Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοικτά αύριο τα καταστήματα
  • [02] Απολογείται για την υπόθεση των υποβρυχίων ο Γιάννης Μπέλτσιος
  • [03] Ποιοί αγρότες απαλλάσσονται από την τήρηση βιβλίων και την έκδοση στοιχείων

  • [01] Ανοικτά αύριο τα καταστήματα

    Ανοιχτά θα παραμείνουν αύριο (Κυριακή 19 Ιανουαρίου) τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων. Η λειτουργία των καταστημάτων είναι προαιρετική από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

    Ωστόσο, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) έχει εξαγγείλει εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία αύριο στον κλάδο του εμπορίου και απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος.

    [02] Απολογείται για την υπόθεση των υποβρυχίων ο Γιάννης Μπέλτσιος

    Απολογείται ενώπιον των Ανακριτών Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλου για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων ο πρώην στενός συνεργάτης του 'Ακη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

    Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει κεντρικό ρόλο στην διακίνηση «ωφέλιμων αμοιβών» στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων καθώς σύμφωνα με την δικογραφία, στην οποία περιέχονται και τα στοιχεία της γερμανικής Δικαιοσύνης, ανήκε στην ομάδα των προσώπων που λάμβανε και διένειμε χρήματα.

    Ο Γιάννης Μπέλτσιος προσήλθε στον ανακριτή με απολογητικό υπόμνημα 60 σελίδων στο οποίο - σύμφωνα με πληροφορίες - αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται. Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι η σχέση που είχε με την Ferrostaal ήταν την περίοδο 2000-2003 οπότε και δια σύμβαση παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής 300 χιλιάδων μάρκων, ποσό που δηλώθηκε και φορολογήθηκε.Τονίζει επίσης ότι δεν εντοπίστηκε κανένα ποσό που να έχει διακινηθεί μέσω λογαριασμών του.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες κρίθηκε προφυλακιστέος ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ μετά την απολογία του, για τις ίδιες κατηγορίες.

    [03] Ποιοί αγρότες απαλλάσσονται από την τήρηση βιβλίων και την έκδοση στοιχείων

    Απαλλάσσονται από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης φορολογικών στοιχείων οι αγρότες που υπάγονται στo ειδικό καθεστώς ΦΠΑ με ακαθάριστα έσοδα - κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο - έως 10.000 ευρώ και δικαιώματα ενιαίας ενίσχυση έως 5.000 ευρώ.

    Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τους αγρότες που είναι υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία και να εκδίδουν φορολογικά στοιχεία με το νέο καθεστώς που ισχύει από 1.1.2014

    Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται επίσης ότι το καθεστώς αυτό ισχύει και για μισθωτούς και συνταξιούχους που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά ασκούν αγροτική εκμετάλευση.

    Σημειώνεται ότι τα κριτήρια της απαλλαγής θα πρέπει να συντρέχουν και τα δύο ταυτόχρονα προκει?ένου να ισχύσει η απαλλαγή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 January 2014 - 11:30:21 UTC