Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ο κ. Τσίπρας μας παρουσίασε λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση και πολιτικές προτάσεις εγγράφως»
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Οι εκλογές θα γίνουν το 2016
  • [03] Π. Σκουρλέτης: Χοντροκομμένη και ψευδής η επίθεση του Ότμαρ Κάρας
  • [04] Την υπαγωγή του ΕΟΠΥΥ στο υπουργείο Εργασίας, ζητεί η ΓΣΕΕ
  • [05] Πρόσκληση του ΑΣΕΠ για καταγραφή στοιχείων σε αδιόριστους (του 2009)
  • [06] Αποκλεισμό των εισόδων της χώρας, προαναγγέλλουν οι αυτοκινητιστές φορτηγών
  • [07] Προσαγωγές έξω από το γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη
  • [08] Στον ρυθμό των Ρίχτερ και η Κρήτη
  • [09] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στους συρμούς του μετρό
  • [10] Το ΙΟΒΕ προβλέπει κάμψη της ανεργίας
  • [11] Εξαγορά της Motorola από την κινεζική Lenovo
  • [12] Βαλερί Τριερβελέρ: Ήταν σαν να έπεσα από έναν ουρανοξύστη

  • [01] «Ο κ. Τσίπρας μας παρουσίασε λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση και πολιτικές προτάσεις εγγράφως»

    «Ο κ. Τσίπρας μας παρουσίασε λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση και πολιτικές προτάσεις εγγράφως», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα από το γραφείο του στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών, Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ και συνεισηγητής της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.) για το ρόλο της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου.

    Ο Γάλλος ευρωβουλευτής στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο ίδιος και ο συνεισηγητής της έκθεσης για την Τρόικα, Ότμαρ Κάρας, συναντήθηκαν με τον αρχηγό της Ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 11 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο. "Σε αυτήν την παραγωγική συνάντηση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι στηρίζει την έρευνα και καλωσόρισε την εμπλοκή του Ε.Κ. στα πεπραγμένα της Τρόικας. Ο κ. Τσίπρας , μας παρουσίασε μια λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση, καθώς και πολιτικές προτάσεις, εγγράφως. Διάβασα προσεκτικά αυτό το έγγραφο, το οποίο μαζί με άλλα στοιχεία που λάβαμε, μας βοήθησε να κατανοήσουμε την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, καλωσορίζω την συνεργασία μου με τον Αλέξη Τσίπρα στην έρευνα που διεξάγουμε και ανυπομονώ να παρουσιάσω μία ισορροπημένη και κατανοητή έκθεση για το ρόλο και τις δράσεις της Τρόικας, με βάση τα στοιχεία που συλλέξαμε από την επίσκεψή μας στην Αθήνα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Οι εκλογές θα γίνουν το 2016

    «Η χώρα υπέφερε και υποφέρει, αλλά τώρα βγαίνει από την κρίση» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ξεκινώντας την ομιλία του στην Κοινοβολευτική Ομάδα της ΝΔ, ενώ απέκλεισε σενάρια εθνικών εκλογών τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «οι εκλογές θα γίνουν το 2016». «Πετύχαμε τη βασική δέσμευση, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ και δεν την αφήσαμε να καταρρεύσει. Τώρα με το πρωτογενές πλεόνασμα θα έχουμε πετύχει τα περισσότερα από τα 18 σημεία που είχαμε υποσχεθεί. Με την βοήθεια του θεού και με την στήριξη του ελληνικού λαού, στα δύο χρόνια που μας απομένουν θα πάμε πολύ μακρύτερα» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος πρόσθεσε: «Όταν μιλούσαμε στην αρχή για πρωτογενές πλεόνασμα μας λοιδορούσαν. Με τα πρόσφατα στοιχεία όμως το πρωτογενές πλεόνασμα θα φθάσει στο 1 δισ. ευρώ. Κάποιοι το αμφισβήτησαν λέγοντας ότι δεν πληρώσαμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους, αυτό είναι ψέμα, το πλεόνασμα είναι καθαρό και βιώσιμο με όλα τακτοποιημένα και πληρωμένα. Κάποιοι λένε ότι η οικονομία υποφέρει. Απαντώ ότι το 70% του πλεονάσματος θα επιστρέψει στην κοινωνία.

    Εκατοντάδες εκατομμύρια θα επιστρέψουν μέχρι το τέλος του χρόνου στην κοινωνία, σε ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί». Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι ύψιστη προτεραιότητά του είναι η μείωση των φόρων που θα γίνει «αν πιάνουμε τους στόχους». «Το πλεόνασμα βγήκε από το αίμα του ελληνικού λαού και εκεί θα επιστρέψει» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στην ανεργία είπε ότι δίνουμε τη μάχη και ότι από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ περισσότεροι από 440.000 θα βοηθηθούν. Επίσης, άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανακολουθία του, όπως είπε, όταν μιλούσε για έξοδο από το ευρώ και τις τωρινές του θέσεις. Αποδεχόταν και διακινδύνευε την έξοδο από το ευρώ. Εμείς το αποτρέψαμε παρά τις λυσσαλέες του αντιδράσεις.

