Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Μεγάλη πολιτική μάχη οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι ευρωεκλογές»
  • [02] Σ. Κεδίκογλου: Η Ελλάδα κατάφερε να εξαλείψει το καταστροφικό δίδυμο ελλειμμάτων
  • [03] Η προστασία των συνόρων στο επίκεντρο του άτυπου Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσων της ΕΕ
  • [04] Εφοριακός κατηγορείται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος
  • [05] Ευθύνες σε δύο εισαγγελείς για τις άδειες του Χρ. Ξηρού
  • [06] Μιχ. Ματαντός: Εξαπατήθηκα από τους Γερμανούς
  • [07] Ι. Στουρνάρας: Συζητήσαμε εναλλακτικές λύσεις

  • [01] «Μεγάλη πολιτική μάχη οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι ευρωεκλογές»

    Τον πολιτικό χαρακτήρα και την κρισιμότητα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών και την ανάγκη συστράτευσης όλων των κομματικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων στελεχών, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με την εισήγησΉ του στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τα μέλη της Γραμματείας να μεταφέρουν σε όλα τα στελέχη και τα όργανα του κόμματος την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να δοθεί μια μεγάλη πολιτική μάχη και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές. Υπό το πρίσμα αυτό ζήτησε από τα κορυφαία στελέχη να αφήσουν κατά μέρος προσωπικούς σχεδιασμούς και να συμμετάσχουν στην εκλογική μάχη για τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας. Επίσης ο κ. Τσιπρας ζήτησε επιτακτικά να ολοκληρωθούν οι εσωκομματικές συζητήσεις ως προς τις υποψηφιότητες και στην επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, την επόμενη Τετάρτη, να ληφθούν αποφάσεις.

    [02] Σ. Κεδίκογλου: Η Ελλάδα κατάφερε να εξαλείψει το καταστροφικό δίδυμο ελλειμμάτων

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου δήλωσε ότι, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες η Ελλάδα κατάφερε να εξαλείψει το καταστροφικό δίδυμο ελλειμμάτων, στον προϋπολογισμό και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, που μας οδήγησαν στην κρίση.

    «Μετά το πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, επιβεβαιώθηκε αδιάβλητα και το δεύτερο πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών» ανέφερε, επισημαίνοντας πως χάρη στις θυσίες των Ελλήνων μπήκαν τα πιο γερά θεμέλια για την ανάπτυξη μίας σύγχρονης ανταγωνιστικής οικονομίας.

    «Μίας ανάπτυξης με προοπτική, αφού στηρίχθηκε στην αύξηση εξαγωγών και σε μεγαλύτερη αυτάρκεια της οικονομίας. Τι έχουν να πουν τώρα όσοι καταστροφολογούσαν, μιλώντας για ψεύτικες προβλέψεις και στοιχεία;» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [03] Η προστασία των συνόρων στο επίκεντρο του άτυπου Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσων της ΕΕ

    Την προώθηση, στη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας, μιας ευρωπαϊκής πολιτικής στους τομείς της Δικαιοσύνης, της Ασφάλειας, καθώς και της προστασίας των συνόρων, που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών και θα στηρίζεται στην αλληλεγγύη και την κοινή ευθύνη, συζήτησε το άτυπο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων, υπό την προεδρία του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, παρουσία των υπουργών Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και της αρμόδιας επιτρόπου Σεσίλια Μάλμστρομ.

    Με την έναρξη των εργασιών της σημερινής ημέρας, οι Έλληνες υπουργοί έκαναν μνεία του τραγικού γεγονότος στο Φαρμακονήσι, εξέφρασαν τη λύπη τους για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

    Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η επεξεργασία νέων εργαλείων και η αξιοποίηση υπαρχόντων για την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ αλλά και με τρίτες χώρες.

    Είναι ανάγκη να βελτιώσουμε τη συνεργασία για την ασφάλεια των συνόρων, προκειμένου να καταπολεμήσουμε τέτοια φαινόμενα, δήλωσε η κ. Μάλμστρομ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τους τρεις υπουργούς. Δέχθηκε ότι η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια πρόοδο στον τομέα του ασύλου, αλλά μένουν ακόμη πολλά να γίνουν.

    [04] Εφοριακός κατηγορείται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

    Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος εφοριακού της Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), παρήγγειλε ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, αντιεισαγγελέας Εφετών, Αργύρης Δημόπουλος.

    Σε τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρεί ο εν λόγω εφοριακός βρέθηκαν καταθέσεις ύψους 250.000 ευρώ που θεωρούνται αδικαιολόγητες με βάση τα εισοδήματά του και τις δηλώσεις πόθεν έσχες.

    Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, το όνομα του εφοριακού εμπλέκεται και στην γνωστή υπόθεση με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ και στο πλαίσιο αυτό είναι σε εξέλιξη έρευνα από τακτικό ανακριτή.

    [05] Ευθύνες σε δύο εισαγγελείς για τις άδειες του Χρ. Ξηρού

    Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Ευάγγελος Ζαχαρής διαβίβασε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη το πόρισμά του, με το οποίο αποδίδονται πειθαρχικές ευθύνες σε δύο γυναίκες εισαγγελείς για τις επτά άδειες που χορηγήθηκαν στο μέλος της 17Ν Χριστόδουλο Ξηρό.

    Η κ. Κουτζαμάνη μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα αποφανθεί για την «τύχη» των δύο εισαγγελέων, οι οποίες συμμετείχαν στα τριμελή συμβούλια των φυλακών Κορυδαλλού που χορήγησαν τις επτά άδειες στον Χριστόδουλο Ξηρό.

    [06] Μιχ. Ματαντός: Εξαπατήθηκα από τους Γερμανούς

    «Εξαπατήθηκα σκαιότατα από τους Γερμανούς» φέρεται να υποστήριξε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής πολύωρης απολογίας του στους ανακριτές της υπόθεσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο Μιχάλης Ματαντός, που αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή εγγύησης 500 χιλιάδων ευρώ.

    Ο κατηγορούμενος, που δραστηριοποιείται περισσότερα από σαράντα χρόνια στον χώρο της ναυτιλίας, φαίρεται να υποστήριξε στους ανακριτές Μαλλή και Σταυρόπουλο ότι μέσω της εταιρείας του ΜΙΕ, η οποία είχε συνάψει σύμβαση με τη γερμανική Ferrostaal, διακινήθηκαν περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια των υποβρυχίων, εκ των οποίων περίπου 52 εκατομμύρια "πήγαν" σε τρίτους.

    [07] Ι. Στουρνάρας: Συζητήσαμε εναλλακτικές λύσεις

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε ότι ενημέρωσε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

    «Συζητήσαμε εναλλακτικές λύσεις. Θα αποστείλουμε αύριο τις προτάσεις που υπολείπονται» είπε ο κ. Στουρνάρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 January 2014 - 19:30:26 UTC