Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οι Γερμανοί αντιλαμβάνονται ότι άλλαξαν πολλά στην Ελλάδα", δηλώνει ο Γ. Στουρνάρας στην Deutsche Welle
  • [02] Προβάδισμα του CDU στη Γερμανία ενόψει των Ευρωεκλογών

  • [01] "Οι Γερμανοί αντιλαμβάνονται ότι άλλαξαν πολλά στην Ελλάδα", δηλώνει ο Γ. Στουρνάρας στην Deutsche Welle

    «Οι Γερμανοί αντιλαμβάνονται ότι άλλαξαν πολλά στην Ελλάδα», διαπιστώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τις επαφές που είχε στην Φρανκφούρτη με τον επικεφαλής της ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deutsche BankΓιούργκεν Φίτσεν και γερμανούς επιχειρηματίες. «Ήταν μια επίσκεψη που σκοπό είχε να μεταφέρει στη Λέσχη Επιχειρηματικότητας και στους άλλους συνομιλητές μου τα νέα στοιχεία για την ελληνική οικονομία, τόσο τα δημοσιονομικά όσο και του εξωτερικού ισοζυγίου και της πραγματικής οικονομίας», δηλώνει ο κ. Στουρνάρας στην ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle και αναφέρει ότι «η ύφεση του 2013 θα είναι μικρότερη του στόχου για 4%, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα πολύ υψηλότερο του στόχου των 812 εκατομμυρίων ευρώ». «Ήρθα για να σπάσω τα στερεότυπα, που έχετε για την Ελλάδα», είχε πει προηγουμένως ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στην Εταιρεία Εμπορίου, Βιομηχανίας και Επιστημών της Φρανκφούρτης, ενώπιον υψηλόβαθμων στελεχών γερμανικών εταιρειών, αναφέρει η DW. Ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει πάνω από το 85%της δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτείται για τη μείωση του χρέους σε βιώσιμο επίπεδο μέχρι το 2020 και, αναφερόμενος στην πρόοδο που σημειώνεται στον τομέα της ανταγωνιστικότητας, κάλεσε τους γερμανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα της χώρας σε διάφορους τομείς. Μιλώντας στην DW, ο κ. Στουρνάρας διευκρινίζει ακόμη ότι οι συναντήσεις του δεν σχετίζονται με την σεναριολογία των τελευταίων ημερών αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας, στο οποίο αναφέρεται διαρκώς ο γερμανικός Τύπος, επικαλούμενος εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών

    [02] Προβάδισμα του CDU στη Γερμανία ενόψει των Ευρωεκλογών

    Σαφές προβάδισμα των Χριστιανοδημοκρατών με 38% καταγράφεται ενόψει των ευρωεκλογών, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες ακολουθούν με 29%, αλλά με θεαματική άνοδο σχεδόν 9 ποσοστιαίων μονάδων.Την είσοδό τους στην Ευρωβουλή φαίνεται ότι εξασφαλίζουν άνετα οι ευρωσκεπτικιστές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD από το Ινστιτούτο Infratest dimap, οι Πράσινοι συγκεντρώνουν ποσοστό 10%, η Αριστερά 8%, η «Εναλλακτική για την Γερμανία» 6% και οι Φιλελεύθεροι 4%, με όριο το 3%. Στο ερώτημα ποιον θα ήθελαν ως πρόεδρο της Κομισιόν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς εξασφαλίζει ποσοστό 36%, έναντι 30% του πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. Σε άλλα ερωτήματα, ποσοστό 57% των Γερμανών θεωρεί λανθασμένη απόφαση την ανάθεση της διεξαγωγής των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Ρωσία, ενώ μόνο το 34% θεωρεί ότι η απόφαση ήταν σωστή. Σε ερώτημα εάν είναι σωστή η απόφαση για ενίσχυση της παρουσίας της Γερμανίας σε διεθνείς διενέξεις, το 52% απαντά καταφατικά, ενώ το 44% δηλώνει αντίθετο. Όταν όμως η ερώτηση εξειδικεύεται, το 85% τάσσεται υπέρ της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας επιτόπου, το 84% υπέρ της διπλωματίας και της πολιτικής, ενώ το 63% απορρίπτει την προοπτική παροχής οικονομικής βοήθειας και μόλις το 22% εγκρίνει την στρατιωτική δράση σε συνεργασία με τους συμμάχους της Γερμανίας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 February 2014 - 1:30:21 UTC