Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατά των πρόωρων εκλογών, τάχθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [02] Ρ. Δούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεσμευτεί μόνο απέναντι στους πολίτες και όχι έναντι της κ. Μέρκελ
  • [03] Σύσκεψη στο Μαξίμου για προϋπολογισμό και τρόικα
  • [04] Φάκελοι με σφαίρες σε Γ. Προβόπουλο και Ι. Πρετεντέρη, από την οργάνωση «Λαϊκοί Τιμωροί»
  • [05] «Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις της τρόικας»
  • [06] Κ. Σλούκας: «Αυτά γίνονται... αλλά κρίνουν και το νικητή»

  • [01] Κατά των πρόωρων εκλογών, τάχθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης

    Τη διαφωνία του για το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών και της διεξαγωγής τους μαζί με τις ευρωεκλογές για τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα FM», ενώ αναφερόμενος στον δημόσιο τομέα είπε πως υπάρχουν φορείς που πρέπει να κλείσουν.

    «Κανένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει μιλήσει δημόσια για τριπλές εκλογές και είναι μία άποψη που σίγουρα εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο» είπε ο υπουργός και προσέθεσε πως «η χώρα έχει ζημιωθεί από το γεγονός ότι δεν τηρούμε τους σταθερούς εκλογικούς κύκλους που προβλέπει το Σύνταγμα».

    [02] Ρ. Δούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεσμευτεί μόνο απέναντι στους πολίτες και όχι έναντι της κ. Μέρκελ

    «Μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα δεσμευτεί μόνο απέναντι στους πολίτες και όχι έναντι της κ. Μέρκελ» τονίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ρένα Δούρου, βουλευτής και υπεύθυνη στον τομέα Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Δεν θα δεσμευτούμε έναντι της κ. Μέρκελ γιατί αυτό είναι θέμα δημοκρατικής τάξης. Ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου τελειώνει, αλλά από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πολιτεύεται -είτε σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση είτε αύριο ως κυβέρνηση- με γνώμονα το τι θέλουν ή τι αναμένουν οι δανειστές να πράξει. Ο γνώμονας είναι ένας: Τα συμφέροντα της πατρίδας μας και των Ελλήνων πολιτών, η παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας, να σταθεί η χώρα στα πόδια της, να αποκτήσουμε αξιοπρέπεια».

    Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «οι δανειστές της χώρας μας είχαν ζητήσει από τον κ. Σαμαρά γραπτή δέσμευση για την τήρηση των μνημονίων. Κάτι που έσπευσε ο κ. Σαμαράς να το κάνει δηλώνοντας ουδείς αναμάρτητος και αποκηρύσσοντας έτσι το περιβόητο αντιμνημονιακό του παρελθόν και την αντιπολιτευτική του στάση έναντι της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου. Είναι λοιπόν απολύτως βέβαιο ότι θα επιδιώξουν να κάνουν το ίδιο με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έτσι τους μάθανε ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Παπαδήμος και ο κ. Παπανδρέου. Έτσι νομίζουν ότι θα πορευτούν και με μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντηση που θα λάβουν θα είναι όμως κατηγορηματική: Μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα δεσμευτεί μόνο απέναντι στους πολίτες. Δεν θα δεσμευτούμε έναντι της κ, Μέρκελ γιατί αυτό είναι θέμα δημοκρατικής τάξης» σημειώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    [03] Σύσκεψη στο Μαξίμου για προϋπολογισμό και τρόικα

    Συνάντηση με τον Γιάννη Στουρναρα είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος του πρωθυπουργικού γραφείου είπε ότι συζήτησαν για την τρόικα και τις γενικότερες εξελίξεις.

    «Τον ενημέρωσα για την εκτέλεση του προυπολογισμού και για τον προγραμματισμό για τα επόμενα eurogroup» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

    Σε ερώτηση για τη νέα καθυστέρηση στην άφιξη της τρόικας είπε ότι δεν τον ανησυχεί καθόλου. «Γιατί κι εμείς επιδιώκουμε να καθυστερήσει λίγο, ώστε να έχουμε τα τελικά στοιχεία του Δεκεμβρίου που, απ' ότι φαίνεται, θα είναι καλύτερα από αυτά που περιμέναμε κι εμείς και η τρόικα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

    [04] Φάκελοι με σφαίρες σε Γ. Προβόπουλο και Ι. Πρετεντέρη, από την οργάνωση «Λαϊκοί Τιμωροί»

    Ως «Λαϊκοί Τιμωροί» υπογράφουν στις απειλητικές επιστολής, που εστάλησαν σε φακέλους με σφαίρες, στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, οι δράστες της ενέργειας.

