Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα μέτρα της κυβέρνησης για την Κεφαλονιά
  • [02] «Σχεδόν πίσω από κάθε σκάνδαλο υπάρχει μια γερμανική εταιρεία»
  • [03] Αναβλήθηκε η δίκη του ζεύγους Γριβέα
  • [04] Από απόψε οι αυξήσεις στα διόδια της εθνικής Αθηνών - Λαμίας
  • [05] Αρχίζει την Πέμπτη το Φεστιβάλ του Βερολίνου
  • [06] Έπαιξε όσο χρειάστηκε για να νικήσει ο Ολυμπιακός

  • [01] Τα μέτρα της κυβέρνησης για την Κεφαλονιά

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε ότι γενικός συντονιστής των κυβερνητικών ενεργειών για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων από τον σεισμό στην Κεφαλονιά είναι ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    Οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς απαλλάσσονται από τον ειδικό φόρο ακινήτων το 2014, θα λάβουν επιδότηση ενοικίου μέχρι 500 ευρώ ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση, θα δοθεί ενίσχυση για την αποκατάσταση κατεστραμμένων οικοσκευών με πόσο μέχρι 6000 ευρώ, θα επιδοτηθεί το 80% του ποσού για τις επισκευές των κτιρίων και το υπόλοιπο 20% θα καλυφθεί με άτοκο δάνειο. Αυτά είναι ορισμένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ ανέφερε επίσης πως σε δύο μήνες θα είναι πλήρως λειτουργικό το λιμάνι του Ληξουρίου, θα τοποθετηθούν 45 αίθουσες προκάτ για τη λειτουργία των σχολείων, θα γίνει αποκατάσταση του δρόμου Ληξούρι - Αργοστόλι, και πως νέο κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ μεταβαίνει στο νησί για την ταχεία επιδιόρθωση των βλαβών.

    Σφοδρή επίθεση σε σεισμολόγους, οι οποίοι με δηλώσεις τους δημιουργούν κλίμα ανησυχίας στους κατοίκους της Κεφαλονιάς, εξαπέλυσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ζητώντας τους να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Χρυσοχοϊδης τους χαρακτήρισε «μετά σεισμόν, σεισμοπροφήτες», καλώντας τους να σωπάσουν και επισημαίνοντας πως η Κεφαλονιά είναι υπόθεση όλων.

    [02] «Σχεδόν πίσω από κάθε σκάνδαλο υπάρχει μια γερμανική εταιρεία»

    Στις δύο αιτιάσεις - που κατά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt» απέδωσε στην Ελλάδα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και πρόεδρος του SPD Ζ. Γκάμπριελ - απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.

    Μιλώντας σε σύνοδο των ευρωβουλευτών της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Στρασβούργο, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε καταρχάς στο θέμα ένταξης της Ελλάδας στην ευρωζώνη και παρατήρησε ότι «οι συνθήκες το 2001 (όταν εντάχθηκε η Ελλάδα στο ευρώ) χαρακτηρίζονταν από μία ελαστική ερμηνεία των στοιχείων για να διευκολυνθεί η ένταξη της Ιταλίας. Και η Ιταλία τότε, είχε χειρότερα δεδομένα από την Ελλάδα. Το ελληνικό δημόσιο χρέος εξάλλου, σε απόλυτους αριθμούς είναι 330 δισ. ευρώ, ενώ οι τρεις μεγάλες χώρες της ευρωζώνης έχουν συνολικά δημόσιο χρέος της τάξης των 7 τρισ. ευρώ. Αν λοιπόν υπάρξει πρόβλημα χρηματοδότησης μιας μεγάλης χώρας, υπάρχει απειλή για την ίδια την ύπαρξη του ευρώ».

    Εξάλλου, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «η Ελλάδα έχει προβλήματα διαφθοράς και καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια να τα αντιμετωπίσει. Όμως, δυστυχώς, πίσω από κάθε σκάνδαλο σχεδόν υπάρχει μια γερμανική εταιρεία - η Siemens, η Ferrostaal, η MAN, η Daimler Chrysler. Επομένως, γιατί είμαστε μόνον εμείς αυτός που έχει το πρόβλημα; Και τελικά, μήπως η Ελλάδα γίνεται το γήπεδο πάνω στο οποίο αναπτύσσεται ένας ανταγωνισμός αφανής ή εμφανής, θεσμικός, πολιτικός, οικονομικός και νομισματικός;».

    [03] Αναβλήθηκε η δίκη του ζεύγους Γριβέα

    Για τις 24 Φεβρουαρίου ορίσθηκε η δίκη του ζεύγους Γριβέα παρά το αίτημα της υπεράσπισης η οποία ζήτησε αναβολή μέχρι τις 14 Απριλίου διότι όπως υποστήριξε πρόκειται για μια εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση και χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσει τα επιχειρήματά της.

    Επίσης η υπεράσπιση ζήτησε και πέτυχε να μειωθούν οι μέρες που το ζεύγος θα πρέπει να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα του Κίνγκστον, εκεί όπου είναι η μόνιμη κατοικία τους. Έτσι τώρα θα πρέπει να παρουσιάζονται μόνο 2 φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, από τρεις που ίσχυε μέχρι σήμερα.

