Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Να αφεθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες να επιλέγουν την ασφαλιστική κάλυψή τους», πρότεινε ο Φ. Κουβέλης
  • [02] Στην Κεφαλονιά έφθασαν ο Ευ. Μεϊμαράκης και ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] ΠΑΣΟΚ: Πρώτο δείγμα της «αντιμνημονιακής συμμαχίας» Τσίπρα-Καμμένου η υποψηφιότητα Θ. Καρυπίδη
  • [04] Την άρση ασυλίας του Γεράσιμου Γιακουμάτου ζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών
  • [05] Στο ειρηνοδικείο του Ουεστμίνστερ, σε λίγες ώρες, το ζεύγος Γριβέα
  • [06] Στον εισαγγελέα απέστειλε το ΣΔΟΕ μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής
  • [07] Στο αρχείο τέθηκε η έρευνα για την πώληση του ΟΠΑΠ
  • [08] Επίσκεψη αλληλεγγύης του πρεσβευτή της Κίνας στην Κεφαλονιά
  • [09] Υπέρβαση των στόχων σημείωσαν τα έσοδα του προϋπολογισμού το 2013
  • [10] Εκτάκτως αύριο, Πέμπτη, στην Αθήνα ο πρόεδρος Αναστασιάδης, λόγω εξελίξεων στο Κυπριακό
  • [11] Τρεις αγωνιστικές στον Κριστιάνο Ρονάλντο

  • [01] «Να αφεθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες να επιλέγουν την ασφαλιστική κάλυψή τους», πρότεινε ο Φ. Κουβέλης

    Συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ είχε το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης και συζήτησαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες. Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι είναι δυσβάσταχτη πια η κατάσταση για το χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ένα εκατομμύριο και πλέον ασφαλισμένους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, να βρίσκονται έξω από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επειδή δεν μπορούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

    Ο κ. Κουβέλης πρότεινε ως λύση το εξής: «Να κεφαλαιοποιηθούν οι οφειλές, να αφεθούν οι ελευθεροεπαγγελματίες να επιλέγουν την ασφαλιστική κάλυψή τους, επιλέγοντας ειδικότερα την κλάση στην οποία θέλουν να ενταχθούν. Κανένας πολίτης, είτε έχει ασφαλιστική ενημερότητα είτε δεν έχει, δεν πρέπει να στερείται το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη».

    [02] Στην Κεφαλονιά έφθασαν ο Ευ. Μεϊμαράκης και ο Αλ. Τσίπρας

    Στην Κεφαλονιά έφθασαν πριν λίγη ώρα, με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας.

    Αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Αργοστολίου, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ: «Ήρθα να εκφράσω τη συμπαράσταση όλου του ελληνικού Κοινοβουλίου στον δοκιμαζόμενο λαό της Κεφαλονιάς».

    Ο κ. Τσίπρας επιφυλάχθηκε να κάνει δηλώσεις στο τέλος της επίσκεψης, από το Ληξούρι.

    [03] ΠΑΣΟΚ: Πρώτο δείγμα της «αντιμνημονιακής συμμαχίας» Τσίπρα-Καμμένου η υποψηφιότητα Θ. Καρυπίδη

    Ως το πρώτο δείγμα της «αντιμνημονιακής συμμαχίας» Τσίπρα-Καμμένου χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Θ. Καρυπίδη για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για «προσωπική επιλογή» του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να ανέβει τα σκαλοπάτια της εξουσίας επιστρατεύει «ακροδεξιούς, χρυσαυγίτες, αντισημιτιστές και ρατσιστές», ενώ καλεί τον κόσμο να αποδοκιμάσει την επιλογή.

    [04] Την άρση ασυλίας του Γεράσιμου Γιακουμάτου ζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών

    Στη Βουλή διαβιβάζει η Εισαγγελία Πρωτοδικών, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, τη δικογραφία που αφορά τον αδελφό και τη σύζυγο του βουλευτή Γεράσιμου Γιακουμάτου.