    [03] Π. Σκουρλέτης: Χοντροκομμένη και ψευδής η επίθεση του Ότμαρ Κάρας

    Για «χοντροκομμένη και ψευδή επίθεση» του 'Οτμαρ Κάρας, στον Αλέξη Τσίπρα, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Σκουρλέτης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. «Όλοι γνωρίζουμε την πολιτική φιλία που τον συνδέει με τον κ. Σαμαρά» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του ευρωβουλευτή χθες στη Βουλή, για τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Στρασβούργο στη συζητήσή τους για την τρόικα.

    [04] Την υπαγωγή του ΕΟΠΥΥ στο υπουργείο Εργασίας, ζητεί η ΓΣΕΕ

    Ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχών και Υπηρεσιών Υγείας, θα πρέπει να αποτελεί ανεξάρτητο οργανισμό που δεν θα εμπλέκεται στο σύστημα της Υγείας ως πάροχος, υποστηρίζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος σε σειρά παρατηρήσεων της που κατέθεσε, επί των προτάσεων που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Yγείας από επιστημονικές επιτροπές και ομάδα ειδικών της TASKFORCE, στο πλαίσιο διαβούλευσης για την αναμόρφωση του ΕΟΠΥΥ. Η ΓΣΕΕ ζητά τέλος την υπαγωγή του ΕΟΠΥΥ στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ώστε να διασφαλίζεται καλύτερα ο ρόλος του ως «αγοραστή και ελεγκτή» των υπηρεσιών υγείας.

    [05] Πρόσκληση του ΑΣΕΠ για καταγραφή στοιχείων σε αδιόριστους (του 2009)

    Το ΑΣΕΠ καλεί όσους περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ, από την 1η Ιανουαρίου 2009 και μετά, βάσει διαδικασιών πλήρωσης θέσεων Πανεπιστημιακής (ΠΕ) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) τακτικού προσωπικού και προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του ΑΣΕΠ ή των φορέων, των οποίων οι πίνακες έχουν ελεγχθεί από την ανεξάρτητη αρχή και δεν διορίστηκαν μέχρι σήμερα να καταγράψουν/ επικαιροποιήσουν τα τρέχοντα στοιχεία και προσόντα τους.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της αρχής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταγράψουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα (asep.gr) από σήμερα μέχρι και τις 7 Φεβρουαρίου (και ώρα 21.00) τους τίτλους σπουδών, μεταπτυχιακούς τίτλους, ξένες γλώσσες. Η πρόσκληση, απευθύνεται και σε όσους έχουν διατεθεί προς διορισμό σε αντικατάσταση-αναπλήρωση αρχικώς διορισθέντων υποψηφίων με απόφαση Τμήματος του ΑΣΕΠ που εκδόθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2009 και μετά, και παραμένουν αδιόριστοι μέχρι σήμερα.

    [06] Αποκλεισμό των εισόδων της χώρας, προαναγγέλλουν οι αυτοκινητιστές φορτηγών

    Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι αυτοκινητιστές φορτηγών εάν δεν ξεκινήσουν άμεσα οι έλεγχοι στα ξένα φορτηγά στις εισόδους της χώρας, αλλά και σε όλο το εθνικό δίκτυο. Η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι «με την ανοχή της Πολιτείας οι ξένοι αυτοκινητιστές κανιβαλίζουν εις βάρος τους και κάθε ημέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη, αφού παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας «κλέβουν» τη δουλειά των Ελλήνων με αποτέλεσμα η ανεργία στον κλάδο να καλπάζει να ανέρχεται πλέον σε ποσοστά που αγγίζουν ακόμη και το 60%». «Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο» επισημαίνουν οι αυτοκινητιστές και κατηγορούν την Πολιτεία ότι συνεχίζει να μοιράζει υποσχέσεις αλλά να μην κάνει τίποτε.

    [07] Προσαγωγές έξω από το γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη

    Εικοσιπέντε προσαγωγές έχουν γίνει από την αστυνομία έξω από το κτίριο που στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην οδό Γενναδίου 3 στην Αθήνα, όπου σημειώθηκε ένταση και επεισόδια κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας ατόμων του αριστερού χώρου με αφορμή το πρόσφατο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι.

    Περίπου 20 άτομα, πριν από περίπου μισή ώρα, εισέβαλαν στο κτίριο φωνάζοντας συνθήματα και κολλώντας αυτοκόλλητα στους τοίχους, εναντίον του υπουργού Ναυτιλίας, και έφτασαν μέχρι τον έβδομο όροφο, όπου βρίσκεται το πολιτικό του γραφείο με σκοπό να παραδώσουν ψήφισμα. Οι υπάλληλοι του γραφείου κράτησαν κλειστές τις γυάλινες πόρτες και οι διαδηλωτές κατέβηκαν στο δρόμο, όπου με σπρέι έγραψαν στους τοίχους «Βαρβιτσιώτη δολοφόνε», «Το Φαρμακονήσι ήταν δολοφονία», «Κανείς άνθρωπος λαθραίος» με υπογραφή «ΑΡΕΝ» και παρέμειναν στο σημείο.

