Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Χρειάζεται ισχυρός προοδευτικός πόλος στις ευρωεκλογές
  • [02] Προβλήματα στην Αττική από τη νυχτερινή νεροποντή
  • [03] Απογοητευμένοι οι νέοι από τις επαγγελματικές τους προοπτικές
  • [04] Αισιόδoξος ότι «τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» στην Ελλάδα, ο Αμερικανός γερουσιαστής Τσ. Σούμερ
  • [05] Ανησυχία για επεισόδια στην Αίγυπτο
  • [06] Σέντρα στην 21 αγωνιστική

  • [01] Φ. Κουβέλης: Χρειάζεται ισχυρός προοδευτικός πόλος στις ευρωεκλογές

    «Το πραγματικό δίλημμα των ευρωεκλογών δεν είναι εντός ή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πραγματικό δίλημμα είναι με ποια πολιτική θα αντιμετωπιστεί η κρίση που μαστίζει την Ευρώπη και ειδικά τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου. Είναι το πώς θα αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης στην Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ανοίγοντας τη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος, που συζητάει την τακτική του κόμματος, ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου.

    «Οι ευρωεκλογές πρέπει να στείλουν μήνυμα αλλαγής της πολιτικής, με άξονα τη σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή. Πρέπει να σταλεί ισχυρό μήνυμα για αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και να δημιουργηθούν πολιτικοί συσχετισμοί για την μετακίνηση του άξονα της πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση. Οι ευρωεκλογές πρέπει να γίνουν σταθμός και να δημιουργήσουν νέα δεδομένα για λύσεις που θα υπερβαίνουν το σημερινό συντηρητικό πλαίσιο πολιτικών. Για αυτό χρειάζεται ισχυρός προοδευτικός πόλος» πρόσθεσε.

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέφυγε να σηκώσει τους τόνους απένατι στη μειοψηφία για τη σύμπραξη με τους "58", ωστόσο κατέστησε σαφές ότι οι αποφάσεις του συνεδρίου δεσμεύουν όλους. «Στο συνέδριό μας λάβαμε τις αποφάσεις μας και διαμορφώσαμε την πολιτική που θα ακολουθήσουμε. Αυτές οι αποφάσεις μάς δεσμεύουν όλους και θα εργασθούμε συλλογικά για την υλοποίησή τους» υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης και απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα συμπαράταξης σε όλες τις δυνάμεις που αντιπαρατίθενται στις συντηρητικές κυβερνητικές πολιτικές και στον αριστερό λαϊκισμό. «Τα μηνύματα είναι θετικά. Μπορούμε να το καταφέρουμε. Με πίστη στις ιδέες μας, χωρίς ηγεμονισμούς και μικρομεγαλισμούς . Η προοδευτική αυτή συμπαράταξη θα παίξει ρόλο την επόμενη μέρα των εκλογών όποτε και αν αυτές γίνουν. Ρόλο σταθεροποιητικό, ρόλο που θα μετακινήσει τον άξονα προς πολιτικές προοδευτικές κατευθύνσεις» συμπλήρωσε.

    [02] Προβλήματα στην Αττική από τη νυχτερινή νεροποντή

    Πάνω από 150 κλήσεις για παροχή βοήθειας, δέχθηκε η Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια της νύχτας, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Οι περισσότερες κλήσεις αφορούσαν άντληση υδάτων, κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

    Στην Καισαριανή κατέρρευσε μάντρα εκκλησίας καταπλακώνοντας επτά οχήματα και δύο μοτοσικλέτες, χωρίς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός.

    Περίπου στη μία τη νύχτα, η Πυροσβεστική επιχείρησε στην οδό Μεσογείων, στο ύψος του μετρό του Χολαργού, καθώς κάποια αυτοκίνητα είχαν εγκλωβιστεί λόγω συσσωρευμένων υδάτων.

    [03] Απογοητευμένοι οι νέοι από τις επαγγελματικές τους προοπτικές

    Δουλειές του ποδαριού αναγκάζονται να κάνουν οι νέοι σήμερα αφού δεν βρίσκουν να εργαστούν σε κάτι σχετικό, με αυτό που έχουν σπουδάσει.

    Έτσι με την ολοκλήρωση των σπουδών τους βγαίνουν στην αγορά εργασίας και αφού «περιπλανηθούν» για λίγο αναζητώντας κάτι σχετικό με τις σπουδές τους καταλήγουν να πιάσουν μία δουλειά, αν είναι τυχεροί, μόνο και μόνο για να καλύπτουν τα έξοδά τους.

    Όλη αυτή η κατάσταση οδηγεί τους νέους σε ανασφάλεια και απογοήτευση, καθώς βλέπουν τα όνειρά τους να καταρρέουν.

