Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Βλ. Πούτιν στις Βρυξέλλες
  • [02] Με τη βασική μάρτυρα κατηγορίας συνεχίζεται η δίκη για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης
  • [03] Τι λένε οι σεισμολόγοι για τη μετασεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά
  • [04] Μία ιστοσελίδα γεμάτη ήρωες των κόμικς
  • [05] Με σεισμό 4,6 Ρίχτερ ξύπνησαν οι Κεφαλονίτες
  • [06] Διήμερη αποχή των δικηγόρων της Κορίνθου
  • [07] Επαναλαμβανόμενες απεργίες στη ΔΕΗ
  • [08] Κρίσιμη συνεδρίαση του ουκρανικού κοινοβουλίου
  • [09] Η εξάρτηση από την οθόνη «σκοτώνει» τη δημιουργικότητα

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Βλ. Πούτιν στις Βρυξέλλες

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δύο χρόνια μετά την τελευταία τους επαφή στη Μόσχα. Κατά τη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 στη βελγική πρωτεύουσα, θα εξεταστεί η πορεία των διμερών σχέσεων με έμφαση στην οικονομική συνεργασία, αλλά και η πορεία των σχέσεων της Μόσχας με τις Βρυξέλλες. Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως η συνάντηση αυτή είναι ένα σαφές σημάδι πως κάτι αρχίζει να κινείται και πάλι στα ελληνορωσικά.

    [02] Με τη βασική μάρτυρα κατηγορίας συνεχίζεται η δίκη για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης

    Συνεχίζεται, σήμερα, για 4η μέρα, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, υπόθεση για την οποία πρωτοδίκως καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κι ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας.

    H διαδικασία συνεχίζεται με τη βασική μάρτυρα κατηγορίας, την οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, η οποία καταθέτει για 3η συνεχή συνεδρίαση, απαντώντας στις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Γι' αυτή την εβδομάδα το δικαστήριο έχει προγραμματίσει να κάνει δύο συνεδριάσεις- σήμερα και αύριο.

    [03] Τι λένε οι σεισμολόγοι για τη μετασεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά

    'Ολες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι οι σεισμός της Κυριακής στην Κεφαλονιά ήταν ο κύριος σεισμός, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, ο οποίος προσέθεσε ότι η μετασεισμική ακολουθία θα διαρκέσει πολλές εβδομάδες και θα περιλαμβάνει και αρκετούς ισχυρούς μετασεισμούς.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυνακικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος. «Αύριο θα είναι σε θέση οι επιστήμονες να πουν με βεβαιότητα, αν ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ της Κυριακης ήταν ο κύριος» ανέφερε ο κ. Παπαδοπουλος, ενώ σημείωσε ότι με βάση την εξέλιξη της μετασεισμικης δραστηριότητας όλα συνηγορούν στο ότι ήταν ο κύριος...»

    [04] Μία ιστοσελίδα γεμάτη ήρωες των κόμικς

    Ο Γιώργος Κοσκινάς είναι διαχειριστής της ιστοσελίδας Comic Trades and Crosswords, η οποία ασχολείται με τα κόμικς που εκδίδονταν στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 1950. Έχει γράψει και τρία βιβλία με θέμα την καταγραφή του εικονογραφημένου παρελθόντος της Ελλάδας.

    Όπως λέει, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, «το Comics Trades δημιουργήθηκε σαν μια εσωτερική ανάγκη, προκειμένου να θυμηθούμε όλοι μας, χρόνια, συνήθειες, παιχνίδια, τρόπους με τους οποίους ξοδεύαμε τον ελεύθερο μας χρόνο, αξίες και καταστάσεις με τις οποίες μεγαλώσαμε. Ήταν και είναι μέχρι σήμερα, ένα καταφύγιο μνήμης για όλους όσοι νοιώθουν την ανάγκη να βρουν μέσα δύναμη και να αντλήσουν αισιοδοξία. Ρομαντικά, θα πει κανείς; Ναι και αυθόρμητα συγχρόνως. Ανεπιτήδευτα όπως κάναμε κάποτε, τότε που ο χρόνος δεν είχε κανένα νόημα».

