Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαψεύδει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ο Ι. Βρούτσης
  • [02] Σ. Κεδίκογλου: «Ο κ. Τσίπρας συκοφαντεί την πατρίδα του»
  • [03] Πάνω από 3.000 οι φτωχοί -«μαϊμού» στην Ιταλία το 2013
  • [04] Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό ζητάει από τον Ρομπάι ο Αλ. Τσίπρας
  • [05] Συνελήφθη ο καταζητούμενος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων
  • [06] Σε έξαρση η εποχική γρίπη στην Ελλάδα
  • [07] «Χωρίζει από τη Β. Τριερβελέρ» ο Φ. Ολάντ
  • [08] Συνέχιση των διαπραγματεύσεων για κοινό ανακοινωθέν, ζητά ο ΓΓ του ΟΗΕ

  • [01] Διαψεύδει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ο Ι. Βρούτσης

    Διαψεύδει κατηγορηματικά, με δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σενάρια και εκτιμήσεις που βλέπουν κατά καιρούς τα φώτα της δημοσιότητας και ανεφερόνται σε επερχόμενες μειώσεις σε μιθούς και συντάξεις. Ο κ. Βρούτσης διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν τέτοιες μειώσεις και επισημαίνει ότι όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα της νοσηρής φαντασίας και διαψεύδονται καθημερινά από την ίδια την πραγματικότητα.

    Αναλυτικότερα η δήλωση του υπουργού Εργασίας έχει ως εξής:

    «Κατά καιρούς παρουσιάζονται στον δημόσιο διάλογο, ασύλληπτες θεωρίες, κατασκευάσματα αλλά και προφητείες, για το μέλλον των μισθών και των συντάξεων στη χώρα μας» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και τονίζει, ότι «όλα αυτά όχι μόνο διαψεύδονται καθημερινά από την ίδια την πραγματικότητα, αλλά για την κυβέρνηση ανήκουν στη σφαίρα της νοσηρής φαντασίας και εκεί θα παραμείνουν».

    Στελέχη του υπουργείου Εργασίας σημειώνουν ότι, κατά καιρούς εμφανίζονται δημοσιεύματα όπως είναι για παράδειγμα η πιθανότητα «αυστραλοποίησης των συντάξεων», δηλαδή η χορήγησή τους βάσει εισοδήματος, που έχει διαψευστεί και από την Κομισιόν, ή εκφράζονται από πολιτικά κόμματα και συνδικαλιστικές ενώσεις «προβλέψεις» για «βουλγαροποίηση των μισθών», «μείωση των συντάξεων», «κατάρρευση των ασφαλιστικών φορέων» ή «εκτίναξη της ανεργίας στο 35%».

    Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη πρόκειται για σενάρια που προκαλούν φόιβο, αλλά δεν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα ή στέρεες επιστημονικές παραδοχές. Στο πλαίσιο των ίδιων φανταστικών σεναρίων εντάσσουν και τα αναφερόμενα σε πρόσφατη έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Ερευνών ΚΕΠΕ, για εργασία χωρίς κατώτατο μισθό.

    [02] Σ. Κεδίκογλου: «Ο κ. Τσίπρας συκοφαντεί την πατρίδα του»

    Ότι «συκοφαντεί την πατρίδα του, αποσκοπώντας στην κατάργηση της FRONTEX και την αθρόα είσοδο παράνομων μεταναστών, όπως προβλέπει και το πρόγραμμα των περιθωριακών κομμάτων που τον στηρίζουν» κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή την επιστολή Α. Τσίπρα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπαί.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει, στην ανακοίνωσή του, ότι «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, που σέβεται πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της και τα ανθρώπινα δικαιώματα, προστατεύοντας παράλληλα τα σύνορά της, που είναι και ευρωπαϊκά».

    [03] Πάνω από 3.000 οι φτωχοί -«μαϊμού» στην Ιταλία το 2013

    Η ιταλική οικονομική αστυνομία, το 2013, ανακάλυψε 3.435 «ψεύτικους φτωχούς». Πρόκειται για ιταλούς πολίτες που λάμβαναν επιδόματα ή δεν πλήρωναν καμία εισφορά για φάρμακα και εξετάσεις στο εθνικό σύστημα υγείας της χώρας, δηλώνοντας αναληθή, μηδαμινά εισοδήματα.

