Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοινώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητα του Β. Καπερνάρου για τον δήμο της Αθήνας
  • [02] Ο Φ. Κουβέλης προαναγγέλλει πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του «δημοκρατικού πόλου»
  • [03] Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για το κλείσιμο 23 φορέων του Δημοσίου
  • [04] Βρέθηκαν υπολείμματα της ρουκέτας στη Βαρυμπόμπη
  • [05] Αύξηση 36,2% της οικοδομικής δραστηριότητας τον Νοέμβριο του 2013
  • [06] Έρευνες της ΕΛΑΣ για την «αδέσποτη» ρουκέτα στη Βαρυμπόμπη
  • [07] Ο Μπαρόζο καλεί το κέντρο σε ενότητα για να αντισταθμίσει την αντιευρωπαϊκή ψήφο

  • [01] Ανακοινώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητα του Β. Καπερνάρου για τον δήμο της Αθήνας

    Με μια λιτή ανακοίνωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ανακοίνωσαν την υποψηφιότητα του βουλευτή Βασίλη Καπερνάρου για το δήμο Αθηναίων.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επιλογή του κ. Καπερνάρου ήταν εισήγηση του Πάνου Καμμένου και αποφασίστηκε ομόφωνα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπως είχε αποκαλύψει χθες το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

    [02] Ο Φ. Κουβέλης προαναγγέλλει πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του «δημοκρατικού πόλου»

    «Εκτιμώ ότι από τις ευρωεκλογές θα βγουν συμπεράσματα, χωρίς να υποτιμώ και να μην συνυπολογίζω το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών, ιδιαίτερα με το δεδομένο ότι έχουν κυρίαρχο και το πολιτικό στοιχείο», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

    Πρόσθεσε δε πως «το δίλημμα μνημόνιο ή αντιμνημόνιο δεν θα είναι το στοιχείο που θα κυριαρχήσει στην επιλογή των πολιτών. Εκείνο που θα κυριαρχήσει είναι το αυτοδιοικητικό κριτήριο και το πώς αυτό προσδιορίζεται με επάρκεια ή σχετική επάρκεια σε επίπεδο περιφερειακών εκλογικών αναμετρήσεων».

    Ο κ. Κουβέλης απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση και «εισόδου» στην κίνηση των «58», λέγοντας ότι «αν έβλεπα θετικά (την κίνηση των 58) θα είχαμε ανταποκριθεί και στο κάλεσμά τους».

    [03] Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για το κλείσιμο 23 φορέων του Δημοσίου

    Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με το οποίο προβλέπονται το κλείσιμο 23 φορέων του δημοσίου, αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και η απλοποίηση ορισμένων διοικητικών διαδικασιών. Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, οι 23 φορείς καταργούνται καθώς «δεν κρίνονται πια απαραίτητοι και παράλληλα απομακρύνεται μέρος του προσωπικού τους». Ειδικότερα, για τους εργαζόμενους στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου προβλέπεται η απόλυση όσων είχαν συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ενώ για τους εργαζόμενους στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου προβλέπεται η ένταξή τους στο πρόγραμμα της κινητικότητας, αφού προηγουμένως ενταχθούν στη διαθεσιμότητα. Στους φορείς που καταργούνται περιλαμβάνονται το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) και η Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας ΑΕ, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), δύο ινστιτούτα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών και Ερευνητικό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών), οι οργανισμοί Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Κωπαΐδας.

    [04] Βρέθηκαν υπολείμματα της ρουκέτας στη Βαρυμπόμπη

    Υπολείμματα της ρουκέτας που, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη της ΟΛΑ, εκτοξεύτηκε εναντίον του κτιρίου της Μερσεντές στη Βαρυμπόμπη, βρέθηκαν τελικά σήμερα από τους πυροτεχνουργούς που ερευνούν τον χώρο.

    Τα υπολείμματα του βλήματος βρέθηκαν στον κρατήρα που έχει σχηματιστεί στο οικόπεδο, πίσω από το κτίριο της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων και εστάλησαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Έρευνες της ΕΛΑΣ για την «αδέσποτη» ρουκέτα στη Βαρυμπόμπη

    [05] Αύξηση 36,2% της οικοδομικής δραστηριότητας τον Νοέμβριο του 2013

    Αύξηση σημειώνει η οικοδομική δραστηριότητα το Νοέμβριο του 2013, σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2012. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) κατά το μήνα Νοέμβριο 2013 το μέγεθος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) στο σύνολο της χώρας, μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 1.575 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 320,8 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας και 1.336,1 χιλιάδες κυβικά μέτρα όγκου, παρουσίασε δηλαδή, αύξηση κατά 36,2% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 62,8% στην επιφάνεια και κατά 89,0% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.

    Το μέγεθος ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας, στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 1.554 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 308,7 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας και 1.280,4 χιλιάδες κυβικά μέτρα όγκου, παρουσίασε δηλαδή, αύξηση κατά 35,1% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 62,7% στην επιφάνεια και κατά 89,2% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.

    Αντίστοιχα το μέγεθος της δημόσιας οικοδομικής δραστηριότητας κατά τον μήνα Νοέμβριο 2013, στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 21 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 12,1 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας και 55,7 χιλιάδες κυβικά μέτρα όγκου. Το ποσοστό συμμετοχής της δημόσιας οικοδομικής δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο, για τον μήνα Νοέμβριο 2013, είναι 4,2%.

    [06] Έρευνες της ΕΛΑΣ για την «αδέσποτη» ρουκέτα στη Βαρυμπόμπη

    Εσωτερική έρευνα διενεργείται στην Αστυνομία, προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει συμβεί με τη ρουκέτα που εκτοξεύτηκε πριν από ένα μήνα, με στόχο τις εγκαταστάσεις της «Μερσεντές», στη Βαρυμπόμπη, γεγονός το οποίο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πληροφορήθηκε χτες, από την προκήρυξη της οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται πως η άγνοια της Αντιτρομοκρατικής οφείλεται σε ασυνεννοησία μεταξύ των αστυνομικών υπηρεσιών, κάτι που έχει προκαλέσει δυσφορία στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛΑΣ.

    [07] Ο Μπαρόζο καλεί το κέντρο σε ενότητα για να αντισταθμίσει την αντιευρωπαϊκή ψήφο

    Τα κεντρώα κόμματα της ΕΕ θα διατηρήσουν μια σημαντική πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές του Μαΐου και πρέπει να ενωθουν για να επανενεργοποιήσουν την ένωση, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Μερικοί παρατηρητές προβλέπουν πως μια ομάδα ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων, της άκρας δεξιάς ή της ριζοσπαστικής αριστεράς, θα μπορούσαν να κερδίσουν το 20% ή και περισσότερο των εδρών. Η πρόβλεψη αυτή έχει τροφοδοτήσει ανησυχίες ότι μπορεί να αποτύχουν περαιτέρω μέτρα για την ολοκλήρωση της ζώνης του ευρώ.Ο Μπαρόζο εξέφρασε τη διαφωνία του.

    Ωστόσο αυτή η πλειοψηφία λίγο θα μετρήσει αν η κεντροαριστερά, η κεντροδεξιά, οι φιλελεύθεροι και οι Πράσινοι δεν συσπειρωθούν για να υποστηρίξουν την περαιτέρω ολοκλήρωση, την οποία οι πολιτικοί στην ΕΕ θεωρούν πολύ συχνά δεδομένη.«Πρέπει να εγκαταλείψουν την άνεσή τους», δήλωσε ο Μπαρόζο. «Πρέπει να υποστηρίξουν την υπόθεση της Ευρώπης».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 February 2014 - 13:30:24 UTC