Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Νέα μέτρα συνιστούν λόγο για προσφυγή στις κάλπες
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: «Κάλπικη η αντιπαράθεση» ανάμεσα σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] K. Xατζηδάκης:«Οι τιμές δεν πέφτουν με τάματα στην Παναγία»
  • [04] Εξετάζεται η επιμήκυνση του σχολικού έτους
  • [05] Νεκρός από σφαίρες ηγέτης των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Ταϊλάνδη
  • [06] Το θέμα των αιχμαλώτων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τη Συρία
  • [07] Εξαιρετικοί οι Κουφός και Καλάθης στη νίκη του Μέμφις επί του Χιούστον

  • [01] Φ. Κουβέλης: Νέα μέτρα συνιστούν λόγο για προσφυγή στις κάλπες

    Απορρίπτει την εκλογική συνεργασία με την Κίνηση των "58" ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα". "Στο συνέδριό μας λάβαμε αποφάσεις με μεγάλη πλειοψηφία και διαμορφώσαμε την πολιτική που θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα. Αυτές οι αποφάσεις μας δεσμεύουν όλους και πιστεύω ότι τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος μας θα εργασθούν συλλογικά για την υλοποίηση τους. Βεβαίως στη ΔΗΜΑΡ όσοι μειοψηφούν διατηρούν το δικαίωμα, εφόσον το επιθυμούν, να εκφράζουν δημόσια τη διαφορετική τους άποψη. Πιστεύω όμως ότι η απόφαση της Κίνησης των 58 να κατέλθουν στις ευρωεκλογές μαζί με το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί νέα δεδομένα που θα ληφθούν υπόψη από όλους. Πρόκειται προφανώς για ένα διαφορετικό πολιτικό σχέδιο από αυτό της ΔΗΜΑΡ" σημειώνει ο κ. Κουβέλης.

    Επαναλάμβει ότι προτεραιότητα της Δημοκρατικής Αριστεράς, είναι η συγκρότηση του προοδευτικού πόλου που αντιπαρατίθεται στις συντηρητικές κυβερνητικές πολιτικές και στον αριστερό λαϊκισμό και τονίζει: "η συμπαράταξη μπορεί και πρέπει να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις που αγωνίζονται για μια προοδευτική διέξοδο από την κρίση.Επιδιώκουμε την ταχύτατη προώθηση των διαδικασιών συγκρότησης του. Δεν έχουν προχωρήσει σε συζητήσεις για το όνομα, δηλαδή για το αν και τι θα προστεθεί στον τίτλο του κόμματός μας. Για όλα αυτά θα αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή".

    [02] Δ. Κουτσούμπας: «Κάλπικη η αντιπαράθεση» ανάμεσα σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

    Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται το «μονόδρομο» της ΕΕ, το χρέος -έστω και «κουρεμένο»- το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος και τη διαχείριση της κρίσης με τα κριτήρια διαφόρων τμημάτων του κεφαλαίου, τα μνημόνια διαρκείας θα είναι αναπόφευκτα, άσχετα αν θα ονομάζονται μνημόνια ή απλά «νομοθετικές ρυθμίσεις» δηλώνει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο "Πρώτο Θέμα". Επίσης κάνει λόγο για "κάλπικη αντιπαράθεση" ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, "για να κρύψουν, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, την πραγματική σύμπλευσή τους με τη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου".

    Αναφορικά με τη θέση του ΚΚΕ για τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών, τονίζει ότι είναι "μία αντιπαράθεση, που συντηρείται κυρίως από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τα μάτια στραμμένα στην κάλπη, άσχετα εάν ο ένας λέει ότι θα γίνουν το 2016 και ο άλλος το 2014. Θυμίζει την ιστορία του παλιού δικομματισμού για το ποιος θα κάτσει στο σβέρκο του λαού" και κάνει λόγο για "ουσιαστική σύγκλιση των δύο κομμάτων στα βασικά ζητήματα που είναι και οι αιτίες της ταλαιπωρίας του λαού μας".

    [03] K. Xατζηδάκης:«Οι τιμές δεν πέφτουν με τάματα στην Παναγία»

    Οι νέες ρυθμίσεις για το ψωμί, το γάλα, τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, είναι ρυθμίσεις που εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στο "Βήμα" και υποστηρίζει ότι με αυτές θα κερδίσουν οι Έλληνες καταναλωτές.

    "Πίσω από τις προστατευτικές διατάξεις για το γάλα, για τα φάρμακα, για το ψωμί, για τα τσιμέντα, για τα απορρυπαντικά υπάρχουν οι λίγοι που κερδίζουν και οι πολλοί, τα εκατομμύρια Έλληνες καταναλωτές, η μέση ελληνική οικογένεια, που πληρώνουν ακριβότερα. Το πολιτικό σύστημα μέχρι πρότινος είχε πάρει θέση υπέρ των λίγων. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί" υπογραμμίζει ο κ. Χατζηδάκης και προσθέτει: "τα όπλα που έχει κάθε ευρωπαϊκή κυβέρνηση σε σχέση με τις τιμές στην πραγματικότητα επικεντρώνονται στο πεδίο του ανταγωνισμού. Ενα κανείς αφαιρέσει από το όποιο υπουργείο Ανάπτυξης αυτά τα όπλα, το μόνο που πια μας απομένει είναι να κάνουμε τάματα στην Παναγία για να πέσουν οι τιμές. Και με τάματα στην Παναγία δεν πέφτουν οι τιμές".

