Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποινική δίωξη, σε βαθμό πλημμελήματος, σε βάρος των εννέα συλληφθέντων για τα επεισόδια στα διόδια της Μαλακάσας
  • [02] Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία στην Κεφαλονιά
  • [03] Άντληση 1,3 δισ. ευρώ μέσω τρίμηνων εντόκων γραμματίων, με μειωμένο κόστος
  • [04] Χρ. Σταϊκούρας: Στα 811 εκατ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο
  • [05] Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ενημερώθηκε ο Ζαν - Κλοντ Τρισέ
  • [06] Απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών η Σίρλεϊ Τεμπλ

  • [01] Ποινική δίωξη, σε βαθμό πλημμελήματος, σε βάρος των εννέα συλληφθέντων για τα επεισόδια στα διόδια της Μαλακάσας

    Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των εννέα συλληφθέντων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή στα διόδια της Μαλακάσας, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος της περιοχής Ωρωπού. Η δίωξη περιλαμβάνει τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών και πρόκλησης σε εκτέλεση πλημμελήματος. Οι εννέα κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη, σε τακτική δικάσιμο που ορίστηκε για τις 3 Απριλίου. Για την υπόθεση της φωτιάς σε κουβούκλιο των διοδίων, αναγγέλθηκε η κατηγορία του εμπρησμού και σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία καταάαγνώστων δραστών. Απο νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στην Ευελπίδων περίπου 200 κάτοικοι της περιοχής και φίλοι και συγγενείς των κατηγορουμένων, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους προσαχθέντες.

    [02] Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία στην Κεφαλονιά

    Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική δραστηριότητα στο νησί και η ζωή επανέρχεται στους κανονικούς της ρυθμούς. Ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ για την εξέλιξη του φαινομένου και είπε ότι «μέχρι στιγμής, εξελίσσεται ομαλά η μετασεισμική ακολουθία. Έχει κατέβει και το μέγεθος και το πλήθος των σεισμών. Αυτά δείχνουν οι ενόργανες παρατηρήσεις από το δίκτυο που έχουμε εγκαταστήσει στο νησί. Ελπίζουμε να πάει έτσι η κατάσταση και να εξελιχτεί ομαλά για όλους μας». Το πρωί, ξεκίνησε ο δευτεροβάθμιος έλεγχος στα 1.400 σπίτια τα οποία έχουν κριθεί, προσωρινά, μη κατοικήσιμα, σε συνεργασία με το ΤΕΕ. Στόχος, σύμφωνα με τις εντολές του κ. Χρυσοχοΐδη, είναι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία σε μία εβδομάδα, ώστε γρήγορα να αποκαταστήσουν οι πληγέντες τα σπίτια τους. Επιπλέον, αναμένεται να εκδοθεί ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο για τους πολίτες, προκειμένου να διευκολυνθούν στις απαιτούμενες διαδικασίες. Χθες το απόγευμα, δόθηκε στην κυκλοφορία η επαρχιακή οδός Αργοστολίου- Ληξουρίου, στην οποία είχαν σημειωθεί καθιζήσεις και πτώσεις βράχων.

    [03] Άντληση 1,3 δισ. ευρώ μέσω τρίμηνων εντόκων γραμματίων, με μειωμένο κόστος

    Ποσό 1,3 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) μέσω δημοσπρασίας τρίμηνων εντόκων γραμματίων, με μειωμένο επιτοκιακό κόστος. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ, διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 1.000 εκατ. ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,60% έναντι 3,75% της προηγούμενης αντίστοιχης δημοπρασίας στις 14 Ιανουαρίου. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 2,383 δισ. ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,38 φορές. Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατ. ευρώ.

    [04] Χρ. Σταϊκούρας: Στα 811 εκατ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο

    Σχεδόν διπλάσιο πρωτογενές πλεόνασμα κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός τον Ιανουάριο εφέτος, έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, ανακοίνωσε πριν λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε αναφερόμενος στα προσωρινά αποτελέσματα εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για τον Ιανουάριο του 2014: «Η μηνιαία ενημέρωση, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών, για τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την πορεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού έχει καταστεί εθιμική. Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία προκύπτει ότι η χώρα, μετά από πολλά χρόνια, νωρίτερα από τις προβλέψεις, επιτυγχάνει πρωτογενές πλεόνασμα. Συγκεκριμένα, με βάση τα προσωρινά στοιχεία του Ιανουαρίου του 2014: Το πρωτογενές αποτέλεσμα είναι πλεονασματικό. Το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 811 εκατ. ευρώ ή στο 0,5% του ΑΕΠ, έναντι 415 εκατ. ευρώ ή 0,2% του ΑΕΠ τον περυσινό Ιανουάριο. Σχεδόν διπλάσιο. Αν μάλιστα οι επιστροφές φόρων και οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων διαμορφώνονταν στο ύψος των στόχων, το πρωτογενές αποτέλεσμα θα ήταν 400 εκατ. ευρώ ή 50% υψηλότερα. Σχεδόν τριπλάσιο από πέρυσι.

    [05] Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ενημερώθηκε ο Ζαν - Κλοντ Τρισέ

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν- Κλοντ Τρισέ, με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών να αναφέρει, αμέσως μετά, ότι «ο κ. Τρισέ ασκεί ακόμα ισχυρή επιρροή. Στηρίζει τις θέσεις μας». Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση, ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης σχετικά με την προσπάθεια ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους. Σημειώνεται ότι, σε ομιλία του χθες, ο κ. Τρισέ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη δικαίωση της προσπάθειας της Ελλάδας, ενώ δήλωσε ότι η χώρα πέτυχε μια εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή και από έλλειμμα ύψους 15% του ΑΕΠ, βρίσκεται σήμερα με ένα μικρό πλεόνασμα.

    [06] Απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών η Σίρλεϊ Τεμπλ

    Η θρυλική ηθοποιός του Χόλιγουντ Σίρλεϊ Τεμπλ απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά της.

    Η Τεμπλ πέθανε χθες Δευτέρα στο σπίτι της στο Γούντσαϊντ της Καλιφόρνιας από φυσικά αίτια.Η ανακοίνωση της οικογένειάς της αναφέρει ότι όταν έφυγε από τη ζωή η Τεμπλ «βρισκόταν μεταξύ μελών της οικογενείας της και εκείνων που την φρόντιζαν».

    Η Τεμπλ άρχισε την καριέρα της στον χώρο του κινηματογράφου το 1932 σε ηλικία μόλις τριών ετών και το 1934 έγινε διεθνώς γνωστή με την ταινία «Bright Eyes».

    Μάλιστα, τρία χρόνια μετά, σε ηλικία 6 ετών, τιμήθηκε με βραβείο Όσκαρ μένοντας στην ιστορία ως η νεότερη νικήτρια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 February 2014 - 11:30:25 UTC