Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Στόχος, να στρώσουμε κόκκινο χαλί στις ξένες επενδύσεις
  • [02] Ομιλία Αντ. Σαμαρά στο συνέδριο των Ευρωπαίων εργοδοτών
  • [03] Επίκαιρη ερώτηση Αλ. Παπαρήγα προς τον Αντ. Σαμαρά για τους αγρότες
  • [04] Υπέρ των αδυνάμων οι προμήθειες που επιστρέφονται στο Δημόσιο
  • [05] Πειθαρχικές διώξεις για την υπόθεση χορήγησης αδειών στον Χριστόδουλο Ξηρό
  • [06] Διακόπηκε για τις 13 Φεβρουαρίου, η δίκη για το ναυάγιο του «Sea Diamond»
  • [07] Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησε στο 8,50%
  • [08] Τρία ζητήματα στο τραπέζι των συζητήσεων της τρόικας στη Λευκωσία
  • [09] Στις 2 Φεβρουαρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Ταϊλάνδη
  • [10] Στην Τεχεράνη σήμερα ο Ερντογάν
  • [11] Φόβοι για επιστροφή της πανούκλας;

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Στόχος, να στρώσουμε κόκκινο χαλί στις ξένες επενδύσεις

    Στην αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προωθήσει θαρραλέες μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν τον προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας έμφαση στον εξαγωγικό της χαρακτήρα, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στην εκδήλωση "Η Βιομηχανία είναι σημαντική" που διοργάνωσε η οργάνωση των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Business Europe σήμερα στις Βρυξέλλες. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα σε δημοσιονομικό και διαρθρωτικό επίπεδο, προκειμένου να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία και να «στρώσουμε κόκκινο χαλί στις ξένες επενδύσεις».

    Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και την βελτίωση της αποδοτικότητας των φορολογικών διοικήσεων στα κράτη μέλη, να υπάρξει καλύτερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση κυρίως για τις ΜΜΕ. Επίσης, τόνισε ότι θα πρέπει να συμφωνηθούν μέτρα για την ενίσχυση των επενδύσεων και την καινοτομία και να δοθεί έμφαση στην οικονομία με βάση τη γνώση αλλά και να υπάρξει περαιτέρω εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε τέλος ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς ισχυρή βιομηχανία και ισχυρό μεταποιητικό τομέα, παράγοντες που συμβάλλουν στην ενίσχυση της παραγωγικότητας, της έρευνας και της τεχνολογίας.

    [02] Ομιλία Αντ. Σαμαρά στο συνέδριο των Ευρωπαίων εργοδοτών

    Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Σήμερα, είναι από τους βασικούς ομιλητές στο Συνέδριο «Industry matters», που διοργανώνει η Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βιομηχανιών.

    Το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, δύο χρόνια μετά την τελευταία τους επαφή στη Μόσχα. Κατά τη συνάντηση θα εξεταστεί η πορεία των διμερών σχέσεων με έμφαση στην οικονομική συνεργασία, αλλά και η πορεία των σχέσεων της Μόσχας με τις Βρυξέλλες. Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως η συνάντηση αυτή είναι ένα σαφές σημάδι πως κάτι αρχίζει να κινείται και πάλι στα ελληνορωσικά.

    Ο Αντ. Σαμαράς αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ και θα μεταβεί απευθείας στο Μουσείο της Ακρόπολης, για να μιλήσει στην εκδήλωση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας- Αυστραλίας για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

    [03] Επίκαιρη ερώτηση Αλ. Παπαρήγα προς τον Αντ. Σαμαρά για τους αγρότες

    Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για τη δραστική μείωση του εισοδήματος των μικρών και μεσαίων αγροτών, κατέθεσε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

    Στην επίκαιρη ερώτηση, η κ. Παπαρήγα υπογραμμίζει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών αντιμετωπίζει θέμα επιβίωσης από τη μεγάλη αύξηση στο κόστος παραγωγής, τη μείωση των τιμών παραγωγού από τους εμποροβιομηχάνους, από τα χαράτσια και τους φόρους φωτιά που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.

