Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς αλλά και η ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ είναι οι άμεσοι στόχοι της ηγεσίας του
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: Η πτώση της κυβέρνησης δεν θα προέλθει από εσωτερικούς παράγοντες, αλλά από τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη
  • [03] Ι. Μιχελάκης: Μαζί με τις Ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου ο δεύτερος γύρος των Αυτοδοικητικών εκλογών
  • [04] Μετασεισμός 5 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά
  • [05] Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας
  • [06] Κλεμμένο αυτοκίνητο με βαρύ οπλισμό ερευνάται από την Αντιτρομοκρατική στο Παλαιό Φάληρο
  • [07] Μαζί θα συζητήσουν με την τρόικα, τα υπουργεία Ανάπτυξης και Υγείας, για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα
  • [08] «Αρκετά επιτυχώς» εξελίσσεται το ελληνικό πρόγραμμα, εκτιμά ο Β. Σόιμπλε
  • [09] Άρης-Ξάνθη: 1-1

  • [01] Η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς αλλά και η ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ είναι οι άμεσοι στόχοι της ηγεσίας του

    Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να είναι στραμμένα στις προσπάθειες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και στα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σε αυτές τις προσπάθειες, στον τρόπο συγκρότησης και στον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου και σε άλλα συναφή θέματα, όλα αυτά, όμως, δεν είναι τα μόνα σημαντικά θέματα στην ατζέντα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

    Όλο αυτό το, τελευταίο, διάστημα ακούστηκαν και γράφηκαν πολλά σχετικά με τις επιδιώξεις διαφόρων παραγόντων και τι σημαίνει, για το ΠΑΣΟΚ, η προσπάθεια που παρακολουθούμε αυτή την περίοδο. Δεν είναι λίγοι όσοι έχουν εκφράσει ανησυχίες για το ενδεχόμενο «διάχυσης» του Κινήματος μέσα στους «58».

    Ο κ. Βενιζέλος απάντησε και σήμερα ,σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών, στο ζήτημα αυτό, τονίζοντας ότι: «το ΠΑΣΟΚ ούτε αυτοδιαλύεται ούτε επιτρέπει σε κανέναν να δείχνει ασέβεια στην ιστορία του, κάτι που έχει επαναλάβει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα».

    Για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρουν στελέχη της Χαρ. Τρικούπη, η προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς είναι ένας μεγάλος στόχος. Εξίσου μεγάλος στόχος, όμως, είναι και η ισχυροποίηση του Κινήματος, το οποίο, σήμερα, εμφανίζει πολύ χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά.

    [02] Δ. Κουτσούμπας: Η πτώση της κυβέρνησης δεν θα προέλθει από εσωτερικούς παράγοντες, αλλά από τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη

    «H κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία» εκτιμά ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος υποστηρίζει ότι η πτώση της δεν θα οφείλεται σε εσωτερικούς παράγοντες στη χώρα, αλλά στις εξελίξεις στην Ευρωζώνη.

    Μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο κ. Κουτσούμπας «επιτίθεται» στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ο οπουρτουνισμός πάει μαζί με τον καιροσκοπισμό, τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό. Άλλωστε, το "χούι" δεν κόβεται...». Εκτιμά πως «εκδηλώνεται η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, όχι μόνο με το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με την αναμόρφωση της Κεντροαριστεράς, γιατί χρειάζονται κάπως πιο σταθερά κυβερνητικά σχήματα συνεργασίας».

    [03] Ι. Μιχελάκης: Μαζί με τις Ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου ο δεύτερος γύρος των Αυτοδοικητικών εκλογών

    Στις 25 Μαίου, με τροπολογία που θα καταθέσει στη Βουλή, προσδιορίζεται να διεξαχθούν οι Eυρωεκλογές, όπως ανακοινώνει στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Ι. Μιχελάκης.

    Εξηγώντας την απόφαση να να συμπέσουν οι Ευρωεκλογές με τον β' γύρο των Δημοτικών εκλογών, λέει: «φαντάζεστε τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργούνταν,αν την πρώτη Κυριακή των Αυτοδιοικητικών εκλογών, με σταυρό προτίμησης, για δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους σε δυο ξεχωριστές κάλπες, προσθέταμε και μια τρίτη για την Ευρωβουλή;».

    [04] Μετασεισμός 5 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

    Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, σημειώθηκε στις 18.33 ώρα Ελλάδας, με επίκεντρο τον εστιακό χώρο της Κεφαλονιάς, 295 χλμ δυτικά της Αθήνας.

    [05] Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

    Δύο συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα όλοι οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης να παραμένουν κλειστοί. Μέλη της Χρυσής Αυγης πραγματοποιούν συγκέντρωση επί της Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της πλατείας Ρηγίλλης, με αφορμή την επέτειο των Ιμίων.