    Οι «φτωχοί-μαϊμού» συγχρόνως ευνοούνταν με δυνατότητα πρόσβασης στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς με παροχή δωρεάν βιβλίων για τα παιδιά τους στα σχολεία και με μειωμένα δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια. Παράλληλα, 4.210 επιχειρηματίες του αγροτικού τομέα ευθύνονται για απάτες σε βάρος του ιταλικού δημοσίου.

    Από τα στοιχεία της οικονομικής αστυνομίας προκύπτει ότι κάθε ημέρα στην Ιταλία διαπράττονται δώδεκα αδικήματα κατά του δημοσίου.

    [04] Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό ζητάει από τον Ρομπάι ο Αλ. Τσίπρας

    Την πραγματοποίηση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με αντικείμενο την αναθεώρηση του "Δουβλίνο ΙΙ", με στόχο τη δίκαιη κατανομή ευθυνών μεταξύ των κρατών -μελών στο μεταναστευτικό πρόβλημα, προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

    Η επιστολή κοινοποιείται, επίσης, στον πρόεδρο της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

    Με αφορμή τα συνεχόμενα τραγικά γεγονότα στη Λαμπετούζα της Ιταλίας και στο Φαρμακονήσι, ο κ. Τσίπρας επικαλείται το άρθρο 15 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή 'Ενωση και ζητεί από τον κ. Ρομπάι να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για τη σύγκληση έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το συντομότερο δυνατό, με αντικείμενο την αναθεώρηση του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 343/2003 (Δουβλίνο ΙΙ), σύμφωνα και με το άρθρο 80 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εφαρμογή «των αρχών της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής ευθυνών μεταξύ των κρατών μελών, μεταξύ άλλων και στο οικονομικό επίπεδο» στη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει σαφείς αιχμές για τη στάση των βόρειων χωρών της ΕΕ στο μεταναστευτκό και την πίεση που υφίστανται οι χώρες του νότου στο πρόβλημα αυτό.

    Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι «είναι ανάγκη, στο πλαίσιο αυτό, να υπάρξει άμεση επανεξέταση ολόκληρου του θεσμικού πλαισίου της ΕΕ για την μετανάστευση και το άσυλο, στην κατεύθυνση της διασφάλισης της προστασίας των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό έδαφος». Παράλληλα, χαρακτηρίζει αποτυχημένη τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα οι πρωτοβουλίες που υπήρξαν από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στις χώρες προέλευσης, δεν είχαν μετρήσιμα αποτελέσματα.

    Διαβάστε επίσης:

    Σ. Κεδίκογλου: «Ο κ. Τσίπρας συκοφαντεί την πατρίδα του»

    [05] Συνελήφθη ο καταζητούμενος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων

    Συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα στην Αλβανία, ο καταζητούμενος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, Ιλίρ Κούπα, ο οποίος είχε καταφέρει να διαφύγει μετά την τελευταία αιματηρή μάχη με άνδρες της ΕΚΑΜ στην 'Ηπειρο, όπου έπεσε νεκρός ο ομοεθνής του Μαριάν Κόλα, στις 21 του περασμένου Ιουλίου.

    Ο Κούπα, παρά τις εντατικές έρευνες των αρχών, ξέφυγε και πέρασε στην Αλβανία, όπου ζούσε μέχρι και σήμερα. Μετά και τον θάνατο του Κόλα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, δημιουργήθηκε μια ειδική ομάδα από αξιωματικούς της Ασφάλειας, κυρίως για τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών, σε ότι αφορούσε τις κινήσεις του Ιλίρ Κούπα.

    Μάλιστα, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αλβανία, στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος, συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας και τον αρχηγό της αλβανικής αστυνομίας, με τους οποίους συζήτησε εκτενώς το θέμα του δραπέτη και τη συνεργασία για τη σύλληψή του. Τελικά, ύστερα από πληροφορίες που κατάφεραν να συλλέξουν οι αξιωματικοί της ειδικής ομάδας, εντόπισαν τα ίχνη του Αλβανού δραπέτη στην περιοχή των Τιράνων και επικοινώνησαν με τις αλβανικές αρχές.