    Ο ψυχολόγος, και υποψήφιος διδάκτορας συμβουλευτικής ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας του Πανεπιστημίου Middlesex του Λονδίνου, Διονύσης Σουρέλης, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ επισημαίνει ότι οι νέοι θα πρέπει να βρουν τη δύναμη να αντιμετωπίσουν την κατάσταση ως μια πρόκληση δημιουργικότητας, αλλά και ως μια ευκαιρία διαλεκτικής συνάντησης με τις πεποιθήσεις, τις αξίες και τις ιδέες τους. «Έχουμε» όπως λέει «δικαίωμα, ευθύνη μα και υποχρέωση να διατηρούμε την πίστη και την ελπίδα μας ζωντανή, καθώς επίσης να μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές οι αντιξοότητες είναι αυτές που μας διδάσκουν και μας οδηγούν στην ωρίμανση, στην προσωπική και κατά συνέπεια στην κοινωνική εξέλιξη».

    Επιπρόσθετα είναι πολύ σημαντικό, σημειώνει, οι νέοι να ξεκινάνε τις ό,ποιες διαδικασίες με θετική πρόθεση, καθώς η χροιά που δίνουν σε ότι κάνουν παίζει ιδιαίτερο ρόλο. «Η ιστορία έχει δείξει ότι κατά περιόδους ο άνθρωπος είχε να παλέψει με διαφορετικές προκλήσεις και δυσκολίες. Αυτή, ίσως να είναι, μια από τις προκλήσεις της γενιάς μας από την οποία οφείλουμε να διδαχτούμε και να βγούμε νικητές», συμπληρώνει ο ψυχολόγος.

    [04] Αισιόδoξος ότι «τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» στην Ελλάδα, ο Αμερικανός γερουσιαστής Τσ. Σούμερ

    Την αισιοδοξία του ότι «τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» στην Ελλάδα εξέφρασε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Τσαρλς Σούμερ, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Ο κ. Σούμερ πρόσθεσε ότι, στο μεταξύ, με την έγκριση του νέου μεταναστευτικού νόμου «θα μπορούν να έρχονται στην Αμερική και Έλληνες για να εργάζονται και να στέλνουν χρήματα στο σπίτι τους», όπως είπε, επισημαίνοντας ότι στον ίδιο νόμο συμπεριλαμβάνεται εκτός από την Ελλάδα και η Κύπρος. Ο ίδιος, είχε καταθέσει τροπολογία στον νέο μεταναστευτικό νόμο, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα σε άνεργους νέους (π.χ. ειδικευμένοι επιστήμονες και εκπαιδευτικοί για διδασκαλία ελληνικής γλώσσας) να έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στις ΗΠΑ.

    Ο κ. Σούμερ προέβη στην πιο πάνω δήλωση στο περιθώριο εκδήλωσης της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), για να παρουσιαστούν οι δυο τελετάρχες της εθνικής παρέλασης της Ομογένειας, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου, στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.

    [05] Ανησυχία για επεισόδια στην Αίγυπτο

    Συγκεντρώσεις οπαδών της κυβέρνησης, αλλά και του έκπτωτου ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στην Αίγυπτο με την ευκαιρία της τρίτης επετείου της λαϊκής εξέγερσης που εξεδίωξε από την εξουσία τον Χόσνι Μουμπάρακ.

    Εκκλήσεις για διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα απηύθυναν η ηγεσία της χώρας και οπαδοί του Μόρσι, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες για βιαιότητες.

    Στην πρωτεύουσα, αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν αποκλείσει τις κεντρικές πλατείες, ανάμεσά τους και η Ταχρίρ, επίκεντρο της εξέγερσης που άρχισε στις 25 Ιανουαρίου του 2011.

    Ύστερα από 18 ημέρες βίαιων διαδηλώσεων που στοίχισαν τη ζωή σε 850 ανθρώπους, στις 11 Φεβρουαρίου του 2011 δόθηκε τέλος στα 30 χρόνια της απόλυτης εξουσίας του Μουμπάρακ.

    [06] Σέντρα στην 21 αγωνιστική

    Πολλές ενδιαφέρουσες και αμφίρροπες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

    Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός φιλοξενείται στην Ξάνθη από την τοπική ομάδα και είναι το φαβορί για την νίκη, όπως ο ΠΑΟΚ που θα υποδεχθεί την Βέροια, αλλά και ο Παναθηναϊκός που υποδέχεται τον Πλατανιά.

    Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Ατρόμητο που φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και για τον Αστέρα Τρίπολης που υποδέχεται τον ΟΦΗ. Τέλος, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί θα γίνουν οι αγώνες Καλλονή-Απόλλων Σμύρνης (σ.σ. στο ΟΑΚΑ), Λεβαδειακός-Αρης, Πανθρακικός-Πανιώνιος και Εργοτέλης-Παναιτωλικός.

    Το πρόγραμμα (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

    Καλλονή-Απόλλων Σμύρνης 15:00 25/1

    Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 17:15 25/1

    Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 19:30 25/1

    Λεβαδειακός-Αρης 15:00 26/1

    Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ 17:15 26/1

    ΠΑΟΚ-Βέροια 17:15 26/1

    Πανθρακικός-Πανιώνιος 17:15 26/1

    Ξάνθη-Ολυμπιακός 19:30 26/1

    Εργοτέλης-Παναιτωλικός 19:30 27/1


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 January 2014 - 9:30:23 UTC