Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία Αντ. Σαμαρά στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη ενσωμάτωσης στον καπιταλισμό
  • [03] Πανυγειονομικό συλλαλητήριο την Πέμπτη και στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών
  • [04] Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
  • [05] Η Άγκυρα έτοιμη να συζητήσει για όλα τα θέματα με την ΕΕ, λέει ο Α. Νταβούτογλου
  • [06] Σταθερή παραμένει η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ

  • [01] Ομιλία Αντ. Σαμαρά στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

    Τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του εορτάζει φέτος το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, προγραμματίζοντας σειρά εκδηλώσεων, με έναρξη το πρωτοχρονιάτικο δείπνο, στις 20 Ιανουαρίου, όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    [02] Δ. Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη ενσωμάτωσης στον καπιταλισμό

    «Εργαζόμαστε για την οικοδόμηση ενός ΚΚΕ με γερές βάσεις μέσα στην εργατική τάξη, ενός ΚΚΕ που θα είναι ικανό να ανταπεξέλθει σε κάθε απότομη στροφή της ταξικής πάλης και των εξελίξεων»και αυτό«καθόλου δεν σημαίνει ότι αποσπόμαστε από την πραγματικότητα από την πάλη και διεκδίκηση γύρω από τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων»ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον χαιρετισμό του, σήμερα, στο 2ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας, που πραγματοποιείται στην Ρώμη.

    «Σήμερα ετοιμαζόμαστε δραστήρια σε όλη την Ελλάδα για να δώσουμε την μάχη των ευρωεκλογών τον Μάη, που στη χώρα μας συμπίπτουν με τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, έτσι ώστε να εκφραστεί παντού η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκουμε την ανασυγκρότηση σε ταξική βάση του εργατικού κινήματος»είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ«δύναμη ενσωμάτωσης στον καπιταλισμό κι όχι ανατροπής του», προσθέτοντας ότι«επιδιώκει να γίνει ο νέος σοσιαλδημοκρατικός φορέας του διπολικού αστικού συστήματος στην Ελλάδα».

    [03] Πανυγειονομικό συλλαλητήριο την Πέμπτη και στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών

    Σε τετράωρη στάση εργασίας 11:00 με 15:00κατέρχονται την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι συντονίζουν τη δράση τους με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ καθώς και άλλους υγειονομικούς φορείς, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας στις 13.00 και πορεία προς τη Βουλή.

    Αίτημα των υγειονομικών φορέων η απόσυρση του νομοσχεδίου «που διαλύει την πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ταυτόχρονα απειλεί με διάλυση τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας , αφήνοντας τους πολίτες χωρίς περίθαλψη», αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

    [04] Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    «Ποτέ την Κυριακή ανοιχτά τα μαγαζιά» ζήτησαν σήμερα, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, μέλη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης.

    Εμποροϋπάλληλοι κρατώντας πανό όπου αναγράφονταν «Οχι στο ωράριο των μονοπωλίων» συγκεντρώθηκαν στο εμπορικό κέντρο «Μακεδονία», μπροστά από το κατάστημα Carrefour, ζητώντας από τον κόσμο να μη ψωνίσει και να σεβαστεί την κυριακάτικη αργία. Παράλληλα, μέλη του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους διαδηλώνοντας κατά της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή.

    Ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίαςπραγματοποιήθηκε και στο κέντρο της Αθήνας με πορεία των υπαλλήλων στο Σύνταγμα και στην οδό Ερμού.

    [05] Η Άγκυρα έτοιμη να συζητήσει για όλα τα θέματα με την ΕΕ, λέει ο Α. Νταβούτογλου

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να συζητήσει για όλα τα θέματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως για την τρέχουσα πολιτική κρίση στη χώρα του και για τα αμφιλεγόμενα σχέδια για μεταρρυθμίσεις.

    «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για όλα, περιλαμβανομένου του HSYK», δήλωσε ο Νταβούτογλου προς τους δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του στη νότια επαρχία των Αδάνων, αναφερόμενος στο σχέδιο της ισλαμοσυντηρητικής κυβένρησης να ενισχύσει τον έλεγχο επί του Ανωτέρου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων.

    Ο υπουργός θα συνοδεύσει την Τρίτη τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρώτη εδώ και πέντε χρόνια επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο τελευταίος στις Βρυξέλλες.

    [06] Σταθερή παραμένει η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ

    Η δημοτικότητα του Προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος μεταβαίνει αύριο στην Ολλανδία χωρίς τη σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ, παρέμεινε η ίδια έπειτα από τη συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ανακοίνωσε οικονομικές μεταρρυθμίσεις και μετά τις πληροφορίες για μια σχέση του με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ που έβαλαν την ιδιωτική ζωή του κάτω από το φως των προβολέων της δημοσιότητας.

    Το 22% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση, που πραγματοποίησε τηλεφωνικά το ινστιτούτο IFOP από τις 10 ως τις 18 Ιανουαρίου για λογαριασμό της εφημερίδας "Ζουρνάλ ντι Ντιμάνς", δήλωσαν ικανοποιημένοι από τον Ολάντ ως πρόεδρο, ποσοστό ίδιο με ένα μήνα νωρίτερα.

    Το ποσοστό παρέμεινε το ίδιο πριν και μετά τη συνέντευξη Τύπου για το Νέο Έτος που έδωσε ο Ολάντ την περασμένη Τρίτη, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα. Τα ποσοστά δημοτικότητας του σοσιαλιστή ηγέτη έχουν βελτιωθεί ελαφρώς έπειτα από μια δημοσκόπηση του Νοεμβρίου που του έδινε 15%, ποσοστό που αποτελεί μεταπολεμικό ρεκόρ χαμηλής δημοτικότητας γάλλου προέδρου.

    Ο Ολάντ θα μεταβεί αύριο χωρίς την Βαλερί Τριερβελέρ στην Ολλανδία, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο εξωτερικό μετά την αποκάλυψη της σχέσης του με την Γκαγέ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 January 2014 - 13:30:25 UTC