Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πανελλαδική απεργία εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή
  • [02] Αναβλήθηκε για τις 27 Ιουνίου η δίκη των υπευθύνων του ALTER
  • [03] Ελεύθερη με την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε η κατηγορούμενη στην υπόθεση του ΤΤ
  • [04] Απολογείται αύριο ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά
  • [05] Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις
  • [06] Γ. Προβόπουλος: Η ΤτΕ έπραξε αυτό που έπρεπε για το ΤΤ

  • [01] Πανελλαδική απεργία εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή

    Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την Κυριακή 19 Ιανουαρίου. Η ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα, ενάντια στον νόμο 4177/13, «που καταργεί το δικαίωμα της Κυριακής Αργίας».

    Η ομοσπονδία αμφισβητεί τα στοιχεία των εμπορικών συλλόγων και του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και η «λευκή νύχτα» τόνωσαν τον τζίρο στην αγορά και σημειώνει ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

    [02] Αναβλήθηκε για τις 27 Ιουνίου η δίκη των υπευθύνων του ALTER

    Για τις 27 Ιουνίου 2014 αναβλήθηκε, από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη των υπευθύνων του τηλεοπτικού σταθμού ALTER για χρέη στο Δημόσιο.

    Το δικαστήριο διέταξε το ελληνικό Δημόσιο να προσκομίσει αναλυτική κατάσταση των καταβληθέντων μισθών προς τους εργαζομένους του ALTER, κατά την περίοδο Φεβρουαρίου - Σεπτέμβριου του 2011,ώστε να υπολογιστεί και το ποσόν του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, που έπρεπε να παρακρατηθεί από την Επιχείρηση.

    Η εντολή του δικαστηρίου αφορά ισχυρισμό που προβάλλεται από την πλευρά των Γιώργου και Ανδρέα Κουρή ότι δεν είχε γίνει σωστός υπολογισμός του φόρου.

    [03] Ελεύθερη με την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε η κατηγορούμενη στην υπόθεση του ΤΤ

    Ελεύθερη με την επιβολή του όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία της στον ανακριτή, η κατηγορούμενη για απιστία στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Φωτεινή Κρέστα.

    Η κατηγορούμενη που παραδόθηκε σήμερα στις Αρχές και ζήτησε να απολογηθεί άμεσα, φέρεται να συμμετείχε σε υποεπιτροπή αξιολόγησης για τις επτά περιπτώσεις δανειοδότησης, που ερευνώνται από τον ανακριτή, μεγάλων επιχειρήσεων του ΤΤ.

    [04] Απολογείται αύριο ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

    Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, που χειρίζεται την υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων, απολογείται αύριο ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ, που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες κατηγορούμενος για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Το Σάββατο ενώπιον του ανακριτή θα μεταχθεί για να απολογηθεί και ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Μπέλτσιος, ο οποίος επίσης συνελήφθη για τις ίδιες κατηγορίες με τον Σ. Εμμανουήλ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, συμπληρωματικά στοιχεία για «ωφέλιμες πληρωμές» προτίθεται να καταθέσει στην ανάκριση ο κατηγορούμενος Παναγιώτης Ευσταθίου. Ο 83χρονος, για τον οποίο εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που θα κρίνει εκ νέου αν ο πρώην εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας ATLAS θα πρέπει να μπει ή όχι στη φυλακή, θα επανέλθει με συμπληρωματικό υπόμνημα στον ανακριτή.

    [05] Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις

    Περισσότερες από 200 ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων εισοδημάτων που καταβάλλονται μέσω των τραπεζών έχουν γίνει ως τώρα από την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων.

    Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται πιλοτικά σε 4 Δ.Ο.Υ της χώρας με προοπτική να επεκταθεί σε όλες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

    [06] Γ. Προβόπουλος: Η ΤτΕ έπραξε αυτό που έπρεπε για το ΤΤ

    Τα επισφαλή δάνεια έχουν πλέον ξεπεράσει το 30% του συνόλου, δήλωσε οδιοικητής της ΤτΕΓ. Προβόπουλοςπαρουσιάζοντας την ενδιάμεση Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη νομισματική πολιτική του 2013και επισήμανε ότι κατά τις εκτιμήσεις της Blackrock, είναι βέβαιο πως το τραπεζικό σύστημα θα χρειαστεί νέα ανακεφαλαιοποίηση μέχρι το 2016.

    Αναφερόμενος στηνπιστωτική πολιτική του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο κ. Προβόπουλος τόνισε ότι«η Τράπεζα της Ελλάδος έπραξε αυτό που έπρεπε να πράξει». «Συνεργάστηκε και υποβοήθησε το έργο των δικαστικών Αρχών παντοιοτρόπως- και μας εκφράστηκε ευαρέσκεια. Βεβαίως, η ΤτΕ δεν πρέπει και δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις δικαστικές Αρχές, γιατί αυτές θα κρίνουν για τις σκιές και τα ερωτηματικά που υπάρχουν» συμπλήρωσε.

    Διαβάστε επίσης:

    «Βάσιμες οι προβλέψεις για τερματισμό της ύφεσης εντός του 2014»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 January 2014 - 17:30:26 UTC