    Οι φάκελοι εντοπίστηκαν στην αλληλογραφία του κ. Προβόπουλου από υπαλλήλους του γραφείου του και στην αλληλογραφία του κ. Πρετεντέρη, στο MEGA. Και οι δύο φάκελοι περιείχαν από δύο σφαίρες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών (ίδιο διαμέτρημα έχει το καλάσνικοφ, αλλά οι συγκεκριμένες δεν ήταν αυτού του τύπου), καθώς και από ένα απειλητικό σημείωμα που υπέγραφαν οι «Λαϊκοί Τιμωροί».

    Οι φάκελοι και οι σφαίρες εξετάζονται στην εγκληματολογική υπηρεσία, ενώ για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από την Αντιτρομοκρατική.

    [05] «Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις της τρόικας»

    Εμμένει η τρόικα στη σκληρή της στάση, εν όψει της νέας διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, και φέρεται να μην αποδέχεται ακόμη, σειρά προτάσεων, που έχουν υποβληθεί το οικονομικό επιτελείο για την επίτευξη συμφωνίας και την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

    Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έχουν αποδεχθεί τα ισοδύναμα που προτείνει η ελληνική πλευρά για τον ΦΠΑ στην εστίαση και τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων, καθώς θεωρούν ότι η υστέρηση των εσόδων είναι υψηλότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για το 2014, το υπουργείο έχει προτείνει πακέτο μέτρων, συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται είτε «one off» μέτρα, είτε άλλα, μακροπρόθεσμης απόδοσης.

    Ο ίδιος παράγοντας επισημαίνει, πάντως, ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών πρέπει επιτέλους να αποδεχθούν ότι οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις τους και τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν ταχύτερα του αναμενόμενου.

    [06] Κ. Σλούκας: «Αυτά γίνονται... αλλά κρίνουν και το νικητή»

    Αν ο Κώστας Σλούκας είχε καταφέρει, μετά το ριμπάουντ που μάζεψε όταν ο Νάχμπαρ αστόχησε στις βολές, να επαναφέρει την μπάλα εντός των τεσσάρων γραμμών, ίσως ο Ολυμπιακός να είχε αναδειχτεί νικητής της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα χθες. Το σκορ ήταν 66-69 και υπήρχε χρόνος για ανατροπή, αν οι «ερυθρόλευκοι» ευστοχούσαν βέβαια στην επόμενη επίθεση. Όμως, όλα πήγαν στραβά για τους Πειραιώτες, καθώς στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ολεσον ευστόχησε έξω από τα 6.75 βάζοντας τέλος στα όνειρα του πρωταθλητή Ευρώπης για μία δεύτερη νίκη σε τρεις αγωνιστικές στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας.

    «Αυτά γίνονται.. βέβαια αυτές οι λεπτομέρειες κρίνουν τέτοιους αγώνες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διεθνής γκαρντ, φανερά στενοχωρημένος πάντως που η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι. «Είναι νωρίς», συνέστησε ψυχραιμία στους φιλάθλους των «ερυθρόλευκων», που εύλογα αισθάνονται απογοήτευση για την αρνητική εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του Πειραιά, μετά το εκπληκτικό ξεκίνημα φέτος και το αήττητο στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας. Όπως παραδέχτηκε, συνομίλησε με τον Κώστα Παπανικολάου, όχι όμως με τον Τζόι Ντόρσεϊ, στην επιστροφή τους στο ΣΕΦ. «Ο Ολυμπιακός θα δώσει τα πάντα για να κερδίσει στο ΟΑΚΑ», υπόσχεται ο Κώστας Σλούκας ενόψει του ντέρμπι «αιωνίων» τη Δευτέρα (20/1), για την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Α1.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 January 2014 - 13:30:23 UTC