Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγκαλείται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής
  • [02] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κεφαλονιά
  • [03] «Εδώ είναι Βαλκάνια»
  • [04] Κλειστά σχολεία σε περιοχές της Β. Ελλάδας λόγω κρύου
  • [05] Ι. Μιχελάκης: Υπάρχουν ζημιές αλλά η Κεφαλονιά άντεξε
  • [06] Δεκαεννιάχρονος ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στο Μέριλαντ
  • [07] Ο Σνόουντεν πιστεύει πως υπάρχει σχέδιο για τη δολοφονία του
  • [08] Οι Daft Punk «σάρωσαν» τα Γκράμι

  • [01] Συγκαλείται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

    Συγκαλείται, στις 3 μετά το μεσημέρι, στο Υπουργείο Εξωτερικών, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.

    Κατά τη συνεδρίαση, πρόκειται να συζητηθούν θέματα της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και την Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας(ΚΠΑΑ), της πολιτικής Διεύρυνσης και της πολιτικής Γειτονίας. Επίσης, θα συζητηθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή με έμφαση στη συριακή κρίση και στο Ιράν, καθώς και οι διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων, υπό το πρίσμα της ευρωπαϊκής προοπτικής τους.

    [02] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κεφαλονιά

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται η νήσος Κεφαλληνία, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών Ι. Μιχελάκης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών και η αποκατάσταση των πληγέντων.

    Ο κ. Μιχελάκης βρίσκεται από χθες το βράδυ στο νησί για να δει ο ίδιος αλλά και να επιβλέψει τις ενέργειες που πρόκειται να γίνουν στο νησί, μετά τις ζημιές που προκάλεσε ο μεγάλος χθεσινός σεισμός των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο κ. Μιχελάκης, αφού πρώτα επισκέφτηκε την περιοχή του Ληξουρίου, που έχει υποστεί τις περισσότερες ζημιές στην Κεφαλονιά, συμμετείχε σε σύσκεψη στο δημαρχείο του νησιού.

    Τις πρώτες πρωινές ώρες που τελείωσε η σύσκεψη, ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε, μιλώντας στα ΜΜΕ, στον σκοπό της επίσκεψής του, στις ενέργειες που πρόκειται να γίνουν από σήμερα κιόλας αλλά και στις ζημιές που έχουν προκληθεί. Και κατέληξε: «Έχει δημιουργηθεί ένα κέντρο συντονισμού στο κτίριο του ΤΕΙ, όπου εκεί θα βρίσκονται οι γενικοί γραμματείς υπουργείων και όλοι οι υπεύθυνοι που θα συντονίζουν από εκεί όλες τις ενέργειες. Υπάρχει ένα τηλέφωνο ανάγκης το 2671027311 αλλά και το 100».

    [03] «Εδώ είναι Βαλκάνια»

    Μία χερσόνησος, οχτώ διαφορετικές χώρες και λαοί. Ακόμη περισσότερες διαφορετικές γλώσσεις και ζωές, πράγματα που χωρίζουν αλλά ακόμα περισσότερα που ενώνουν τους λαούς της περιοχής. Κοινές ιστορικές και πολιτισμικές ρίζες, κοινά ήθη κι έθιμα, κοινή κουλτούρα και τρόπος ζωής. «Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε- γέλασε!». Τη χαρακτηριστική αυτή «ταυτότητα» των Βαλκανίων στοχεύει να αναδείξει μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων το 3ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Εξερεύνησης που διοργανώνει, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στον πολυχώρο πολιτισμού «Block 33», το free press ΕΞΩΣΤΗΣ και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Παιδιά Εν Δράσει».

    Όσοι βρεθούν στο 3ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Εξερεύνησης, θα «ταξιδέψουν» με εικόνες βαλκάνιων φωτογράφων, κινηματογραφικές ταινίες σκηνοθετών από τα Βαλκάνια, ενώ το συναίσθημα αυτό θα ενισχυθεί από την απόλαυση βαλκανικών εδεσμάτων.

    [04] Κλειστά σχολεία σε περιοχές της Β. Ελλάδας λόγω κρύου

    Κλειστά θα μείνουν, σήμερα, λόγω των καιρικών συνθηκών τα σχολεία όλων των βαθμίδων του δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Το ίδιο ισχύει για τα σχολεία στον δήμο Φλώρινας, όπως και για τα σχολεία του Διδυμοτείχου, της Ορεστιάδας και του Σουφλίου, στον βόρειο Έβρο, όπου αναμένονται συνθήκες ολικού παγετού καθ' όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

    Εξάλλου, σε κάποιες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπως το Αμύνταιο, τα Σέρβια και το Βελβεντό, οι τοπικές δημοτικές αρχές αποφάσισαν ότι τα σχολεία θα ανοίξουν μία ώρα αργότερα.

