Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ο εφιάλτης έγινε όραμα
  • [02] «Κλίμα συναντίληψης στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής»
  • [03] Προβλήματα στις πτήσεις Τετάρτη και Πέμπτη λόγω στάσεων εργασίας
  • [04] Σώθηκε ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα
  • [05] «Συμφωνία με την τρόικα ως το Eurogroup του Φεβρουαρίου»
  • [06] Ντάισελμπλουμ και Ρεν: Απαιτείται περισσότερη δουλειά στην Ελλάδα
  • [07] Πρώτη εκτός έδρας νίκη για τον Παναιτωλικό

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ο εφιάλτης έγινε όραμα

    Σε εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος συμμετείχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημασία της Μνήμης και στα διδάγματα της ιστορίας σημειώνοντας: «Σήμερα, 100 χρόνια μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, όταν εκατομμύρια Ευρωπαίων έχασαν τη ζωή τους στη μάχη και 70 χρόνια από τις βιαιότητες της Γενοκτονίας και του Ολοκαυτώματος, καταφέραμε να μετατρέψουμε αυτούς τους τρομακτικούς εφιάλτες σε ένα λαμπρό όραμα και αυτό το όραμα σε μια πραγματικότητα: την Ενωμένη Ευρώπη, την Ευρώπη μας που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο σεβασμό της ελευθερίας, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και του ανθρώπινου σεβασμού».

    Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος του Σώματος, Μάρτιν Σουλτς, υπογράμμισε ότι «ο αντισημιτισμός και ο ρατσισμός συνιστούν απειλή κατά των θεμελιωδών αρχών μας, που είναι η δημοκρατία και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα». Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής σημείωσε ακόμη ότι το Ολοκαύτωμα ήταν η χειρότερη τραγωδία στην ανθρωπότητα και ότι οι κίνδυνοι και οι δαίμονες δυστυχώς εξακολουθούν να υφίστανται στις κοινωνίες μας, τονίζοντας πως κραυγή μας είναι «ποτέ πια».

    Διαβάστε επίσης:

    Συνάντηση με τον Βλ. Πούτιν, θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες ο Αντ. Σαμαράς

    [02] «Κλίμα συναντίληψης στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής»

    Κλίμα «εθνικής ενότητας» διαπίστωσε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος σε δήλωσή του μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

    Αναφέροντας εξάλλου, ότι στη συνεδρίαση εξετάσθηκαν όλες οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών σε όλο το φάσμα της εξωτερικής πολιτικής και των διεθνών σχέσεων της χώρας μας, ο κ. Βενιζέλος παρατήρησε ότι όλα αυτά βρίσκονται σε συνάρτηση με την οικονομική κατάσταση. Όμως, «ευτυχώς» τόνισε, «τα τελευταία τέσσερα χρόνια της κρίσης, μολονότι κάνουμε μια σκληρή οικονομική διαπραγμάτευση από δυσμενή θέση, δεν έχει ασκηθεί ασύμμετρη ή αθέμιτη πίεση εναντίον μας για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας».

    Στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ από τη Ν.Δ. έλαβαν μέρος οι κ.κ. Κ.Τασούλας και Γ.Κουμουτσάκος, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θ.Δρίτσας και ο Παν.Τριγάζης, από το ΠΑΣΟΚ ο Οδ.Κωνσταντινόπουλος και ο Ν.Σηφουνάκης, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Τέρενς Κουίκ και ο Ιω.Γιανέλλης-Θεοδοσιάδης, ενώ δεν παρέστη εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ.

    Διαβάστε επίσης:

    Ευ. Βενιζέλος: Ευκαιρία η προεδρία να προβάλουμε το πρόσωπο της Ελλάδας μετά την κρίση

    [03] Προβλήματα στις πτήσεις Τετάρτη και Πέμπτη λόγω στάσεων εργασίας

    Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν στις πτήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου λόγω των στάσεων εργασίας που διοργανώνουν οι ενώσεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και ηλεκτρονικών σε πολλές χώρες, συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή απεργία για θέματα που αφορούν στη βιωσιμότητα των παρόχων αεροναυτιλίας.

    Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι Έλληνες ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι προκήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, ζητώντας επίσης άμεσες προσλήψεις περίπου 70 ατόμων.

    Επίσης, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, προβλήματα αναμένονται να υπάρξουν και σε ορισμένα περιφερειακά αεροδρόμια λόγω των τετράωρων στάσεων εργασίας που κήρυξε η Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναερίου Κυκλοφορίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι για την Τετάρτη και την Πέμπτη (29 και 30 Ιανουαρίου αντίστοιχα).

    [04] Σώθηκε ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

    Τύχη...βουνό είχαν τρεις Έλληνες σκιέρ, οι οποίοι γλύτωσαν εκ θαύματος από χιονοστιβάδα, την οποία προκάλεσαν οι ίδιοι σήμερα, όταν πήγαν να επιδοθούν στο αγαπημένο τους άθλημα, έξω από τις οριοθετημένες πίστες.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Βουλγαρίας «Φόκους», επικαλούμενο αρμόδια πηγή της Υπηρεσίας Ορεινής Διάσωσης(ΥΟΔ) του χιονοδρομικού κέντρου Μπάνσκο, οι τρεις Έλληνες πήγαν να κάνουν σκι στις χαράδρες στην περιοχή «Ετσεμίτσιστε», ψηλότερα από την τοποθεσία «Σιλιγκάρνικα» όπου βρίσκονται μερικές από τις κανονικές πίστες.

