Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα Αλ. Τσίπρα προς Αγγ. Μέρκελ, κυβέρνηση, τράπεζες, ΜΜΕ, αλλά και προς το εσωτερικό του κόμματος
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Οι υπέρμαχοι της Ευρώπης θα κερδίσουμε τις εκλογές
  • [03] Από ώρα σε ώρα η απόφαση για την ποινική μεταχείριση του Δημ. Κοντομηνά
  • [04] Παρέμβαση του Γ. Προβόπουλου για τα «κόκκινα» δάνεια και για «χαλαρά κριτήρια» τραπεζικών χορηγήσεων
  • [05] Εταιρείες και συνδικάτα αμφισβητούν το νέο όραμα του Ολάντ

  • [01] Μήνυμα Αλ. Τσίπρα προς Αγγ. Μέρκελ, κυβέρνηση, τράπεζες, ΜΜΕ, αλλά και προς το εσωτερικό του κόμματος

    Μήνυμα προς την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και την τρόικα «να ψάξουν αλλού για συνενόχους» έστειλε εν μέσω έντονων χειροκροτημάτων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε δημοσιεύματα σχετικά με το ενδεχόμενο να κληθεί από τους δανειστές να υπογράψει προεκλογικά τη συνέχιση της σημερινής πολιτικής.

    Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι εντός του έτους θα γίνουν εκλογές και ο ελληνικός λαός θα έχει ξανά την τύχη του στα χέρια του «για να ανατρέψει αυτό το φαύλο πολιτικό σκηνικό», ο κ. Τσίπρας μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με ιδιαίτερη οξύτητα στην πολιτική της τρόικας, την κυβέρνηση, τις τράπεζες και τα ΜΜΕ. Παράλληλα έστειλε αυστηρά μηνύματα και προς το εσωτερικό του κόμματος, προειδοποιώντας με διαγραφές και σημειώνοντας ότι «φαινόμενα εκφυλιστικά, φαινόμενα απαξιωτικά της συλλογικής προσπάθειας, από εδώ και στο εξής δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτά».

    [02] Αντ. Σαμαράς: Οι υπέρμαχοι της Ευρώπης θα κερδίσουμε τις εκλογές

    «Εμείς οι υπέρμαχοι της Ευρώπης θα κερδίσουμε τις ευρωεκλογές. Δεν θα είμαστε δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές, θα κερδίσουμε, έχω εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό, αγαπούν τη χώρα τους, αγαπούν τα παιδιά τους», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην κοινή συνέντευξή του με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

    Συνέχισε δε λέγοντας ότι «τους Έλληνες πολίτες, τους ενδιαφέρει να παραμείνουν μέρος της Ευρώπης. Τα δύσκολα είναι παρελθόν, είμαστε κοντά στην ανάκαμψη. Η αντιπολίτευση δεν αποτελεί εναλλακτική λύση, δεν προσφέρει λύση, ακροβατεί μεταξύ συγκαλυμμένου εξτρεμισμού και λαϊκισμού. Επενδύουν στον φόβο, δεν δίνουν ελπίδα στους Έλληνες πολίτες. Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και των βουλευτών δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές. Πιστεύω ότι θα κάνουμε τα μέγιστα ώστε οι εκλογές να γίνουν το 2016. Θα μου πείτε ότι θα πρέπει να εκλέξετε Πρόεδρο της Δημοκρατίας (2015). Πιστεύω ότι ο λαός θα συμφωνήσει σε μία υπερκομματική υποψηφιότητα. Στην Ελλάδα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι πρέπει να συμπεριφερόμαστε όπως όλες οι σοβαρές χώρες και να γίνονται εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια».