    Την ιδια ώρα, αντιφασιστικές οργανώσεις έχουν συγκεντρωθεί στη πλατεία Συντάγματος φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού. Δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν παραταχθεί κατα μήκος της Βασιλίσσης Σοφίας και σε παρακείμενους δρόμους προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη συνάντηση των συμμετεχόντων στις δύο συγκεντρώσεις, ενώ εντολή απαγόρευσης των πορειών έχει εκδόσει η ΓΑΔΑ από χθες.

    [06] Κλεμμένο αυτοκίνητο με βαρύ οπλισμό ερευνάται από την Αντιτρομοκρατική στο Παλαιό Φάληρο

    Μεγάλη ποσότητα βαρέος οπλισμού, βρέθηκε μέσα σε κλεμμένο αυτοκίνητο στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο, εδώ και μέρες, έχει μπεί στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μεχρι στιγμής απο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στο κλεμμένο ΙΧ έχουν βρεθεί τέσσερις αντιαρματικές ρουκέτες τύπου RPG, μέ ισάριθμους προωθητικούς μηχανισμούς των ρουκετών και έναν εκτοξευτήρα, τέσσερις αμυντικές χειροβομβίδες F1, με τους πυροδοτικούς μηχανισμούς τους, τρία καλάσνικοφ με επτά γεμιστήρες και κουτιά με σφαίρες για τα ίδια όπλα και δύο κοντάκια καλάσνικοφ.

    Όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, το αυτοκίνητο, μάρκας «Όπελ 'Αστρα», είχε κλαπεί την 1-1-2014, απο την Κερατέα. Το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε,πρίν απο περίπου 10 ημέρες , μετά απο πληροφορίες, σταθμευμένο στην οδό Αγίας Κυριακής, στο Παλαιό Φάληρο. Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου είχε τοποθετηθεί πινακίδα που ανήκει σε άλλο όχημα και τέθηκε, υπο διακριτική παρακολούθηση, απο την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

    Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν οτι πιθανόν ο οπλισμός προοριζόταν για κάποια τρομοκρατική οργάνωση και ελπίζουν οτι οι έρευνες που είναι σε εξέλιξη θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

    [07] Μαζί θα συζητήσουν με την τρόικα, τα υπουργεία Ανάπτυξης και Υγείας, για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα

    Μαζί θα συζητήσουν , τα υπουργεία Ανάπτυξης και Υγείας με την τρόικα, για το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.Αυτό συμφωνήθηκε σε συνάντηση που είχαν σήμερα οι δύο υπουργοί κ. Κ. Χατζηδάκης και Αδ. Γεωργιάδης, αντίστοιχα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν, σε καλό κλίμα, και συμφωνήθηκε να γίνει από κοινού η συζήτηση με την τρόϊκα για το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

    [08] «Αρκετά επιτυχώς» εξελίσσεται το ελληνικό πρόγραμμα, εκτιμά ο Β. Σόιμπλε

    «Αρκετά επιτυχώς» εξελίσσεται το ελληνικό πρόγραμμα, επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τονίζει ότι, εάν,μετά το τέλος του, διαπιστωθεί περαιτέρω χρηματοδοτική ανάγκη, οι εταίροι της θα εγγυηθούν, αλλά θα πρόκειται σε κάθε περίπτωση για βοήθεια μικρότερου ύψους από ό,τι οι προηγούμενες.

    «Μπορεί, όπως έχουμε πει ήδη πολλές φορές, η Ελλάδα να έχει μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, το οποίο εξελίσσεται αρκετά επιτυχώς, περαιτέρω χρηματοδοτική ανάγκη. Τότε θα πρέπει να αναλάβουμε πάλι να εγγυηθούμε για να μπορέσει η Ελλάδα να χρηματοδοτηθεί. Το βέβαιο είναι ότι κάθε περαιτέρω βοήθεια θα ήταν πολύ λιγότερο εκτεταμένη, από ό,τι οι ως τώρα βοήθειες», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftwoche» που θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα.

    [09] Άρης-Ξάνθη: 1-1

    Χωρίς νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» παραμένει ο Άρης από την έναρξη της περιόδου. Αυτή την φορά παραχώρησε ισοπαλία με σκορ 1-1 στη Ξάνθη, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και, πλέον, η παραμονή στην κατηγορία για τους «κίτρινους» θα επιτευχθεί μόνο με θαύμα.

    Ο Μάνταλος στο 52΄ άνοιξε το σκορ για την ακριτική ομάδα, ενώ στο 68΄ ο Μπακασέτας διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 February 2014 - 17:30:23 UTC