    Η Εισαγγελία ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας τού κ. Γιακουμάτου, ώστε να διερευνηθεί αν προκύπτει ποινική εμπλοκή τού βουλευτή στην υπόθεση του οίκου ευγηρίας οι υπεύθυνοι του οποίου ελέγχονται για φορολογικές παραβάσεις πλημμεληματικού βαθμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, μαρτυρικές καταθέσεις τόσο τροφίμων του γηροκομείου όσο και υπάλληλων της οικονομικής αστυνομίας, αποδίδουν στον βουλευτή ενεργό συμμετοχή στην επιχείρηση.

    [05] Στο ειρηνοδικείο του Ουεστμίνστερ, σε λίγες ώρες, το ζεύγος Γριβέα

    Το ζεύγος Γριβέα- Βάτσικα, σήμερα στις 14:00, τοπική ώρα (16.00, ώρα Ελλάδας), αναμένεται να παρουσιαστεί στο ειρηνοδικείο του Ουεστμίνστερ, το οποίο θα εξετάσει το αίτημα των ελληνικών Αρχών για την έκδοσή τους στην Ελλάδα. Όπως όλα δείχνουν, οι δύο κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα επιμένουν στην αρχική τους θέση για παραμονή τους στη Βρετανία. Ο δικηγόρος τους, αναμένεται να παρουσιάσει μια σειρά από επιχειρήματα με στόχο την αποτροπή της έκδοσής τους. Έτσι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο δικαστής θα ορίσει μια άλλη δικάσιμο, καθώς θα θέλει να μελετήσει τις θέσεις της υπεράσπισης.

    Είναι αξιοσημείωτο πως το ζευγάρι έχει προσλάβει έναν από τους κορυφαίους δικηγόρους σε υποθέσεις έκδοσης στη Βρετανία, τον Μπεν Μπράντον.

    [06] Στον εισαγγελέα απέστειλε το ΣΔΟΕ μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής

    Στον αρμόδιο Οικονομικό Εισαγγελέα και τις ΔΟΥ απέστειλε το ΣΔΟΕ σημαντικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής, αδήλωτων εισοδημάτων και λαθρεμπορίου που εντόπισε κατά τους ελέγχους που έκανε τον Ιανουάριο.

    Μεταξύ άλλων πρόκειται για περιπτώσεις φοροδιαφυγής που αφορούν σε επιχειρήσεις με εικονικά και πλαστά φορολογικά στοιχεία, πολιτικό πρόσωπο και μέντιουμ, πανεπιστημιακά ιδρύματα και γιατρούς αλλά και αδικαιολόγητες τραπεζικές καταθέσεις διευθύντριας νοσοκομείου.

    [07] Στο αρχείο τέθηκε η έρευνα για την πώληση του ΟΠΑΠ

    Στο αρχείο έχει τεθεί η έρευνα των Εισαγγελέων Διαφθοράς που αφορούσε την πώληση του ΟΠΑΠ στη συμμετοχική κοινοπραξία EMA Delta.

    Η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο καθώς στην υπόθεση δεν προέκυψαν αξιόποινες πράξεις που να συνδέονται με την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, όπως αποφάνθηκε ο επίκουρος εισαγγελέας διαφθοράς Γιάννης Σέβης που διενήργησε προκαταρκτική εξέταση.

    Αντικείμενο της έρευνας του Εισαγγελέα ήταν αν το τίμημα της πώλησης ήταν εύλογο και αν υπήρξαν παρατυπίες στη διαδικασία.

    [08] Επίσκεψη αλληλεγγύης του πρεσβευτή της Κίνας στην Κεφαλονιά

    Στην Κεφαλονιά έφτασε, σήμερα το πρωί, ο πρεσβευτής της Κίνας στην Ελλάδα Zou Xiaoli, σε μια συμβολική επίσκεψη συμπαράστασης και συμπάθειας προς τον δοκιμαζόμενο από τους σεισμούς λαό της Κεφαλονιάς.