    Διαβάστε επίσης:

    Αντ. Σαμαράς: Είμαι εδώ για να εργαστώ υπέρ της Ευρώπης και όχι εναντίον της

    Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα δοκιμάστηκε όσο καμιά άλλη χώρα στην ΕΕ

    [03] Από ώρα σε ώρα η απόφαση για την ποινική μεταχείριση του Δημ. Κοντομηνά

    Εν αναμονή της κρίσης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για το αν θα κρατηθεί, ή όχι, για την υπόθεση του ΤΤ, βρίσκεται ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς. Από ώρα σε ώρα οι δικαστές θα αποφανθούν αν θα υιοθετήσουν την εισαγγελική κρίση, που ζήτησε την προσωρινή του κράτηση, ή θα δεχθούν τη θέση τού ανακριτή της υπόθεσης, ο επιχειρηματίας να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή εγγύησης 5 εκατομμυρίων ευρώ και περιοριστικούς όρους.

    Το Συμβούλιο συνεδριάζει από το μεσημέρι και μετά την ολοκλήρωση της ακρόασης των συνηγόρων υπεράσπισης του επιχειρηματία, Ηλία Αναγνωστόπουλου και Γρηγόρη Τσόλια.

    [04] Παρέμβαση του Γ. Προβόπουλου για τα «κόκκινα» δάνεια και για «χαλαρά κριτήρια» τραπεζικών χορηγήσεων

    Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί συστηματικά το ζήτημα των προβληματικών δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, υπογράμμισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΕΒ. Όπως ανέφερε, η συσσώρευση των λεγόμενων «κόκκινων» δανείων, τα οποία έχουν φθάσει πλέον το 30%, είναι μία από τις αιτίες για την περιορισμένη χορήγηση δανείων από τις τράπεζες.Προέβλεψε μάλιστα ότι βραχυπρόθεσμα οι δυνατότητες για αύξηση των χορηγήσεων (πιστωτική επέκταση) θα παραμείνουν περιορισμένες. Σχολιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς, τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας με τα θαλασσοδάνεια που είχε χορηγήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε με έμφαση ότι «οι συνθήκες της άπλετης και ενίοτε ελαστικής τραπεζικής χρηματοδότησης δεν μπορεί και δεν πρέπει να επαναληφθούν».

    Διαβεβαίωσε ότι σήμερα το τραπεζικό σύστημα, μετά την ανακεφαλαιοποίησή του και παρόλο που από το 2009 έως το 2012 έχασε καταθέσεις 90 δισ. ευρώ, «πατάει πλέον σε στέρεες βάσεις», συμπληρώνοντας ότι σε κανέναν άλλο κλάδο δεν έχει σημειωθεί τέτοιας κλίμακας αναδιάρθρωση.

    [05] Εταιρείες και συνδικάτα αμφισβητούν το νέο όραμα του Ολάντ

    Οι γαλλικές επιχειρήσεις εξέφρασαν σήμερα αμφιβολίες σχετικά με το σχέδιο του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ για μειώσεις των δημοσίων δαπανών και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την αναζωογόνηση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

    Οι σύμμαχοί του χαιρέτισαν ένα νέο «σοσιαλδημοκρατικό όραμα» για τη Γαλλία, όμως συνδικάτα εξέφρασαν ανησυχίες για περικοπές θέσεων εργασίας στο στρατό των εργαζομένων του δημόσιου τομέα και αριστεροί πολιτικοί τον κατηγόρησαν για ξεπούλημα, καθώς μετακινείται προς το πολιτικό κέντρο.

    Η κύρια οργάνωση των εργοδοτών στη Γαλλία καλωσόρισε το σχέδιο που παρουσίασε χθες ο Ολάντ για επιπλέον μειώσεις των δημοσίων δαπανών κατά τουλάχιστον 50 δισεκ. ευρώ από το 2015 ως το 2017 και για φορολογικές ελαφρύνσεις ύψους 30 δισεκ. ευρώ για τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, απέρριψε την έκκλησή του προς τις εταιρείες να δεσμευθούν σε συγκεκριμένους στόχους σε ό,τι αφορά τις νέες προσλήψεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 January 2014 - 15:30:21 UTC