    [05] Με σεισμό 4,6 Ρίχτερ ξύπνησαν οι Κεφαλονίτες

    Με ένα σεισμό 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ξύπνησαν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Ο πρωινός σεισμός που σημειώθηκε, πριν λίγη ώρα, είχε εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιόμετρα και επίκεντρο 9 χιλιόμετρα δυτικά του Ληξουρίου. Πολλοί κάτοικοι κοιμήθηκαν και χθες το βράδυ έξω από τα σπίτια τους, στα αυτοκίνητα τους, καθώς δεν έχουν ξεπεράσει τον φόβο ενός μεγαλύτερου σεισμού, ενώ ο καιρός δεν είναι σύμμαχος, καθώς επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες, με τοπικές καταιγίδες, βροχές και δυνατούς ανέμους. Οι μετασεισμοί, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ήταν αρκετοί, μεγάλης διάρκειας, αλλά ευτυχώς μικρής έντασης.

    Παράλληλα, πάνω από 1.000 κάτοικοι της Κεφαλονιάς, που τα σπίτια τους υπέστησαν σοβαρές ζημιές και κρίθηκαν ακατάλληλα από τους ελεγκτές, διανυκτέρευσαν στο πλοίο "SuperFast 1". Σήμερα το απόγευμα, αναμένεται στο λιμάνι το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της ΑΝΕΚ, χωρητικότητας 1.300 κλινών.

    Διαβάστε επίσης:

    Τι λένε οι σεισμολόγοι για τη μετασεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά

    [06] Διήμερη αποχή των δικηγόρων της Κορίνθου

    Αποχή από τα καθήκοντά τους σήμερα και αύριο Τετάρτη αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου, μετά τη χθεσινή έκρηξη, στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου της πόλης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την έλλειψη φρούρησης των εσωτερικών και των εξωτερικών χώρων του Δικαστικού Μεγάρου, την ανυπαρξία οποιωνδήποτε μέτρων ασφαλείας και της ένεκα τούτων πρόκλησης καθημερινού κινδύνου για την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των πολιτών και των εργαζομένων σε αυτό» .

    [07] Επαναλαμβανόμενες απεργίες στη ΔΕΗ

    Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έχουν ξεκινήσει στη ΔΕΗ από τα μεσάνυχτα ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ (δίκτυα μεταφοράς). Τα σωματεία εργαζομένων στη ΔΕΗ διοργανώνουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη στις 15:30 στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το Σύνταγμα, όπου θα παραμείνουν μέχρι την ψήφιση του

    Οι εκπρόσωποι των σωματείων ανέφεραν, ότι η διάρκεια και η ένταση των κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτές. Σε δηλώσεις τους στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου τάχθηκαν κατά της αποκρατικοποίησης των δικτύων μεταφοράς ανεξαρτήτως τιμήματος, όπως είπαν, καθώς θεωρούν, ότι ο συγκεκριμένος τομέας θα πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου για λόγους στρατηγικούς και εθνικής ασφάλειας.

    [08] Κρίσιμη συνεδρίαση του ουκρανικού κοινοβουλίου

    Οι Oυκρανοί βουλευτές θα προσπαθήσουν σήμερα να θέσουν ένα τέλος στην κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια κρίσιμης συνεδρίασης του κοινοβουλίου, μία ημέρα αφού η κυβέρνηση δεσμεύθηκε σε μία σειρά υποχωρήσεων απέναντι στην αντιπολίτευση.

    Ταυτόχρονα στις Βρυξέλλες, η ουκρανική κρίση αναμένεται να κυριαρχήσει στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τη Ρωσία, οι υποίες ανταλλάσσουν κατηγορίες για ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν να έχει συνομιλίες με υψηλούς αξιωματούχους της ΕΕ, ανάμεσά τους και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον, η οποία στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Ουκρανία, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης.

    [09] Η εξάρτηση από την οθόνη «σκοτώνει» τη δημιουργικότητα

    Αυστραλοί επιστήμονες προειδοποιούν πως η υπερβολική χρήση έξυπνων κινητών, λαπ τοπ και ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορεί να οδηγήσει σε εξάρτηση και να επηρεάσει δυσμενώς την εξέλιξη των παιδιών. Η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να έκανε ευκολότερη την ζωή μας αλλά οι γιατροί λένε πως θα πρέπει να περιοριστεί η ώρα που αφιερώνουν σ' αυτή όλοι και κυρίως τα παιδιά.

    Σύμφωνα με τους ίδιους τα άτομα που αφιερώνουν πολύ χρόνο μπροστά σε μια οθόνη έχουν προβλήματα με την καθημερινή λειτουργικότητα τους, την κοινωνική τους ζωή, στη σχολική εργασία ή στην εργασιακή τους απασχόληση.Παράλληλα, όπως λένε, η «εξάρτηση από την οθόνη» σκοτώνει και την δημιουργικότητα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 January 2014 - 7:30:23 UTC