Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Να ζητήσει συγγνώμη ο Οτμ. Κάρας
  • [02] Ν. Μαριάς: Να καταργηθεί η ασυλία της τρόικας για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
  • [03] Σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης η ΕΛΒΟ
  • [04] Ηλεκτρονικά η απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ
  • [05] Εντατικές διαβουλεύσεις στους κόλπους των αγροτών για τις μελλοντικές τους κινήσεις
  • [06] «Περισσότερη Ευρώπη» ζητά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ
  • [07] «Ανακαλύπτω την Ελλάδα, την Ελληνική Διατροφή στο Βέλγιο»
  • [08] Πάνω από 1,2 δισ. άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook κάθε μήνα
  • [09] Αυξητική η τάση κυκλοφορίας του ιού της γρίπης στην Ελλάδα

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Να ζητήσει συγγνώμη ο Οτμ. Κάρας

    Δημόσια συγγνώμη από τον ευρωβουλευτή Οτμ. Κάρας, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με νέα ανακοίνωσή του, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεσή του με τον Αυστριακό ευρωβουλευτή, που επέκρινε χθες τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, Αλέξη Τσίπρα, ότι κατά τη συνάντησή τους στο Στρασβούργο δεν παρουσίασε προτάσεις για την έξοδο από την κρίση. Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο κ. Κάρας μπορεί να μην έχει το σθένος να «αναιρέσει» όσα συκοφαντικά είπε για τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, ουσιαστικά, όμως, παραδέχεται, όπως και ο έτερος συνεισηγητής της επιτροπής για το ρόλο της τρόικας, ότι του παραδόθηκαν οι αναλυτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση. Ο κ. Κάρας οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, ο ίδιος και αυτοί που τον επικαλέσθηκαν, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Ν. Μαριάς: Να καταργηθεί η ασυλία της τρόικας για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

    Να καταργηθεί η ασυλία της τρόικας και των υπαλλήλων της για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες με μνημόνια και έτσι να μπορούν να παραπεμφθούν στα δικαστήρια,ζητεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νότης Μαριάς,όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο κ. Μαριάς, που βρίσκεται στο Στρασβούργο και μετέχει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης,σημειώνει ότι κατέθεσε καισχετική τροπολογία μαζί με άλλους τέσσερρις βουλευτές τωνEυρωπαίων Αντι-φεντεραλιστών,η οποία θα τεθεί αύριο σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης. Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενίσχυση της απασχόλησης, υποστηρίζει ότι «αποτελούν περισσότερο μια προεκλογική διακήρυξη εκ μέρους του κ. Σαμαρά, ενόψει των ευρωεκλογών και των δημοτικών καιπεριφερειακών εκλογών». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ εκτιμά ότι επίκεινται, ή τουλάχιστον σχεδιάζονται, κι άλλα μέτρα. Θεωρεί ότι «σχεδιάζονται από την κυβέρνηση και την τρόικα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού και δημοσιονομικού κενού».

    [03] Σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης η ΕΛΒΟ

    Δεκτή έκανε το Πολυμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης την αίτηση εδικής εκκαθάρισης του ελληνικού δημοσίου για την ΕΛΒΟ.

    Ειδικός εκκαθαριστής ορίστηκε η εταιρεία "Ernst & Young", την οποία είχε προτείνει το ελληνικό δημόσιο.

    Η απόφαση δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί ώστε να γίνει γνωστό το σκεπτικό του δικαστηρίου.

    [04] Ηλεκτρονικά η απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

    Απλουστεύεται η διαδικασία απόδοσης ασφαλιστικής ικανότητας στους δικαιούχους για το έτος 2014, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, το ΙΚΑ θα θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία (στο www.ika.gr) που θα επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσα, αν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2014, δηλαδή από την 1η Μαρτίου 2014 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015. Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΙΚΑ, η υπηρεσία αυτή θα επιτρέπει, μόνο σε ασφαλισμένους, να ενημερώνονται άμεσα εάν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2014 και για τη διεύθυνση αποστολής της αυτοκόλλητης ασφαλιστικής ετικέτας. Σε περίπτωση που δεν είναι συμπληρωμένη η διεύθυνση αποστολής ετικέτας, οι ασφαλισμένοι δεν χρειάζεται να προσέλθουν στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, αλλά αυτή θα τους αποσταλεί σε σύντομο χρονικό διάστημα στη δ/νση της έδρας του εργοδότη τους, ή στη διεύθυνση κατοικίας τους.

    [05] Εντατικές διαβουλεύσεις στους κόλπους των αγροτών για τις μελλοντικές τους κινήσεις

    Σε εντατικές διαβουλεύσεις βρίσκονται οι αγρότες της χώρας, μ' αυτούς της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων να βγάζουν τα τρακτέρ τους στους δρόμους από τη Δευτέρα κι εκείνους της Πρωτοβουλίας και του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου να τηρούν στάση αναμονής. Από νωρίς το πρωί, αγρότες της Χαλκιδικής ξεκίνησαν την "κατάβασή" τους στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα "χρόνια άλυτα προβλήματά" τους, αλλά και για να επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο οποίος εγκαινιάζει, απόψε, στις 19:00, την 25η Agrotica.