    Όπως είπε στο βουλγαρικό πρακτορείο ο υπάλληλος υπηρεσίας της ΥΟΔ στο Μπάνσκο, η ριψοκίνδυνη ιδέα των σκιέρ προκάλεσε χιονοστιβάδα, η οποία πλάκωσε τον ένα από τους τρεις. Ο ένας έφυγε αμέσως να φέρει βοήθεια, ενώ εκείνος που έμεινε επί τόπου έσκαψε το χιόνι και κατάφερε να βγάλει έξω τον θαμμένο φίλο του.

    Και οι τρεις σκιέρ είναι καλά στην υγεία τους.

    [05] «Συμφωνία με την τρόικα ως το Eurogroup του Φεβρουαρίου»

    Μία καταρχήν συμφωνία με την τρόικα ως το Eurogroup του Φεβρουαρίου προσδοκά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ούτως ώστε η απόφαση για την έγκριση της επόμενης δόσης των δανείων να ληφθεί στο Eurogroup του Μαρτίου. Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

    Ο Γ. Στουρνάρας παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφορές σε ορισμένα σημεία με την Τρόικα, όμως, όπως επισήμανε, η ελληνική πλευρά παρουσιάζει εναλλακτικές προτάσεις.

    Κατά την παρέμβασή του στο Eurogroup, o Γ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ξεπέρασε τους δημοσιονομικούς στόχους του 2013 και ότι το πρωτογενές πλεόνασμα εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 830 εκατομμύρια ευρώ. «Αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα», δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας. «Αλλάζει όλη την εικόνα και γι' αυτό ζήτησα από τους εκπροσώπους της Τρόικας να επαναπροσδιορίσουν την όλη κατάσταση», ανέφερε ο υπουργός και συνέχισε λέγοντας ότι το βασικό ζήτημα στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, που ήταν το δημοσιονομικό κενό, «έχει λυθεί με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης».

    Όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό του 2015, ο Γ. Στουρνάρας είπε ότι η ελληνική πλευρά έχει επισημάνει περιοχές από τις οποίες αναμένει εξοικονόμηση και οι οποίες έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με την αναδιάρθρωση του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

    Σχετικά με την λεγόμενη «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ» που αφορά διαρθρωτικές αλλαγές, ο Γ. Στουρνάρας είπε ότι θα εφαρμοστεί στο 80%.

    Σε ό,τι αφορά τις ομαδικές απολύσεις, ο Γ. Στουρνάρας εξήγησε στους ομολόγους του ότι καμία επιχείρηση δε ζητάει ομαδικές απολύσεις.

    Ερωτηθείς πότε θα ανοίξει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους, ο Γ. Στουρνάρας απάντησε ότι θα ξεκινήσει μόλις η Eurostat επικυρώσει τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, περί τις 24 Απριλίου. Όσον αφορά τη συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό, θα ανοίξει μόλις ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

    Τέλος, ερωτηθείς για το κόστος της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τις αποδοχές των ενστόλων, ο Γ. Στουρνάρας απάντησε ότι η απόφαση δεν έχει ανακοινωθεί και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αξιολογηθεί.

    [06] Ντάισελμπλουμ και Ρεν: Απαιτείται περισσότερη δουλειά στην Ελλάδα

    Την ανάγκη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν, υπογράμμισαν ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, αφού εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η αξιολόγηση, καθώς «απαιτείται περαιτέρω δουλειά», κάλεσε την Ελλάδα και την τρόικα να πράξουν τα μέγιστα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το συντομότερο δυνατόν.

    Από την πλευρά του, ο επίτροπος Ρεν ανέφερε ότι τα κλιμάκια της τρόικας θα επιστρέψουν «σύντομα» στην Αθήνα με σκοπό την ολοκλήρωση του ελέγχου, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι στις συζητήσεις που συνεχίζονται έχει μεν υπάρξει πρόοδος αλλά θα χρειαστεί εντατική εργασία τις επόμενες εβδομάδες τόσο σε δημοσιονομικό, όσο και σε διαρθρωτικό επίπεδο.

    [07] Πρώτη εκτός έδρας νίκη για τον Παναιτωλικό

    Ο Παναιτωλικός έδωσε συνέχεια στην εντυπωσιακή πορεία του στη Σούπερ Λίγκα, καθώς με γκολ του Καμαρά στο 43ο λεπτό νίκησε τον Εργοτέλη με 1-0 στο «Παγκρήτιο» στάδιο του Ηρακλείου, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 21η αγωνιστική στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ, σημειώνοντας την πρώτη φετινή εκτός έδρας επιτυχία του.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 January 2014 - 19:30:23 UTC