    [04] Εξετάζεται η επιμήκυνση του σχολικού έτους

    Την επιμήκυνση του σχολικού έτους μελετά το υπουργείο Παιδείας, όπως αποκαλύπτει στο "Πρώτο Θέμα" ο Κ. Αρβανιτόπουλος. "Πιστεύω ότι περισσεύουν οι αργίες. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν περισσότερα και καλύτερα. Γι΄αυτό χρειάζεται πέραν της εμβάθυνσης του μαθήματος, η επιμήκυνση του σχολικού έτους. Τα δημοτικά μας κάνουν μάθημα 170 ημέρες και τα γυμνάσια και λύκεια 150. Άλλωστε, ιδιαίτερα στο Λύκειο, περισσότερες ημέρες στο σχολείο σημαίνει λιγότερες ώρες στο φροντιστήριο" υπογραμμίζει ο υπουργός Παιδείας.

    Ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφερόμενος στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών τονίζει ότι "όχι μόνο θα προχωρήσει, αλλά και επιταχυνθεί". "Θεσμοθετήσαμε έπειτα από 30 χρόνια την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αλλά και του εκπαιδευτικού έργου.Οι αντιδράσεις είναι το κύκνειο άσμα μίας συντεχνίας και όχι της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών που την επιζητούν" επισημαίνει.

    [05] Νεκρός από σφαίρες ηγέτης των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Ταϊλάνδη

    'Ενας άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία ήταν ένας από τους ηγέτες των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Ταϊλάνδη, τραυματίσθηκε θανάσιμα σήμερα από σφαίρες στην Μπανγκόκ ενώ απευθυνόταν σε πλήθος, ανακοίνωσαν η αντιπολίτευση και η αστυνομία.

    Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι το θύμα ονομάζεται Σουτίν Ταρατίν και ότι στην ίδια επίθεση τραυματίσθηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

    Η πρωθυπουργός Γινγκλούκ Σιναουάτρα έχει προκηρύξει εκλογές για τις 2 Φεβρουαρίου σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται από το Νοέμβριο και οι οποίες συχνά σημαδεύονται από επεισόδια βίας.

    Συνολικά δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της κρίσης, στα τέλη του 2013.

    [06] Το θέμα των αιχμαλώτων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τη Συρία

    Οι διαπραγματευτές του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης της Συρίας συναντώνται στη Γενεύη για μια δεύτερη συνομιλιών με επίκεντρο το θέμα των αιχμαλώτων και των αγνοουμένων.

    Οι χθεσινές συνομιλίες ήταν αφιερωμένες στα προβλήματα αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Χομς.

    Οι δυο πλευρές θα συναντηθούν μετά τις 11:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας) στην έδρα του ΟΗΕ παρουσία του διαμεσολαβητή του διεθνούς οργανισμού Λαχντάρ Μπραχίμι, για να συζητήσουν για το ζήτημα των χιλιάδων αιχμαλώτων, αγνοουμένων και απαχθέντων πολιτών στη Συρία από την έναρξη του κινήματος αμφισβήτησης, τον Μάιο του 2011, το οποίο εξελίχθηκε σε αιματηρό εμφύλιο.

    Χθες, οι δυο αντιπροσωπείες συζήτησαν επί μακρόν για τη Χομς.

    [07] Εξαιρετικοί οι Κουφός και Καλάθης στη νίκη του Μέμφις επί του Χιούστον

    Ελληνικό «χρώμα» είχε η δεύτερη διαδοχική νίκη των Γκρίζλις επί του Χιούστον, αυτή τη φορά στο Μέμφις, με 99-81. Με τον Μαρκ Γκασόλ να χρεώνεται νωρίς με φάουλ, ο Κώστας Κουφός έμεινε για σχεδόν 24 λεπτά στο παρκέ και πέτυχε 14 πόντους με 7/8 σουτ, μάζεψε 7 ριμπάουντ και έκανε 3 μπλοκ, παίζοντας παράλληλα αποτελεσματική άμυνα στον Ντουάιτ Χάουαρντ. Εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση του Νικ Καλάθη, ο οποίος πέτυχε 11 πόντους (4/8δ., 1/2τρ.) και έκανε 3 κλεψίματα σε περίπου 20 λεπτά, βοηθώντας κι αυτός την ομάδα του να φτάσει στη νίκη. Ο Μάικ Κόνλεϊ είχε 17π. και ο Ζακ Ράντολφ 15π. και 17ρ. για τους Γκρίζλις, ενώ πρώτος σκόρερ των Ρόκετς ήταν ο Τζέιμς Χάρντεν με 16π.

    Αντίθετα με τους Κουφό και Καλάθη, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε μέτρια βραδιά στην εντός έδρας ήττα του Μιλγουόκι με 112-87 από την Ατλάντα. Ο Ελληνας φόργουορντ τελείωσε το ματς με 5π. (2/4δ., 0/2τρ., 1/2β.) και 4 λάθη σε 25 λεπτά, σε ένα ματς όπου οι Μπακς δεν προέβαλαν ιδιαίτερη αντίσταση στους ελλιπέστατους Χοκς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 January 2014 - 11:30:23 UTC