Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα χέρια των ανακριτών λίστα με ύποπτα εμβάσματα
  • [02] Αυτοκτόνησε πρώην στέλεχος της Ντόιτσε Μπανκ
  • [03] «Φονιά» αποκάλεσε τον Πρόεδρο της Ιταλίας, βουλευτής του Μπ. Γκρίλο
  • [04] Κατά των ευρωπαϊκών παρεμβάσεων στην ουκρανική κρίση, τάχθηκε ο Βλ. Πούτιν

  • [01] Στα χέρια των ανακριτών λίστα με ύποπτα εμβάσματα

    Λίστα με ύποπτα εμβάσματα που αφορούν την περίοδο 2001 έως το 2010 κατάσχεσαν οι ανακριτές της υπόθεσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων σε έφοδο που έκαναν στο γραφείο προσωρινά κρατούμενου στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της υπόθεσης Σπ. Γεωργουλέας και Χριστόφορος Μάρκου, που χειρίζονται την υπόθεση για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού από τη γερμανική εταιρία WEGGMANN, έχουν πλέον στην διάθεσή τους λίστα που βρέθηκε στο γραφείο του ήδη προφυλακισμένου κατηγορούμενου Δημήτρη Παπαχρήστου, η οποία περιέχει κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών από το 2001 ως το 2010.

    Από τα στοιχεία της λίστας φαίνεται να αποκαλύπτονται εμβάσματα που πιθανότατα σχετίζονται με την διερευνώμενη υπόθεση και φαίνεται να έχουν σταλεί προς άγνωστες ως σήμερα εταιρείες. Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί φέρονται ήδη να έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να αξιολογήσουν το σημαντικό υλικό που κατέσχεσαν αλλά και να εντοπίσουν τα στοιχεία των επίμαχων εταιρειών.

    Στο μεταξύ αύριο αναμένεται να απολογηθεί για το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης που ερευνούν οι ανακριτές Γεωργουλέας και Μάρκου, ο ήδη προσωρινά κρατούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ Αντώνης Κάντας.

    [02] Αυτοκτόνησε πρώην στέλεχος της Ντόιτσε Μπανκ

    Ένα πρώην στέλεχος της Deutsche Bank, στενός φίλος του συνδιευθύνοντα συμβούλου της τράπεζας Ανσού Τζάιν, αυτοκτόνησε την Κυριακή στο σπίτι του στο Λονδίνο, όπως έγινε γνωστό σήμερα από συγκλίνουσες πηγές.

    Ο Αμερικανός Ουίλιαμ Μπρόκσμιτ, 58 ετών, «πέθανε την Κυριακή στην οικία του στο Λονδίνο. Ήταν φίλος και στενός συνεργάτης πολλών εξ ημών» αναφέρουν σε εσωτερικό τους μήνυμα οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι της Ντόιτσε Μπανκ, Γιούργκεν Φίτσεν και Ανσού Τζάιν.

    «Θεωρείτο από μεγάλη μερίδα των συναδέλφων του ένα από τα καλύτερα μυαλά στους τομείς της διαχείρισης κινδύνων και κεφαλαίων» υπογράμμισαν στο σημείωμά τους οι δύο άνδρες.

    Η αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι ο Μπρόκσμιτ βρέθηκε «απαγχονισμένος», προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν υποψίες για τον θάνατό του.

    [03] «Φονιά» αποκάλεσε τον Πρόεδρο της Ιταλίας, βουλευτής του Μπ. Γκρίλο

    Σε μια άνευ προηγουμένου φραστική επίθεση εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας της Ιταλίας, του Τζόρτζο Ναπολιτάνο, προχώρησε σήμερα ο βουλευτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), Τζόρτζο Σορίαλ, αποκαλώντας τον αρχηγό του κράτους «φονιά», γεγονός το οποίο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

    «Ο φονιάς Ναπολιτάνο στηρίζει μια σειρά από κινήσεις για να ράψει, να κλείσει το στόμα της αντιπολίτευσης» δήλωσε ο βουλευτής του κινήματος «κατά της πολιτικής» που έχει ιδρύσει ο ηθοποιός Μπέπε Γκρίλο. Ο Σορίαλ φέρεται ότι αναφερόταν σε διάφορες πρωτοβουλίες στις οποίες έχει συναινέσει ο Ναπολιτάνο -από την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου βάσει του οποίου λειτουργεί η κεντρική τράπεζα ως την εκ βάθρων αλλαγή του εκλογικού συστήματος της Ιταλίας- και φέρεται να ετοιμάζεται να αποστείλει στον Ναπολιτάνο μια επιστολή στην οποία θα διαμαρτύρεται για τη στάση του.

    Ο Σορίαλ πρόσθεσε ότι «σύντομα ο Ιταλός πρόεδρος (. . .) θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και (θα κινηθεί) η διαδικασία της αποπομπής του».

    [04] Κατά των ευρωπαϊκών παρεμβάσεων στην ουκρανική κρίση, τάχθηκε ο Βλ. Πούτιν

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επέκρινε σήμερα την "ανάμιξη" των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ουκρανική κρίση, το θέμα που κυριάρχησε κατά την 32η Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Ρωσίας στις Βρυξέλλες.Ο Πούτιν τάχθηκε με σαφήνεια κατά των διαδοχικών επισκέψεων Ευρωπαίων αξιωματούχων στο Κίεβο, ενόψει και της μετάβασης στην Ουκρανία της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, η οποία αναμενόταν να φθάσει στην ουκρανική πρωτεύουσα σήμερα το βράδυ.

    Εάν οι Ουκρανοί "χρειάζονται μεσολαβητές, αυτό θα το κρίνουν οι ίδιοι, όμως όσο περισσότεροι (είναι) οι μεσολαβητές, τόσο περισσότερα τα προβλήματα", είπε ο Ρώσος πρόεδρος. "Πιστεύω ότι ο ουκρανικός λαός είναι ικανός να επιλύσει" το πρόβλημα "με τα δικά του μέσα", πρόσθεσε απαντώντας σε ερωτήσεις κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Διαβεβαίωσε επίσης ότι η Ρωσία "δεν θα παρέμβει ποτέ" στις υποθέσεις της Ουκρανίας, απορρίπτοντας τις επικρίσεις των χωρών της ανατολικής Ευρώπης για τις πιέσεις που ασκεί η Μόσχα στο Κίεβο.

    "Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα αντιδρούσαν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας εάν, στο ζενίθ μιας κρίσης σε μια χώρα όπως η Ελλάδα ή η Κύπρος, ο υπουργός Εξωτερικών (της Ρωσίας) συμμετείχε σε μια αντιευρωπαϊκή συγκέντρωση και άρχιζε να δίνει συμβουλές" στους διαδηλωτές, συνέχισε.Από την πλευρά του, ο Ρόμπαϊ είπε ότι θα υπάρξουν συνομιλίες με σκοπό να λυθούν οι "παρεξηγήσεις" όσον αφορά την επιδίωξη της ΕΕ για στενότερους δεσμούς με τους γείτονές της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 January 2014 - 21:30:22 UTC