    Επί τόπου έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προχώρησαν σε προσαγωγές, ενώ αυτή την ώρα η κατάσταση έχει ηρεμήσει αλλά παραμένουν κάποια άτομα έξω από το κτίριο, που συνεχίζουν τη διαμαρτυρία.

    [08] Στον ρυθμό των Ρίχτερ και η Κρήτη

    Δύο σεισμικές δονήσεις κατεγράφησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στον υποθαλάσσιο χώρο της Ανατολικής Κρήτης. Η πρώτη δόνηση σημειώθηκε στις 2:19 τα ξημερώματα, είχε ένταση 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και επίκεντρο 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζάκρου Σητείας, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 12 χιλιόμετρα. Η δεύτερη δόνηση σημειώθηκε στις 4:28 τα ξημερώματα, ήταν 3,3 Ρίχτερ με επίκεντρο 74 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Ηρακλείου και το εστιακό της βάθος ήταν στα δέκα χιλιόμετρα.

    [09] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στους συρμούς του μετρό

    Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό σε Ομόνοια και Πανεπιστήμιο, ο οποίοι παρέμειναν κλειστοί, για λίγη ώρα, μετά την πτώση ενός ηλικιωμένου στις γραμμές του μετρό, στην Ομόνοια. O άνδρας, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ζαλίστηκε και έπεσε στις γραμμές του μετρό, ευτυχώς, σε στιγμή που δεν περνούσαν συρμοί. Στο σημείο έχει μεταβεί το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον ηλικιωμένο που είναι τραυματισμένος.

    [10] Το ΙΟΒΕ προβλέπει κάμψη της ανεργίας

    Κάμψη της ανεργίας, για πρώτη φορά από το 2008, προβλέπει η τριμηνιαία έκθεση για την ελληνική οικονομία του ΙΟΒΕ εκτιμώντας ότι θα διαμορφωθεί το 2014 σε 26%, από εκτίμηση για 27,3% το 2013. H υποχώρηση της ανεργίας οφείλεται στην τόνωση επενδυτικής δραστηριότητας και την αύξηση των εξαγωγών ενώ τη διευκολύνουν οι αλλαγές στην αγορά εργασίας την τελευταία διετία, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ. Εκτιμά επίσης ότι θα υπάρξει μικρή ανάσχεση της ανόδου της απασχόλησης από την αναδιάρθρωσή στο δημόσιο (προβλέπονται 10.000 απολύσεις το τρέχον έτος). Επίσης, εκτιμά ότι θα υπάρξει αποπληθωρισμός και το 2014, κατά -0,3%, έναντι -0,9% πέρυσι.

    [11] Εξαγορά της Motorola από την κινεζική Lenovo

    Ο κινεζικός όμιλος ηλεκτρονικών ειδών Lenovo Group ανακοίνωσε τη συμφωνία εξαγοράς της αμερικανικής εταιρείας κινητών τηλεφώνων Motorola από τη Google έναντι του ποσού των 2,91 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τεχνολογική συμφωνία που έχει γίνει από κινεζική εταιρεία, με την οποία η Lenovo αποκτά πρόσβαση στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αμερικανική αγορά κινητών τηλεφώνων που κυριαρχείται από την Apple. Για τη Lenovo είναι η δεύτερη μεγάλη συμφωνία επί αμερικανικού εδάφους σε λίγες ημέρες, καθώς την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την εταιρεία ηλεκτρονικών διαμετακομιστών (low - end server business) από την IBM έναντι 2,3 δισ. ευρώ.

    [12] Βαλερί Τριερβελέρ: Ήταν σαν να έπεσα από έναν ουρανοξύστη

    Η πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ Βαλερί Τριερβελέρ εξομολογήθηκε στο γαλλικό περιοδικό Paris Match, το οποίο κυκλοφόρησε σήμερα, ότι αισθάνθηκε ότι «έπεσε από έναν ουρανοξύστη» όταν αποκαλύφθηκε η σχέση του Γάλλου προέδρου με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ. «Όταν το έμαθα ήταν σαν να έπεσα από ουρανοξύστη», είπε η 48χρονη Τρερβελέρ για τη σχέση του γάλλου προέδρου με την Γκαγέ, την οποία αποκάλυψε στις 10 Ιανουαρίου το περιοδικό Closer. «Ακουγα φήμες, αλλά φήμες ακούγονται για όλο τον κόσμο. 'Ακουγα και για μένα συνεχώς. Όμως δεν έδινα σημασία», εξήγησε. «Αυτό μπορεί να ακουστεί παράξενο, αλλά δεν περνάω μια περίοδο κρίσης. Δεν είναι ο πρώτος χωρισμός. Ο χωρισμός αυτός ήταν βίαιος γιατί προβλήθηκε από τα ΜΜΕ», τόνισε.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 January 2014 - 11:30:25 UTC