    [04] Υπέρ των αδυνάμων οι προμήθειες που επιστρέφονται στο Δημόσιο

    Η διάθεση ποσού ύψους 17,7 εκατ. ευρώ, το οποίο προέρχεται από τη δήμευση ή την επιστροφή ποσών που σχετίζονται με παρανόμως χορηγηθείσες προμήθειες εξοπλιστικών ή άλλων προγραμμάτων, υπέρ αδυνάμων, αποφασίστηκε στη διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης με τη συμμετοχή των υπουργών Υγείας και Παιδείας, Άδωνι Γεωργιάδη και Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, στη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, αποφασίστηκε ότι τα πρώτα χρήματα (17,7 εκατ. ευρώ) που συγκεντρώθηκαν σε ειδικό λογαριασμό ο οποίος τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, θα διατεθούν για την κάλυψη χειρουργείων ανασφάλιστων ασθενών, την παροχή δωρεάν στέγης σε άπορους φοιτητές και σε διάθεση υπολογιστών με ειδικά προγράμματα «μπράιγ» για την εκπαίδευση τυφλών μαθητών.

    [05] Πειθαρχικές διώξεις για την υπόθεση χορήγησης αδειών στον Χριστόδουλο Ξηρό

    Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος της πρώην διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού Μαρίας Στέφη, των δύο αναπληρωτών της και των δύο κοινωνικών λειτουργών, οι οποίες συναίνεσαν στη χορήγηση αδειών του Χριστοδουλου Ξηρού. Οι πειθαρχικές διώξεις ασκήθηκαν με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, αφού προηγουμένως έλαβε υπόψη του το σχετικό πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών Πειραιά, Ευάγγελου Ζαχαρή.

    [06] Διακόπηκε για τις 13 Φεβρουαρίου, η δίκη για το ναυάγιο του «Sea Diamond»

    Διακόπηκε για τις 13 Φεβρουαρίου, λόγω της έκτασης της υπόθεσης και του φόρτου εργασιών του δικαστηρίου, η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το ναυάγιο του «Sea Diamond» που άρχισε σήμερα. Τον Ιούλιο του 2013, οι εννέα από τους δεκατρείς κατηγορούμενους στην υπόθεση, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές, άσκησαν έφεση κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου ποινικού Δικαστηρίου. Έξω από το εφετείο Πειραιά είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών που ζητούν την ανέλκυση του ναυαγίου. Ο υπουργός Nαυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφερόμενος στο θέμα του «Sea Diamond» είχε πει ότι το ναυάγιο είναι σε τέτοιο βάθος που δεν εμποδίζει σε τίποτα και ότι υπάρχει διαρκής και ηλεκτρονική παρακολούθηση, ενώ ήδη έχει καταβληθεί ένα τεράστιο ποσό για τον καθαρισμό της περιοχής.

    [07] Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησε στο 8,50%

    Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν σήμερα, καθώς σταμάτησαν οι πωλήσεις των περιουσιακών στοιχείων μεγαλύτερου κινδύνου, αλλά παραμένουν κοντά στα υψηλά επίπεδα του 2014. Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων, κατά τη διάρκεια των πρωινών συναλλαγών, υποχώρησε 13 μονάδες βάσης στο 8,50%, ενώ χθες είχε φθάσει έως και το 8,90%. Το σφυροκόπημα των νομισμάτων των αναδυόμενων οικονομιών, το οποίο έπληξε στις τελευταίες συνεδριάσεις τα ελληνικά ομόλογα, χαλάρωσε, καθώς η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας ανακοίνωσε έκτακτη συνεδρίασή της που αναμένεται από πολλούς παράγοντες της αγοράς να οδηγήσει στην αύξηση του επιτοκίου για τη στήριξη της λίρας. Η αγορά, ωστόσο, παραμένει νευρική.

    [08] Τρία ζητήματα στο τραπέζι των συζητήσεων της τρόικας στη Λευκωσία

    Στην Λευκωσία φτάνει αύριο, Τετάρτη, για νέα αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής στήριξης της Κύπρου, κλιμάκιο της τρόικας. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, το πλάνο για το Γενικό Σύστημα Υγείας, η δημοσιονομική πολιτική και η πρόοδος της Κύπρου στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις.

