Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ουσιαστικές οι συνομιλίες με Τζον Κέρι - Τζακ Λιου
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Εκλογές θα γίνουν το 2016
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Τα ψέματα τελείωσαν και οι εκβιασμοί στέρεψαν
  • [04] Τζ. Κέρι: Στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα
  • [05] Καταδίωξη οχήματος στον Πειραιά
  • [06] Την προσωρινή κράτηση του Π. Ευσταθίου, εισηγείται ο εισαγγελέας
  • [07] Ρ. Τ. Ερντογάν: Θα αποκήρυττα τα παιδιά μου αν εμπλέκονταν σε σκάνδαλα

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ουσιαστικές οι συνομιλίες με Τζον Κέρι - Τζακ Λιου

    «Με τον υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε σε βάθος για όλα τα μεγάλα διεθνή, διμερή και ευρωπαϊκά θέματα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη σημερινή συνάντησή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με τον Αμερικανό ομόλογό του.

    «Η πρόσκλησή μου στην Ουάσιγκτον», όπως είπε, «λίγες μέρες μετά την έναρξη της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, ήταν μία ωραία ευκαιρία να προβάλουμε το πρόσωπο μίας κανονικής Ελλάδας, όχι της Ελλάδας της κρίσης, αλλά της Ελλάδας που ως θεσμικά ισότιμο μέλος της Ε.Ε. την εκπροσωπεί συνολικά ως Προεδρία».

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι «οι δύο πρωινές συναντήσεις μου με τον κ. Λιου και με τον κ. Κέρι εστίασαν στο ουσιώδες και είμαι πραγματικά ευτυχής γιατί η συζήτηση με τον κ. Κέρι έγινε στο τέλος όταν είχε προηγηθεί η συζήτηση για την οικονομία με τον κ. Λιου και για όλα τα θέματα με τους προέδρους των δύο Επιτροπών του Κογκρέσου, δηλαδή με τον γερουσιαστή τον κ. Μενέντεζ, που προεδρεύει της πανίσχυρης Επιτροπής των Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας και με τον πρόεδρο της Επιτροπής των Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Ρόις».

    [02] Αντ. Σαμαράς: Εκλογές θα γίνουν το 2016

    Απορρίπτει τα εκλογικά σενάρια ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Σε δήλωση που έκανε σήμερα έξω από τα γραφεία του κόμματος όπου δεχόταν ευχές για την ονομαστική του εορτή ανέφερε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: «Εκλογές, ο Ελληνικός Λαός τις θέλει το 2016. Και η προσπάθειά μου είναι να γίνουν το 2016. Εκείνος που θα επιδιώξει να γίνουν το 2015, θα έχει και την πολιτική ευθύνη».

    «Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να γίνουν το 2015, μην κάνετε λάθος. Η Ελλάδα έχει ανάγκη να γίνουν το 2016. Και εγώ κριτήριό μου μόνο, έχω την Ελλάδα» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Τα ψέματα τελείωσαν και οι εκβιασμοί στέρεψαν

    Για δεύτερη φορά σε διάστημα 48 ωρών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιτίθεται στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για την, όπως υποστηρίζει, πολιτική που έχει επιβάλλει μέσω της τρόικας στην Ελλάδα, αλλά και για την κατάσταση στην ΕΕ, χαρακτηρίζοντάς την «υπνοβάτη της λιτότητας», ενώ δηλώνει ότι «τα ψέματα τελείωσαν και οι εκβιασμοί στέρεψαν».

    Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι «ή όλοι μαζί αλλάζουμε ρότα προς έναν συνολικό αναπροσανατολισμό της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής στην Ευρώπη ή αποχαιρετάμε την ευρωπαϊκή ιδέα μέσα στον κουρνιαχτό και στη σκόνη από τη κατάρρευση του ενιαίου νομίσματος».

    Είναι, λοιπόν καιρός, σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «όσοι υπνοβατούν να ξυπνήσουν γιατί πολύ σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι το όνειρό τους είναι τελικά εφιάλτης», αναφερόμενος στην γερμανική πολιτική. Σημειώνεται ότι την περασμένη Τετάρτη ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του, επιτέθηκε στην κ. Μέρκελ υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να υπογράψει οποιαδήποτε δήλωση για συνέχιση του Μνημονίου.

    [04] Τζ. Κέρι: Στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

    Την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών προς την Ελλάδα και την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό για την ανόρθωση της οικονομίας του εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

    Υποδεχόμενος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Κέρι τον συνεχάρη για την ελληνική Προεδρία στη ΕΕ, επισημαίνοντας ότι «προσβλέπουμε σε συνεργασία» με σκοπό την έξοδο από την κρίση, καθώς και για μια σειρά θεμάτων, όπως την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και σε θέματα των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

    Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε το γεγονός ότι οι ΗΠΑ συμπαραστέκονται στην προσπάθεια της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, κάνοντας αναφορά στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και στις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού.

    Πριν τη μετάβασή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών είχε επισκεφθεί το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, όπου είχε «πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση», σύμφωνα με πληροφορίες, με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου, τον οποίο ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας.

    [05] Καταδίωξη οχήματος στον Πειραιά

    Ένα όχημα, ο οδηγός του οποίου δεν σταμάτησε για έλεγχο, όπως του υπέδειξαν οι αστυνομικοί, καταδίωξε ομάδα ΔΙΑΣ πριν από λίγη ώρα. Η καταδίωξη εκτυλίχθηκε στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στον Πειραιά.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός του οχήματος είναι Ρομά και έχει ήδη συλληφθεί.

    [06] Την προσωρινή κράτηση του Π. Ευσταθίου, εισηγείται ο εισαγγελέας

    Υπέρ της προφυλάκισης του 83χρονου εκπροσώπου γερμανικής εταιρείας, Παν. Ευσταθίου, τάσσεται ο εισαγγελέας Εφετών, Γ. Δασκαλόπουλος, με πρότασή του προς το Συμβούλιο, το οποίο θα κρίνει την έφεση που ασκήθηκε κατά της απόφασης να αφεθεί ελεύθερος με όρους ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

    Ο κ. Ευσταθίου, εκπρόσωπος της εταιρίας ATLAS, είχε απολογηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Διαφθοράς πριν από λίγες ημέρες και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο είχε κληθεί να άρει διαφωνία ανάμεσα σε Εισαγγελέα και Ανακριτή για το αν πρέπει ή όχι να προφυλακιστεί. Κατά αυτού του βουλεύματος ασκήθηκε έφεση υπέρ του νόμου από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών και έτσι το θέμα της προσωρινής κράτησης του 83χρονου θα κριθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Εφετών.

    [07] Ρ. Τ. Ερντογάν: Θα αποκήρυττα τα παιδιά μου αν εμπλέκονταν σε σκάνδαλα

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα ότι ο πρωτότοκος γιος του, ο Μπιλάλ, εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς που κλονίζει την κυβέρνησή του το τελευταίο διάστημα.

    "Πρόσφατα, η αντιπολίτευση εξαπέλυσε μια δυσφημιστική εκστρατεία εναντίον των παιδιών μου. Θέλω να είμαι απολύτως σαφής: εάν κάποιο από τα παιδιά μου εμπλεκόταν σε μια τέτοια υπόθεση θα το αποκήρυττα αμέσως" είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 January 2014 - 19:30:25 UTC