    [04] Από απόψε οι αυξήσεις στα διόδια της εθνικής Αθηνών - Λαμίας

    Από απόψε τα μεσάνυχτα τίθενται σε ισχύ αυξήσεις στα διόδια της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, όπως ανακοίνωσε η παραχωρησιούχος κοινοπραξία Νέα Οδός.

    Οι οδηγοί ΙΧ θα πληρώνουν κατά 60% ακριβότερα διόδια στις Αφίδνες, καθώς το αντίτιμο από 2,10 ευρώ θα αυξηθεί στα 3,35 ευρώ. Σχεδόν ένα ευρώ ακριβότερα θα πληρώνουν οι οδηγοί και τα πλευρικά διόδια στο Καπανδρίτι, καθώς το αντίτιμο διαμορφώνεται στα 2,05 ευρώ από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα.

    Κατά 55 λεπτά αυξάνεται η τιμή στα πλευρικά διόδια της Μαλακάσας, στα οποία πλέον οι οδηγοί ΙΧ θα πρέπει να καταβάλλουν 1,45 ευρώ από 90 λεπτά που πληρώνουν τώρα, ενώ κατά 25 λεπτά αυξάνεται το αντίτιμο στα πλευρικά διόδια Οινοφύτων.

    [05] Αρχίζει την Πέμπτη το Φεστιβάλ του Βερολίνου

    Με σκηνοθέτες όπως ο Αλέν Ρενέ, ο Γουές Άντερσον και ο Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ συναγωνίζεται με την ταινία του «Μικρό Ψάρι» ο δικός μας Γιάννης Οικονομίδης στο διαγωνιστικό τμήμα του φετινού 64ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου που αρχίζει αύριο Πέμπτη. Την έναρξη του φεστιβάλ αναμένεται να κάνουν η υπουργός Πολιτισμού και των ΜΜΕ, Μόνικα Γκρούτερς, ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της Μπερλινάλε, Τζέιμς Σάμους και ο διευθυντής του φεστιβάλ, Ντίτερ Κόσλικ. Μετά την τελετή έναρξης και την παρουσίαση των μελών της κριτικής επιτροπής, θα προβληθεί η διαγωνιζόμενη ταινία «The Grand Budapest Hotel» του Γουές Αντερσον, στην οποία, εκτός από τον σκηνοθέτη, θα παραστούν και οι πρωταγωνιστές της Ρέιφ Φαίνς, Τίλντα Σουίντον, Μπιλ Μάρεϊ, Σαϊόρς Ρόναν, Εντουαρντ Νόρντον, Λία Σεϊντού και Γουίλεμ Νταφόε. Η ταινία του «καλτ» σκηνοθέτη Άντερσον αφηγείται τις περιπέτειες του θυρωρού ενός διάσημου ξενοδοχείου στην περίοδο ανάμεσα στους δύο παγκόσμιους πολέμους και ενός νεαρού υπαλλήλου που γίνεται ο πιο στενός του φίλος.

    [06] Έπαιξε όσο χρειάστηκε για να νικήσει ο Ολυμπιακός

    Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειάστηκε για να νικήσει τον Πανιώνιο με 2-0 (11΄ Σάμαρης, 18΄ Σέποβιτς) στο «Γ. Καραϊσκάκης» και να σημειώσει την 21η νίκη στις 23 εφετινές αναμετρήσεις της Σούπερ Λίγκας, όπου παραμένει αήττητος, ενώ η χαρά των φίλων του διπλασιάστηκε όταν λίγα λεπτά πριν τη λήξη ανακοινώθηκε η απόκτηση του Ρομπέρτο από την Ατλέτικο Μαδρίτης!

    Λεβαδειακός-Απόλλων 1-1,

    Ο Ντάρεν Άμπρoουζ χάρισε σημαντικό βαθμό στον Απόλλωνα στη Λιβαδειά εναντίον του Λεβαδειακού, καθώς στο 89΄ ισοφάρισε το γκολ που είχε πετύχει ο Κώτσιος στο 62΄ κι έτσι οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες, 1-1, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

    Ατρόμητος-Καλλονή 2-0

    Ακόμη μία νίκη πέτυχε ο Ατρόμητος στη Σούπερ Λίγκα. Με γκολ των Ιγκλέσιας (43΄) και Καραμάνου (67΄) η ομάδα του Περιστερίου επιβλήθηκε 2-0 της Καλλονής στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής και παραμένει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Η Καλλονή έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 40΄ λόγω αποβολής του Φουρλάνου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

    Πανθρακικός-Πλατανιάς 1-0

    Με νίκη συνέχισε ο Πανθρακικός τις υποχρεώσεις του στη Σούπερ Λίγκα, καθώς επικράτησε 1-0 του Πλατανιά στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής. Το γκολ που χάρισε το «τρίποντο» στους γηπεδούχους σημείωσε ο Λαδάκης στο 70΄.

    Διαβάστε επίσης:

    Νίκες για ΠΑΣ Γιάννινα και Εργοτέλη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 February 2014 - 19:30:23 UTC