    Περίπου 70 αγροτικά και 30 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στον κόμβο της Τρίγλιας και ξεκίνησαν την πορεία τους προς τη Θεσσαλονίκη, η οποία, ωστόσο, ανακόπηκε από την αστυνομία, στα όρια του νομού Χαλκιδικής με τη Θεσσαλονίκη, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ελαιοπαραγωγός Φιλαλήθης Καπάνδριας. Σύμφωνα, όμως, με τον ίδιο, σε τηλεφωνική επαφή με τον υπουργό κανονίστηκε συνάντηση για σήμερα, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί η ακριβής ώρα. Από την πλευρά τους, οι αγρότες που συντάσσονται με την Πρωτοβουλία και το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Ελλάδας ακόμα δεν έχουν λάβει τις τελικές τους αποφάσεις για το τι θα πράξουν και έχουν μεταφέρει τις όποιες κινήσεις τους για τη Δευτέρα. Στο μεσοδιάστημα πραγματοποιούν συνελεύσεις σε επίπεδο νομών, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το "τοπίο". Πάντως, όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωποί τους, πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή και εάν στην τροπολογία για τη φορολογία θα υπάρξουν τελικά κάποιες από τις ελαφρύνσεις που ζήτησαν.

    [06] «Περισσότερη Ευρώπη» ζητά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ χαρακτήρισε «επιλογή ανάγκης» την επιτάχυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, σε μια περίοδο που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνοδο των λαϊκιστικών αντιευρωπαϊκών κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.

    Μολονότι παραδέχτηκε ότι τα αντιευρωπαϊκά, λαϊκιστικά κόμματα ενδέχεται να ανεβάσουν σημαντικά τα ποσοστά τους σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου απέφυγε να διεκτραγωδήσει την κατάσταση. «Θα υπάρχει πάντα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία των κομμάτων που τάσσονται υπέρ του ευρωπαϊκού σχεδίου. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν», τόνισεσε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη βελγική εφημερίδαLe Soir.

    [07] «Ανακαλύπτω την Ελλάδα, την Ελληνική Διατροφή στο Βέλγιο»

    «Ανακαλύπτω την Ελλάδα, την Ελληνική Διατροφή και τα Ελληνικά Προϊόντα στο Βέλγιο» είναι ο τίτλος της εκστρατείας που παρουσιάστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες και έχει στόχο τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την υγιεινή διατροφή και ειδικότερα με τη μεσογειακή ελληνική διατροφή με τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Στο πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόζεται, ήδη, σε 10 εκπαιδευτικά ιδρύματα του Βελγίου, συμπεριλαμβανομένου του πανεπιστημίου της Μονς, μαθητές και φοιτητές ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται για την παράδοση και τον πολιτισμό της Ελλάδας, και ανακαλύπτουν τη φύση και τις πρώτες ύλες της ελληνικής κουζίνας. Το πρόγραμμα, που σχεδίασε η μη κυβερνητική οργάνωση «Discovering network» υλοποιείται από κοινού με το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης και τελεί υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στο Βέλγιο.

    [08] Πάνω από 1,2 δισ. άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook κάθε μήνα

    Το Facebook ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2013, γνωστοποιώντας ότι περίπου 1,23 δισ. άνθρωποι παγκοσμίως επισκέπτονται τον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης κάθε μήνα.

    Επιπλέον, η ημερήσια χρήση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Facebook, ανέρχεται σε 556 εκατομμύρια ξεχωριστούς λογαριασμούς χρηστών για το μήνα Δεκέμβριο.

    Αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία, το κοινωνικό δίκτυο αναφέρει ότι κατέγραψε έσοδα 2,59 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 63% σε σχέση με αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, οπότε είχε έσοδα 1,59 δισ. δολάρια.

    [09] Αυξητική η τάση κυκλοφορίας του ιού της γρίπης στην Ελλάδα

    Ο ιός της γρίπης βρίσκεται σε φάση αυξημένης δραστηριότητας στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Παστέρ. Το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης Νοτίου Ελλάδος, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι κατά την τρέχουσα πέμπτη εβδομάδα εργαστηριακής επιτήρησης του ιού, έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό δειγμάτων από ασθενείς με γριπώδη συνδρομή, πολλά από τα οποία είναι θετικά για τον ιό. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως επισημαίνεται, η Βουλγαρία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία αναφέρουν αυξημένη δραστηριότητα, ενώ όλες οι άλλες χώρες παρουσιάζουν χαμηλή δραστηριότητα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 January 2014 - 15:30:26 UTC