Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απολογία Αντ. Κάντα για τα εξοπλιστικά
  • [02] Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή στην Κεφαλονιά
  • [03] Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι αγρότες
  • [04] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ
  • [05] Αλλάζει όνομα και έδρα η Fiat για φορολογικούς λόγους
  • [06] Επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ερντογάν, στο Βερολίνο την Τρίτη
  • [07] Π. Παναγιωτόπουλος: «Να κρατήσουμε το Μέγαρο όρθιο»
  • [08] Βήμα για την πρόκριση έκανε ο ΟΦΗ

  • [01] Απολογία Αντ. Κάντα για τα εξοπλιστικά

    Για τις παράνομες αμοιβές που αφορούν την προμήθεια από το Δημόσιο αυτοκινούμενων πυροβόλων απολογείται στους ανακριτές το πρώην στέλεχος του ΥΕΘΑ Αντώνης Κάντας, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος για το σκέλος που αφορά τα υποβρύχια.

    Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο κ.Κάντας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις σχετικά με ενδεχόμενες δωροδοκίες ανώτερων του ιεραρχικά στο ΥΕΘΑ, ερωτήσεις που ο κατηγορούμενος - όπως και στην απολογία του για τα υποβρύχια - φέρεται να απαντά επικαλούμενος τη λογική «αφού πήρα εγώ θα πήραν και οι πιο πάνω».

    [02] Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή στην Κεφαλονιά

    Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Κινήματος Νίκο Ανδρουλάκη, θα επισκεφτεί την Παρασκευή, τους πληγέντες από τον πρόσφατο σεισμό στην Κεφαλονιά.

    Στο κλιμάκιο της αντιπροσωπείας θα μετέχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, Θάνος Μωραΐτης, Χρήστος Γκόγκας καθώς και οι Νίκος Οικονομίδης και Αντώνης Λιάρος.

    [03] Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι αγρότες

    Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, εξετάζουν οι αγρότες, εκπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη.

    Ειδικότερα, αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων έθεσε στον υπουργό σειρά αιτημάτων, που σχετίζονται τόσο με θέματα φορολόγησης, όσο και μείωσης του κόστους παραγωγής.

    «Δε θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Αύριο αποφασίζουμε να στηθούν μπλόκα από τη Δευτέρα παντού» δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Βαγγέλης Μπούτας εκ μέρους της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και πρόσθεσε: «Η φορολόγηση σε συνδυασμό με τα χαράτσια, την αύξηση του ΦΠΑ, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις χαμηλές τιμές παραγωγού, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα».

    [04] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

    Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στη ΔΕΗ, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Σύνταγμα, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων Σωματείων πρόκειται να συνεδριάσουν για να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους τις επόμενες ημέρες.

    [05] Αλλάζει όνομα και έδρα η Fiat για φορολογικούς λόγους

    Η Fiat, η έβδομη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, μετονομάστηκε σήμερα σε Fiat Chrysler Automobiles και ανακοίνωσε ότι μετακινεί την έδρα της εκτός Ιταλίας.

    Η Φίατ, η οποία πρόσφατα συγχωνεύτηκε με την Κράισλερ, μετακινεί τα κεντρικά γραφεία της διοίκησής της στην Ολλανδία και μεταφέρει τη φορολογική της έδρα στη Βρετανία.

    Η Φίατ παράλληλα θα εισαγάγει τις μετοχές της στη Γουόλ Στριτ, ενώ θα παραμείνει εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

    Η ιταλική εταιρία έλεγχε την αμερικανική από το 2009, αλλά εξαγόρασε το υπόλοιπο 41,5% των μετοχών της αυτό τον μήνα.

    [06] Επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ερντογάν, στο Βερολίνο την Τρίτη

    Συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα έχει την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Βερολίνο.

    Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ, στην ατζέντα της συνάντησης βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις και οι διεθνείς εξελίξεις.

    [07] Π. Παναγιωτόπουλος: «Να κρατήσουμε το Μέγαρο όρθιο»

    «Να κρατήσουμε το Μέγαρο όρθιο, με όλους τους θεσμούς του και όλες τις λειτουργίες του. Να μην αφήσουμε το Μέγαρο να κλείσει, να μην το αφήσουμε να καταρρεύσει. Αυτή είναι απόφαση και του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και η δική μου». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής, για τη συμπλήρωση των 10 χρόνων λειτουργίας του Megaron Plus και την παρουσίαση του προγράμματος του α' εξαμήνου.

    O διάσημος αρχιτέκτονας Ρεμ Κόλχαας, τον Ιανουάριο του 2005, ήταν ο πρώτος καλεσμένος του Megaron Plus, της νέας σειράς που εγκαινίασε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών επί θητείας Χρήστου Λαμπράκη. Από τότε πάνω από 350.000 άτομα και κυρίως νέοι παρακολούθησαν, με ελεύθερη είσοδο, τις εκδηλώσεις του, με αποτέλεσμα η πρωτοβουλία αυτή να εξελιχθεί σε εστία ανταλλαγής απόψεων, λόγου, στοχασμού και ενημέρωσης.

    [08] Βήμα για την πρόκριση έκανε ο ΟΦΗ

    Αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Kυπέλλου έκανε ο ΟΦΗ, επικρατώντας 2-0 του Πανιωνίου στο Ηράκλειο, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Τα γκολ για την ομάδα του Σα Πίντο πέτυχαν ο Παπάζογλου στο 61΄ και ο Κάλαϊτζιτς με πέναλτι στο 65΄.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 January 2014 - 17:30:24 UTC