    Ο κ. Zou Xiaoli, μετά τις εθιμοτυπικές συναντήσεις του με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπύρο Σπύρου και τον δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Εγώ και οι συνεργάτες μου ξεκινήσαμε από τις 3 το πρωί και μετά από 7 ώρες ταξίδι φτάσαμε στην Κεφαλονιά. Πραγματοποιήσαμε συσκέψεις με τις τοπικές αρχές και με την κινεζική κοινότητα στο νησί. Τους μετέφερα τη συμπαράστασή και συμπάθεια της κινεζικής κυβέρνησης, αλλά και της πρεσβείας μας».

    [09] Υπέρβαση των στόχων σημείωσαν τα έσοδα του προϋπολογισμού το 2013

    Υπέρβαση κατά 1,75% ή κατά 652,8 εκατ. ευρώ σε σχέση με τους στόχους σημείωσαν τα έσοδα του προϋπολογισμού το 2013, γεγονός που οφείλεται στην καλύτερη επίδοση όλων των βασικών κατηγοριών φορολογικών εσόδων.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα και επιβεβαιώνουν και από την πλευρά των εσόδων τις καλύτερες δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας κατά το 2013, σε σχέση με τους αρχικούς στόχους. Αυτές θα αποτυπώνονται και στο σημαντικά υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα, συγκριτικά με τις προβλέψεις, που σημειώθηκε το 2013.

    [10] Εκτάκτως αύριο, Πέμπτη, στην Αθήνα ο πρόεδρος Αναστασιάδης, λόγω εξελίξεων στο Κυπριακό

    Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται παρασκηνιακά για την επανάληψη των συνομιλιών στο Κυπριακό και για τον λόγο αυτό, ο πρόεδρος Αναστασιάδης έρχεται αύριο το απόγευμα στην Αθήνα, όπου την Παρασκευή θα έχει, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

    «Είναι μια πολύ ευαίσθητη στιγμή στις προσπάθειες που καταβάλλονται και πρέπει να υπάρξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για την τελική διαμόρφωση ενός ουσιαστικού ανακοινωθέντος και απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί, «καθώς και μία λέξη μπορεί να κάνειτη διαφορά». Σε ερώτηση, αν ο «υπουργός»Εξωτερικών του τουρκοκυπριακού καθεστώτος, Οζτίλ Ναμί, μετέβη σήμερα στο προεδρικό, ο κ. Στυλιανίδης απάντησε αρνητικά. Εξάλλου, έγκυρη πηγή ανέφερε ότι στο κοινό ανακοινωθέν δεν θα γίνεται αναφορά σε εγγυήσεις της Τουρκίας.

    Ο πρόεδρος Αναστασιάδης άρχισε να ενημερώνει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και αύριο το πρωί θα συνέλθει το συμβούλιο των πολιτικών ηγετών.

    [11] Τρεις αγωνιστικές στον Κριστιάνο Ρονάλντο

    Αποκλεισμός τριών αγωνιστικών από το πρωτάθλημα ήταν το... δώρο της πειθαρχικής επιτροπής της ισπανικής ομοσπονδίας στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ανήμερα των 29ων γενεθλίων του. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική για την αποβολή του στο ματς της περασμένης Κυριακής με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο νέο «Σαν Μαμές» και με επιπλέον δύο αγωνιστικές για ανάρμοστη χειρονομία που φάνηκε να κάνει κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο.

    Ο νικητής της «Χρυσής Μπάλας» για το 2013 θα συμμετάσχει κανονικά απόψε στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου με την Ατλέτικο Μαδρίτης, όπως και στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας, αλλά θα χάσει τα τρία επόμενα ματς της Ρεάλ στο πρωτάθλημα.

    Η Ρεάλ θα προσφύγει στην επιτροπή εφέσεων, διεκδικώντας μείωση της ποινής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 February 2014 - 13:30:25 UTC