Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελαστικά μέτρα για την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων από τους αγρότες
  • [02] Σχόλιο κυβερνητικού εκπροσώπου για την ομιλία του Αλ.Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο στους χώρους της Agrotica, στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Δύο πλοία του ΠΝ στην Κεφαλονιά για τους σεισμοπαθείς
  • [05] Τζ. Κέρι: ΗΠΑ και ΕΕ στέκονται «στο πλευρό του ουκρανικού λαού»
  • [06] Για τις 13 Απριλίου προκηρύχθηκαν οι προεδρικές εκλογές στην ΠΓΔΜ
  • [07] Μπορεί η λήψη αντιοξειδωτικών ουσιών να σε κάνει να αισθάνεσαι λιγότερο πιασμένος μετά από έντονη άσκηση;
  • [08] Στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας η εθνική

  • [01] Ελαστικά μέτρα για την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων από τους αγρότες

    Νέα διευκρινιστική εγκύκλιο, η οποία θα αφορά επιμέρους ζητήματα, που θα ελαστικοποιούν το μέτρο για την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων από τους αγρότες, πρόκειται να εκδώσει ακόμα και τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών, προανήγγειλε σήμερα από την 25η Agrotica ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης. Επισήμανε ότι ο διάλογος μεταξύ του ιδίου και των αγροτών, αλλά και με τους αρμόδιους στο υπουργείο Οικονομικών, είναι συνεχής και στόχο όλων αποτελεί η ομαλή και δίκαιη εισαγωγή στο μέτρο. Γι αυτόν τον λόγο, όπως διευκρίνισε, λαμβάνονται υπόψιν, στην τελική διαμόρφωση, όλα τα ζητήματα που θέτουν οι γεωργοί, πολλά εκ των οποίων γίνονται και αποδεκτά. Επισημαίνεται, πάντως, ότι ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί εάν τελικά το ποσό των 10.000 ευρώ θα είναι η οροφή του ετήσιου τζίρου, βάσει του οποίου κάποιος αγρότης θα πρέπει να τηρεί βιβλία εσόδων-εξόδων. Πάντως, ο υπουργός επισήμανε πως με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι νέο, αποφασίστηκε, όσοι είναι κάτω του ορίου των 10.000 ευρώ ετήσιο τζίρο να συμπληρώνουν μια φορά του έτους τα βιβλία, και όσοι είναι άνω να το πράττουν δύο φορές το χρόνο. Στόχος είναι, όπως διευκρίνισε, να «δούμε πώς θα λειτουργήσει το μέτρο και στη συνέχεια θα διευκρινιστεί εάν θα γίνεται κάθε μήνα, ή κάθε δύο μήνες». Για τα θέματα που έθεσαν παραγωγοί στον κ. Τσαυτάρη στη διάρκεια της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη και έκανε αποδεκτά το υπουργείο Οικονομικών χθες το βράδυ, μίλησε επίσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    Διαβάστε επίσης: «Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ τους οι αγρότες , Πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο στους χώρους της Agrotica, στη Θεσσαλονίκη

    [02] Σχόλιο κυβερνητικού εκπροσώπου για την ομιλία του Αλ.Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

    «Ακούστηκαν και πάλι μόνον ύβρεις και συκοφαντίες» δήλωσε ο Σίμος Κεδικογλου, σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Είναι κρίμα που δεν ακούστηκε, ούτε μία συγκεκριμένη πρόταση για το καλό του τόπου» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [03] Πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο στους χώρους της Agrotica, στη Θεσσαλονίκη

    Εντός των εγκαταστάσεων του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται η 25η Agrotica, βρίσκονται εκατοντάδες αγρότες, που συμμετέχουν στο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο, φωνάζοντας συνθήματα κατά της ακολουθούμενης πολιτικής. Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι από το Άγαλμα του Βενιζέλου. Οι διαμαρτυρόμενοι, μεταξύ άλλων, λένε «όχι» στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων? ζητούν αφορολόγητο οικογενεικό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Επιπλέον, ζητούν «φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ. Ζητούν δε, επίσης, μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.

    [04] Δύο πλοία του ΠΝ στην Κεφαλονιά για τους σεισμοπαθείς

    Εν πλω για την Κεφαλονιά βρίσκεται το πλοίο γενικής υποστήριξης ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ του Πολεμικού Ναυτικού, και εντός της ημέρας αποπλέει για το νησί το αρματαγωγό ΧΙΟΣ για την ανακούφιση των σεισμοπαθών. Το ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης, φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, και επιβαίνει ομάδα έξι ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού. Το ΧΙΟΣ θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των σεισμοπαθών, καθώς διαθέτει 250 κλίνες. Τη σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ύστερα από αίτημα του δημάρχου Κεφαλονιάς, Αλεξάνδρου Παρίση. Το πρωί, ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε σχετικά με την αποστολή τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    [05] Τζ. Κέρι: ΗΠΑ και ΕΕ στέκονται «στο πλευρό του ουκρανικού λαού»

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι εξέφρασε σήμερα την αμερικανική και την ευρωπαϊκή υποστήριξη στους ουκρανούς αντικυβερνητικούς διαδηλωτές καθώς αυτοί ζητούν ισχυρή δημοκρατία και τόνισε ότι «η χώρα του και η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκονται στο πλευρό του ουκρανικού λαού στον αγώνα του» να προσεγγίσει την Ευρώπη. Η θέση του Τζον Κέρι είναι η ισχυρότερη που έχει εκφράσει έως σήμερα η Ουάσινγκτον υπέρ της αντιπολίτευσης. Ο Κέρι αναμένεται να συναντηθεί αργότερα σήμερα στο Μόναχο με τους ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης. Ο Κέρι παραδέχτηκε μεν την παρουσία «απεχθών στοιχείων στους δρόμους του Κιέβου», μετά την επισήμανση του ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Λαβρόφ για τον ρόλο των νεοναζί στις διαδηλώσεις, αλλά τόνισε πως "οι Ουκρανοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία θέλουν να ζουν ελεύθερα σε μια χώρα ασφαλή και ακμάζουσα".