    Και τα τρία ζητήματα θα πρέπει να κλείσουν, με βάση το χρονοδιάγραμμα του μνημονίου, στο τέλος Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη, η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta) θα πρέπει να έχει πωληθεί μέχρι το τέλος του 2015, όπως και συγκεκριμένες εργασίες στην Αρχή Λιμένων και ο οδικός χάρτης για τις αποκρατικοποιήσεις, αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Κύπρο, ύψους 186 εκατομμυρίων ευρώ.

    [09] Στις 2 Φεβρουαρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Ταϊλάνδη

    Η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Γινγκλάκ Σιναουάτρα επιβεβαίωσε ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 2 Φεβρουαρίου, ύστερα από συνάντηση που είχε με την Εκλογική Επιτροπή, η οποία είχε προτείνει την μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής τους εξαιτίας των ταραχών που σημειώνονται στη χώρα, σύμφωνα με πηγή του κυβερνώντος κόμματος.

    Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση της πρωθυπουργού με την Εκλογική Επιτροπή, άγνωστος άνοιξε πυρ έξω από τις εγκαταστάσεις του ταϊλανδικού στρατού όπου πραγματοποιείτο η συνάντηση, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι, δήλωσε ο Τσουμπόλ Τζουμσάι, ένας εκ των ηγετών των αντικυβερνητικών διαδηλωτών που βρισκόταν στον συγκεκριμένο χώρο βορείως της Μπανγκόκ. Οι διαδηλωτές, στη συνέχεια, άρπαξαν τον δράστη και τον ξυλοκόπησαν. Ο δράστης μεταφέρθηκε συνοδευόμενος σε γειτονικό νοσοκομείο, ενώ ο τραυματισμένος διαδηλωτής μεταφέρθηκε σε άλλο.

    [10] Στην Τεχεράνη σήμερα ο Ερντογάν

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται σήμερα στο Ιράν για μια επίσημη επίσκεψη κατά την οποία θα κυριαρχήσουν οι οικονομικές σχέσεις και η σύγκρουση στη Συρία, ανακοίνωσε το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται ενώ οι δύο χώρες επιχειρούν να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους που έχουν ενταθεί εξαιτίας της συριακής κρίσης. Το Ιράν είναι, μαζί με τη Ρωσία, ο κύριος σύμμαχος του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ ενώ η Τουρκία υποστηρίζει την εξέγερση.

    [11] Φόβοι για επιστροφή της πανούκλας;

    Δύο τρομερά θανατηφόρες πανδημίες πανούκλας στην Ευρώπη, του Ιουστινιανού στην Ανατολική Ευρώπη (Βυζάντιο) και του «Μαύρου Θανάτου» στη μεσαιωνική Δυτική Ευρώπη, κάθε μία από τις οποίες σκότωσε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους, προκλήθηκαν από διαφορετικά στελέχη του ίδιου παθογόνου μικροοργανισμού - και θα μπορούσαν να ξανασυμβούν, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

    Η πανώλη προκαλείται από το βακτήριο Yersinia pestis. Σήμερα είναι γνωστό ότι κυκλοφορούν 155 διαφορετικά στελέχη του, που όλα προέρχονται από το παλαιότερο θανατηφόρο μεσαιωνικό στέλεχος. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι, με βάση αυτά τα ευρήματα, δεν μπορεί να αποκλειστεί πως ένα νέο στέλεχος της πανούκλας (βουβωνικής πανώλους) θα ξεπηδήσει πάλι από τα τρωκτικά - φορείς και θα πλήξει ξανά τους ανθρώπους στο μέλλον. Το βακτήριο «υπνώττει» στα σώματα των τρωκτικών, ώσπου ξαφνικά υφίσταται μεταλλάξεις και προκαλεί επιδημίες. Σε χώρες όπως η Μαγαδασκάρη, τα ξεσπάσματα πανώλους συνεχίζουν να είναι συχνά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 January 2014 - 11:30:26 UTC