Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά
  • [02] Δικαιώθηκε εργαζόμενος που δεν αποδέχτηκε μείωση του μισθού του
  • [03] Κανονικά οι διαπραγματεύσεις για τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες
  • [04] Ρεπορτάζ του Spiegel για τις μίζες στα εξοπλιστικά

  • [01] Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά

    Αναστάτωση στους κατοίκους της Κεφαλονιάς προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 15:55, περίπου 6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου και προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές. Με εντολή του πρωθυπουργού μετέβη στην περιοχή με στρατιωτικό ελικόπτερο ο υπουργός Εσωτερικών. Στην Κεφαλονιά μετέβησαν επίσης κλιμάκια της ΕΜΑΚ και ο γενικοί γραμματείς Πολιτικής Προστασίας, Δημοσίων Έργων, Υγείας και Παιδείας.

    Από τη δόνηση που είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητή στην Ηπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Αττική προκλήθηκαν μόνον υλικές ζημιές σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς Ευάγγελος Κεκάτος. «Βρισκόμαστε σε φάση καταγραφής των ζημιών, ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε επιφυλακή και έχουν βγει στους δρόμους. Ευτυχώς δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μόνο ζημιές, κυρίως από σπασμένες τζαμαρίες μαγαζιών και άλλων γυάλινων ειδών, καθώς και σε παλιά κτίρια του νησιού» Από την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς, αναφέρθηκαν κατολισθήσεις βράχων με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί ορισμένοι δρόμοι στα βόρεια του νησιού.

    Η πλούσια μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Κεφαλονιάς, με 12 μετασεισμούς μεγέθους πάνω από 3,5 Ρίχτερ, θεωρείται καλή εξέλιξη για τους σεισμολόγους, που εκφράζουν την εκτίμηση ότι η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 15:55 ήταν ο κύριος σεισμός. Ωστόσο, σπεύδουν να συμπληρώσουν ότι πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ένα 24ωρο, καθώς πρόκειται για περιοχή με μεγάλη δραστηριότητα.

    [02] Δικαιώθηκε εργαζόμενος που δεν αποδέχτηκε μείωση του μισθού του

    Άκυρη, παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Πρωτοδικείο Αθηνών την καταγγελία της σύμβασης εργασίας εργαζομένου, ο οποίος δεν αποδέχθηκε την προτεινόμενη από τον εργοδότη του μείωση των αποδοχών του κατά ποσοστό 15%. Παράλληλα, με την εν λόγω απόφαση δικαιώθηκε ο εργαζόμενος και υποχρεώθηκε η εργοδότης εταιρεία να του καταβάλει το ποσό των 16.960 ευρώ, για μισθούς υπερημερίας, συν τους νόμιμους τόκους.

    Πρόκειται για εργαζόμενο που προσελήφθη από επιχείρηση επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών στις 30.6.2009 με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, προκειμένου να εργασθεί στο αεροδρόμιο της Ρόδου ως φορτοεκφορτωτής αεροσκαφών. Οι μηνιαίες αποδοχές του είχαν καθοριστεί στα 1.100 ευρώ. Στις 30.6.2012 η εταιρεία ζήτησε από τον εργαζόμενο να συναινέσει στη μείωση των μηνιαίων αποδοχών του κατά το ποσοστό του 15%.

    Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η μείωση των αποδοχών τού εργαζόμενου όχι μόνο θα του προκαλούσε άμεση (υλική) ζημία, αλλά θα ανατρεπόταν και ο οικονομικός και οικογενειακός προγραμματισμός του, τη στιγμή μάλιστα που είχε πάρει και πλήρωνε στεγαστικό δάνειο.

    Αντίθετα, το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το αίτημα του εργαζόμενου για επαναπρόσληψη, καθώς στην αγωγή που είχε καταθέσει δεν είχαν περιληφθεί τα αναγκαία εκείνα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη νομική θεμελίωση του αιτήματός του.

    [03] Κανονικά οι διαπραγματεύσεις για τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες

    Οι συζητήσεις για τη συμφωνία φορολόγησης των ελληνικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες συνεχίζονται κανονικά, διαβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

    Σχετικά με δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο που φέρουν την Ελβετίδα υπουργό Οικονομικών Έβελιν Βίντμερ- Σλουμπφ να δήλωσε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα για το θέμα αυτό, οι ίδιες πηγές επικαλούνται επικοινωνία που είχαν με τις ελβετικές Αρχές, οι οποίες αναμένεται να προβούν σε διάψευση των δημοσιευμάτων αυτών.

    Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, αναμένεται να μεταβεί στην Ελβετία όπου θα έχει συνάντηση με τον Ελβετό ομόλογό του προκειμένου να προετοιμασθεί συνάντηση της κ. Σλούμπφ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ και θα έχει θέμα τη φορολόγηση των ελβετικών καταθέσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [04] Ρεπορτάζ του Spiegel για τις μίζες στα εξοπλιστικά

    Ρεπορτάζ για την υπόθεση των δωροδοκιών στα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα δημοσιεύεται στην αυριανή έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», με επίκεντρο τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών Ούλριχ Γκρίλο, ο οποίος, κατά την εξεταζόμενη από τις δικαστικές Αρχές περίοδο, ήταν επικεφαλής της εταιρίας «STN Atlas». Εταιρεία πουσύμφωνα με την κατάθεση του Παναγιώτη Ευσταθίου, εμπλέκεται στο σκάνδαλο.

    Με ονόματα και αποδεικτικά εμβασμάτων, πιστεύει ο Eυσταθίου, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ότι μπορεί να αποδείξει πώς από τα τέλη της δεκαετίας του ΄90, ο ίδιος ως εκπρόσωπος της Rheinmetall και της πρώην θυγατρικής της, δωροδοκούσε Έλληνες αξιωματούχους και δημοσίους υπαλλήλους.

    Οι συγκεκριμένες πρακτικές έχουν απαγορευτεί νομοθετικά στη Γερμανία από το 1998, διευκρινίζεται και τονίζεται ότι «αυτό που κάνει την ιστορία αυτήν τόσο εκρηκτική για τη Γερμανία είναι το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Rheinmetall και της STN Atlas ως το α' εξάμηνο του 2001 είναι ο σημερινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών Ούλριχ Γκρίλο».

    Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι η Rheinmetall αρνήθηκε σε κάθε περίπτωση ότι συμμετείχε σε δωροδοκίες, ισχυριζόμενη ότι οι σχετικές προμήθειες κινούνταν στο «σύνηθες εύρος», όπως κατέδειξε και η εσωτερική έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 January 2014 - 19:30:25 UTC