    [06] Για τις 13 Απριλίου προκηρύχθηκαν οι προεδρικές εκλογές στην ΠΓΔΜ

    Ο πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ, Τράικο Βελιάνοσκι, προκήρυξε τις προεδρικές εκλογές στη χώρα για τις 13 Απριλίου. Η θητεία του νυν Προέδρου της ΠΓΔΜ λήγει στις 12 Μαϊου. Για να εκλεγεί κάποιος από τους υποψήφιους Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον α΄ γύρο, πρέπει να λάβει ποσοστό άνω του 50% επί των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Σε διαφορετική περίπτωση ακολουθεί β΄ γύρος, σε δύο εβδομάδες, μεταξύ των δύο υποψηφίων που έλαβαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στον α΄ γύρο. Πρόεδρος στον β΄γύρο εκλέγεται αυτός που θα λάβει περισσότερες ψήφους, με την προϋπόθεση το ποσοστό συμμετοχής να ξεπεράσει το 40% επί των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Αν δεν ικανοποιηθεί αυτή η προϋπόθεση, τότε οι προεδρικές εκλογές ακυρώνονται και προκηρύσσονται νέες.

    Μέχρι στιγμής κανένα κόμμα δεν έχει ορίσει υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με αναφορές του Τύπου των Σκοπίων, το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι προσανατολίζεται να επιλέξει εκ νέου για υποψήφιό του τον σημερινό Πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο κ. Ιβάνοφ προβάλλει ως το μεγάλο «φαβορί» να επανεκλεγεί Πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

    [07] Μπορεί η λήψη αντιοξειδωτικών ουσιών να σε κάνει να αισθάνεσαι λιγότερο πιασμένος μετά από έντονη άσκηση;

    Μπορεί η λήψη αντιοξειδωτικών ουσιών να σε κάνει να αισθάνεσαι λιγότερο πιασμένος μετά από έντονη άσκηση; Μπορεί να οδηγήσει σε πιο γρήγορη αποκατάσταση μετά από έντονη προπόνηση; Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα επιχειρεί να δώσει μελέτη που εκπόνησε το Κέντρο Έρευνας και Αξιολόγησης της Φυσικής Απόδοσης (ΚΕΑΦΑ) της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Εργαστήριο Φυσικής και Αθλητικής Απόδοσης της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με επικεφαλής τους Αθανάσιο Τζιαμούρτα και Γιάννη Φατούρο. Στην εργασία πήραν μέρος 10 νεαροί εθελοντές.

    Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν, όπως αναφέρουν οι δύο επιστήμονες, πως η συμπληρωματική λήψη αντιοξειδωτικών σε καταστάσεις όπου υπάρχει διαταραχή της οντότητας του μυϊκού ιστού, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της μυϊκής βλάβης, μπορεί να επηρεάσουν την αναγεννητική ικανότητα του μυ και να επηρεάσουν την απόδοση του. Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται, στην παρούσα φάση δεν είναι ακόμη σίγουρο εάν η συμπληρωματική λήψη αντιοξειδωτικών μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για την αύξηση της απόδοσης και την αποκατάσταση της δύναμης μετά από άσηπτους μυϊκούς τραυματισμούς.

    [08] Στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας η εθνική

    Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών θα είναι παρούσα στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, που θα διεξαχθεί από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου. Η Κεντρική Επιτροπή της FIBA κατά τη συνεδρίασή της στη Βαρκελώνη αποφάσισε να απονείμει στην Ελλάδα, όπως επίσης και σε Τουρκία, Φινλανδία και Βραζιλία, από μία κάρτα ελεύθερης συμμετοχής (wild card) στη διοργάνωση. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην κλήρωση για την πρώτη φάση του Μουντομπάσκετ, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (20:00) στη Βαρκελώνη. Στην πρώτη φάση, οι αγώνες της οποίας θα γίνουν σε Μπιλμπάο, Γρανάδα, Γκραν Κανάρια σε Σεβίλη (σ.σ. την Δευτέρα θα γίνει γνωστή η πόλη που θα αγωνιστεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα), θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων με τους τέσσερις πρώτους από κάθε όμιλο να εξασφαλίζουν την παρουσία τους στα νοκ άουτ. Αυτή είναι η έβδομη φορά στην ιστορία της εθνικής μας ομάδα που θα είναι παρούσα σε Μουντομπάσκετ και η τρίτη σερί. Στην τελική φάση πέρα από τις τέσσερις χώρες που εξασφάλισαν το Σάββατο τη συμμετοχή τους θα βρίσκονται η οικοδέσποινα Ισπανία, η χρυσή Ολυμπιονίκης ομάδα των ΗΠΑ και οι Γαλλία, Λιθουανία, Κροατία, Σλοβενία, Ουκρανία και Σερβία από την Ευρώπη, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, Αργεντινή και Δομινικανή Δημοκρατία από την Αμερική, Ανγκόλα, Αίγυπτος και Σενεγάλη από την Αφρική, Ιράν Φιλιππίνες και Κορέα από την Ασία, καθώς και Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία από την Ωκεανία. Να σημειωθεί ότι εκτός των άλλων, η εθνική μας ομάδα χάρη στην wild card, αποφεύγει και τα προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ 2015 που θα φιλοξενηθεί στην Ουκρανία.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 February 2014 - 13:30:23 UTC