    [06] Σε έξαρση η εποχική γρίπη στην Ελλάδα

    Σε φάση αυξημένης δραστηριότητας, συνεχίζει να βρίσκεται η γρίπη στη χώρα μας και την 3η εβδομάδα του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα δεδομένα των συστημάτων επιτήρησης της εποχικής γρίπης, που υποστηρίζει το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

    Μέχρι χθες, είχαν καταγράφει 53 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. Οι ασθενείς έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 14 θάνατοι, όλοι σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα. H συντριπτική πλειονότητα των περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πάσχει από γρίπη Α(Η1Ν1)2009pdm, στέλεχος το οποίο κυκλοφορεί σταθερά κάθε έτος και στην Ελλάδα, μετά την πανδημία γρίπης 2009.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επιστημονικού προσωπικού του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., η αυξημένη δραστηριότητα της νόσου θα εξακολουθήσει στη χώρα για τις επόμενες εβδομάδες. Κατά συνέπεια αναμένεται να συνεχιστεί η εμφάνιση σοβαρών κρουσμάτων.

    [07] «Χωρίζει από τη Β. Τριερβελέρ» ο Φ. Ολάντ

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι χωρίζει με τη σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση της σχέσης που φέρεται ότι διατηρεί με μία ηθοποιό, σύμφωνα με δημοσίευμα της Journal du Dimanche.

    Η 48χρονη Τριερβελέρ, σύντροφος του Ολάντ από το 2006, σχεδιάζει να ταξιδέψει αύριο στην Ινδία για φιλανθρωπικούς σκοπούς και ο πρόεδρος--σύμφωνα με την εφημερίδα--θέλει να διευθετήσει το ζήτημα πριν από την αναχώρησή της.

    "Το Δελτίο Τύπου από το Μέγαρο των Ηλυσίων θα εκδοθεί κάποια στιγμή εντός της ημέρας", αναφέρει η εβδομαδιαία εφημερίδα στην ιστοσελίδα της χωρίς να προσθέτει λεπτομέρειες.

    Τόσο ο εκπρόσωπος του προέδρου όσο και της Τριερβελέρ δεν σχολίασαν το δημοσίευμα.

    Πριν από δύο εβδομάδες, το περιοδικό Closer δημοσίευσε την είδηση ότι ο Ολάντ έχει ερωτικό δεσμό με τη γαλλίδα ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ μαζί με φωτογραφίες που εμφανίζουν κάποιον--κατά το περιοδικό τον πρόεδρο--να φοράει κράνος μηχανής και να φθάνει με σκούτερ αργά τη νύχτα στο σπίτι της ηθοποιού.

    [08] Συνέχιση των διαπραγματεύσεων για κοινό ανακοινωθέν, ζητά ο ΓΓ του ΟΗΕ

    Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν κι Μουν σε απαντητική του επιστολή προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη ζήτησε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με στόχο την κατάληξη σε κοινό ανακοινωθέν για να επαναληφθούν οι συνομιλίες στο κυπριακό. Την επιστολή διάβασε, όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , Χρήστος Στυλιανίδης, ο πρόεδρος Αναστασιάδης στη χθεσινή ολοήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

    Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Στυλιανίδης, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι ο Αμερικανός πρέσβης στη Λευκωσία ανέλαβε ρόλο μεσολαβητή, είπε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει το διεθνές ενδιαφέρον, αλλά η διαβούλευση γίνεται μόνο με τα Ηνωμένα Έθνη. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, πρόσθεσε, ενημέρωσε χθες το Εθνικό Συμβούλιο για όλες τις διαβουλεύσεις, ακόμα και για εκείνες που γίνονται σε άτυπη βάση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός πρέσβης στη Λευκωσία, Τζον Κένινγκ, μετέφερε στον Ν. Αναστασιάδη πρόταση της τουρκικής πλευράς για αποδοχή της μίας κυριαρχίας, η οποία όμως είχε και μια προϋπόθεση. Συγκεκριμένα, ο κ. Κένινγκ ανέφερε ότι η 'Αγκυρα θα μπορούσε να αποδεχθεί τη μία κυριαρχία, υπό τον όρο ότι οι Ελληνοκύπριοι θα αποδεχτούν τη συνέχιση των τουρκικών εγγυήσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 January 2014 - 13:30:23 UTC