφονται αναλυτικά σε απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη που απεστάλη στους αρμόδιους φορείς.

    [04] Ο Ενρίκο Λέτα παρουσίασε το νέο κυβερνητικό του πρόγραμμα

    Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα παρουσίασε στο Παλάτσο Κίτζι, το κυβερνητικό μέγαρο, την πρότασή του για το νέο πρόγραμμα της κυβέρνησης συμμαχίας, το οποίο προβλέπει μέτρα με στόχο την έξοδο από την οικονομική κρίση, την τροποποίηση του εκλογικού νόμου και την τροποποίηση του ιταλικού πολιτικού συστήματος, αψηφώντας τη συνεχιζόμενη σεναριολογία για το ενδεχόμενο το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) -στο οποίο ανήκει- να αποφασίσει αύριο να τον διαδεχθεί ο νέος γραμματέας του, ο Ματέο Ρέντσι.

    Ο Λέτα είπε ότι θα υποβάλει το πρόγραμμα αυτό, το οποίο τιτλοφόρησε «Δέσμευση για την Ιταλία», στα τρία κόμματα της συμπολίτευσης: το Δημοκρατικό Κόμμα, τη Νέα Κεντροδεξιά και την Επιλογή Πολιτών.

    «Το κυβερνητικό αυτό πρόγραμμα δεν έχει ημερομηνία λήξης. Οι κύριοι στόχοι του είναι η έξοδος από την οικονομική κρίση, η αλλαγή του εκλογικού νόμου και (η μεταβολή) του ρόλου της βουλής και της γερουσίας» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

    [05] «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην κλείσει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών»

    Το επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο θα διασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Πολιτισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του προέδρου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ), Γιάννη Μάνου και του πρώην πρωθυπουργού, Παναγιώτη Πικραμμένου.

    Το βασικό πρόβλημα, όπως ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας, έγκειται στην αδυναμία του ΟΜΜΑ να ανταποκριθεί στα δάνεια που έλαβε παλαιότερα με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Όπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην κλείσει το Μέγαρο και όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές εργάζονται πάνω σε αυτό το σχέδιο. Ενώ, άλλα στελέχη που μετείχαν στη σύσκεψη, ανέφεραν ότι το Δημόσιο θα πάρει στην κυριότητά του το νέο κτίριο του Μεγάρου, ενώ το παλαιό θα παραμείνει στο σημερινό καθεστώς. Επίσης, η διαχείριση θα ασκείται μεν από τη διοίκηση του Μεγάρου, αλλά εφεξής το κράτος θα έχει την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΜΜΑ με έξι μέλη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 February 2014 - 19:30:26 UTC