Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη επιχειρηματίας που εμπλέκεται στην υπόθεση των υποβρυχίων
  • [02] Π. Καψής: Θα αναβαθμιστεί τηλεοπτικά η Βόρεια Ελλάδα
  • [03] «Ύψιστη προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ανεργίας»
  • [04] Δεύτερη διαδοχική ήττα για τον Ολυμπιακό
  • [05] Προκρίθηκαν Απόλλων και ΟΦΗ
  • [06] Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 34-32 στο ημίχρονο

  • [01] Συνελήφθη επιχειρηματίας που εμπλέκεται στην υπόθεση των υποβρυχίων

    Συνελήφθη το απόγευμα ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στην υπόθεση των υποβρυχίων. Ο επιχειρηματίας συνελήφθη από αστυνομικούς της ασφάλειας Αττικής μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τον ανακριτή. Σύμφωνα με την αστυνομία, το ένταλμα σύλληψης αφορούσε σε παραβίαση των περιοριστικών όρων, με τους οποίους είχε αφεθεί ελεύθερος.

    [02] Π. Καψής: Θα αναβαθμιστεί τηλεοπτικά η Βόρεια Ελλάδα

    «Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ, προβλέπεται η δημιουργία 2ου καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας καθώς και Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακού Περιεχομένου η οποία θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ήδη προκηρύχθηκαν ή θα προκηρυχθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες 64 θέσεις δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων», τονίζει με ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής.

    Με αφορμή τις αντιδράσεις, μεταξύ άλλων, της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, που μιλούν για υποβάθμιση της δημόσιας ενημέρωσης στη Βόρεια Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας «επιτακτική την ανάγκη για επαναλειτουργία δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη», ο κ. Καψής σημειώνει: «Η Γενική Διεύθυνση θα έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό, την ανάθεση και την παραγωγή τοπικού και περιφερειακού προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό, θα μπορεί να προχωρήσει σε συνεργασία με την τοπική πολιτιστική βιομηχανία στην παραγωγή ενημερωτικών εκπομπών και να προσλάβει για το σκοπό αυτόν τους αναγκαίους δημοσιογράφους και συντελεστές παραγωγής που επιπλέον θα χρειαστούν, με συμβάσεις έργου».

    [03] «Ύψιστη προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ανεργίας»

    «Η αντιμετώπιση της ανεργίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης για το 2014 και αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας απόψε σε εκδήλωση που οργάνωσαν στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και η εφημερίδα «Ναυτεμπορική».

    Ο κ. Βρούτσης ανέφερε επίσης ότι κατά τους πρώτους μήνες του έτους θα υλοποιηθούν προγράμματα συνολικής δαπάνης 350 εκατ. ευρώ που θα ωφελήσουν περίπου 74.000 ανέργους.

    Ακόμη, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας έως το Μάιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα, με το οποίο θα δοθεί η δυνατότητα να εισέλθουν στην αγορά εργασίας, περίπου 230.000 νέοι έως 24 ετών, οι οποίοι αυτή τη στιγμή ούτε εργάζονται, αλλά ούτε συμμετέχουν σε εκπαίδευση ή κατάρτιση.

    [04] Δεύτερη διαδοχική ήττα για τον Ολυμπιακό

    Με τη διαιτησία να διακόπτει την προσπάθεια ανατροπής του Ολυμπιακού και τον Σλούκα να υποπίπτει σε κομβικά λάθη ο Ολυμπιακός υπέστη τη δεύτερη διαδοχική ήττα στον 5ο όμιλο της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα και πρώτη στο ΣΕΦ από την Μπαρτσελόνα. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 81-72, για την 3η αγωνιστική, με τη συνέχεια της διοργάνωσης να επιφυλάσσει δύσκολη αποστολή στους πρωταθλητές Ευρώπης, που θέλουν πάση θυσία το «διπλό» στη Βιτόρια επί της Λαμποράλ την επόμενη εβδομάδα.

    Τα δεκάλεπτα: 23-18, 34-32, 48-55, 72-81.

    [05] Προκρίθηκαν Απόλλων και ΟΦΗ

    Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς στο "Πανθεσσαλικό Στάδιο", ο Απόλλων Σμύρνης προκρίθηκε στους προημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας, παρά την ήττα του 1-0 από τη Νίκη Βόλου. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Τσίτα στο 82΄ και κυνήγησαν μέχρι τέλους τη μεγάλη ανατροπή, όμως η "Ελαφρά Ταξιαρχία" πήρε την πρόκριση χάρη στη νίκη της 3-1 στο πρώτο ματς.

    Καλλονή-ΟΦΗ 0-2

    Ο ΟΦΗ πήρε πανάξια πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και νίκησε στην παράταση την Καλλονή με 2-0 (80΄ Περογαμβράκης, 107΄ Παπάζογλου), στο ΟΑΚΑ, ανατρέποντας το 0-1 από τον πρώτο αγώνα του Ηρακλείου. Στους «8» η ομάδα της Κρήτης θα αντιμετωπίσει το νικητή που θα προκύψει από την αναμέτρηση ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Αιγινιακό.

    [06] Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 34-32 στο ημίχρονο

    Τη Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός για τη φάση των «16» της Ευρωλίγκας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 January 2014 - 21:30:24 UTC