    [05] Ι. Μιχελάκης: Υπάρχουν ζημιές αλλά η Κεφαλονιά άντεξε

    Στην Κεφαλονιά βρίσκεται από χθες το βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, για να δει ο ίδιος αλλά και να επιβλέψει τις ενέργειες που πρόκειται να γίνουν στο νησί, μετά τις ζημιές που προκάλεσε ο μεγάλος χθεσινός σεισμός των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο κ. Μιχελάκης, αφού πρώτα επισκέφτηκε την περιοχή του Ληξουρίου, που έχει υποστεί τις περισσότερες ζημιές στην Κεφαλονιά, συμμετείχε σε σύσκεψη στο δημαρχείο του νησιού.

    Τις πρώτες πρωινές ώρες που τελείωσε η σύσκεψη, ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε, μιλώντας στα ΜΜΕ, στον σκοπό της επίσκεψής του, στις ενέργειες που πρόκειται να γίνουν από σήμερα κιόλας αλλά και στις ζημιές που έχουν προκληθεί. Και κατέληξε: «Έχει δημιουργηθεί ένα κέντρο συντονισμού στο κτίριο του ΤΕΙ, όπου εκεί θα βρίσκονται οι γενικοί γραμματείς υπουργείων και όλοι οι υπεύθυνοι που θα συντονίζουν από εκεί όλες τις ενέργειες. Υπάρχει ένα τηλέφωνο ανάγκης το 2671027311 αλλά και το 100».

    [06] Δεκαεννιάχρονος ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στο Μέριλαντ

    Ο νεαρός που πυροβόλησε και σκότωσε δύο ανθρώπους σε εμπορικό κέντρο στο Μέριλαντ και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ήταν ο 19χρονος Ντάριον Μάρκους Αγκουιλάρ, ο οποίος ζούσε με τη μητέρα του σε κοντινό προάστιο της Ουάσινγκτον, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

    Ωστόσο, η αστυνομία δεν είναι ακόμα σε θέση να παράσχει οποιαδήποτε εξήγηση σχετικά με τους λόγους που ο 19χρονος σκότωσε δύο νεαρούς στο εμπορικό κέντρο Mall in Columbia, το οποίο βρίσκεται μόλις 32 χιλιόμετρα δυτικά της Βαλτιμόρης, πριν από ότι φαίνεται- αυτοκτονήσει.

    [07] Ο Σνόουντεν πιστεύει πως υπάρχει σχέδιο για τη δολοφονία του

    Ο πρώην υπάλληλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), Έντουαρντ Σνόουντεν, μίλησε την Κυριακή στη γερμανική τηλεόραση σχετικά με τις αναφορές ότι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης σχεδιάζουν να τον δολοφονήσουν, επειδή διέρρευσε απόρρητα έγγραφα που αφορούσαν στο πρόγραμμα συλλογής πληροφοριών της υπηρεσίας.

    Στη συνέντευξη που έδωσε στον γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ARD, ο Σνόουντεν είπε ότι η NSA παρακολουθούσε και άλλα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης εκτός από την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ. Είπε επίσης, ότι νιώθει πως «απειλείται» η ζωή του, αλλά παρόλα αυτά κοιμάται ήσυχος τα βράδια γνωρίζοντας ότι έπραξε σωστά που ενημέρωσε το κοινό για τις δραστηριότητες της NSA. «Είμαι ακόμα ζωντανός και δεν χάνω τον ύπνο μου για ότι έκανα, επειδή ξέρω πως ήταν το σωστό», είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο στη Μόσχα.

    [08] Οι Daft Punk «σάρωσαν» τα Γκράμι

    Τα 56α μουσικά βραβεία Γκράμι (Grammy Awards) απονεμήθηκαν σήμερα τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) στο Λος Άντζελες σε μία τελετή που διήρκεσε 3,5 ώρες και μεταδόθηκε ζωντανά από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.Τα βραβεία Γκράμι αποτελούν το σημαντικότερο γεγονός στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία και διαθέτουν αντίστοιχο κύρος με τα κινηματογραφικά Όσκαρ. Αφορούν, δε, 82 κατηγορίες.

    Το βραβείο Γκράμι για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς κέρδισε το συγκρότημα από τη Γαλλία Daft Punk με το άλμπουμ του Random Access Memories. Το συγκρότημα ήταν ο μεγάλος νικητής της βραδιάς αφού έφυγε από την τελετή με πέντε βραβεία (καλύτερου τραγουδιού για το "Get Lucky", καλύτερης εμφάνισης ποπ συγκροτήματος, καλύτερου άλμπουμ dance/electronica μουσικής και καλύτερης επεξεργασίας ήχου. Το ντουέτο της ραπ Macklemore & Ryan Lewis παρέλαβε τέσσερα Γκράμι: καλύτερου νέου καλλιτέχνη, καλύτερης ερμηνείας ραπ, καλύτερου τραγουδιού ραπ (Thrift Shop) και καλύτερου άλμπουμ ραπ (The Heist).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 January 2014 - 7:30:22 UTC