Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τις εσωκομματικές εξελίξεις
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δάνεια
  • [03] Διήμερη επίσκεψη Ευ. Βενιζέλου στη Γαλλία
  • [04] Αναζητώνται τα αίτια της πυρκαγιάς στο νοσοκομείο «Μεταξά»
  • [05] Ξεκινούν σήμερα οι εκπτώσεις
  • [06] Ι. Βρούτσης: Οι συνταξιούχοι δεν θα ζημιωθούν ούτε ευρώ
  • [07] Δεκατρείς νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις, στις Φιλιππίνες
  • [08] Σεισμός 6,5 βαθμών σημειώθηκε βορείως του Πουέρτο Ρίκο
  • [09] Κηδεύεται σήμερα ο Αριέλ Σαρόν
  • [10] Οι νικητές στις Χρυσές Σφαίρες του 2014
  • [11] Ο Μέγας Αλέξανδρος πέθανε αφού δηλητηριάστηκε από κρασί που περιείχε τοξικό ελλέβορο

  • [01] Συνεδριάζει η ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τις εσωκομματικές εξελίξεις

    Συνεδριάζει, στις 2 το μεσημέρι, η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αντικείμενο τις εσωκομματικές εξελίξεις.

    Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί, στα γραφεία του κόμματος σύμφωνα με πληροφορίες, από κοινοβουλευτικά στελέχη των ΑΝΕΛ ενώ και σύμφωνα με δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM οι βουλευτές «θα κληθούν όλοι να πουν τις δικές τους απόψεις».

    Θα καταλάβουν όλοι ότι είναι άλλο το κίνημα το οποίο έχει τους πολίτες που αποφασίζουν και το Εθνικό Συμβούλιο που είναι εκλεγμένο από το Συνέδριο, και άλλο η Κοινοβουλευτική Ομάδα».Ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι ο κάθε βουλευτής έχει την δική του ευθύνη, έκανε λόγο για «μια παρεξήγηση, γιατί κάποιοι ενημερώθηκαν ότι δεν θα συγκληθεί και, κάποιοι ότι θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα». «Ελπίζω να είναι όλοι καλών προθέσεων και ότι πρόκειται περί παρεξηγήσεως. Αν κάποιοι είναι κακών προθέσεων και αν κάποιοι αποδειχθεί ότι αυτό που ήθελαν να κάνουν είναι, σε μια στιγμή που δικαιώνονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, να δημιουργήσουν πρόβλημα, θα αποκεφαλιστούν» κατέληξε.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δάνεια

    Ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θεωρεί πως οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί για το αν, η Ελλάδα, έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης, σκληρών μέτρων περικοπών και μεταρρυθμίσεων και με ένα υψηλό ποσοστό ανεργίας στο 27%, θα έχει πετύχει τη στροφή προς το καλύτερο, γράφει στοσημερινό φύλλο της αυστριακής εφημερίδας «Ντερ Στάνταρντ» ο συντάκτης της Τόμας Μάγιερ, που συμμετείχε σε συνάντηση ξένων δημοσιογράφων με τον πρωθυπουργό στην Αθήνα.

    «Υπάρχουν αρκετές θετικές ενδείξεις ότι έρχεται μια ανάκαμψη, το τέταρτο τρίμηνο του 2013 υπήρξε για πρώτη φορά και πάλι ανάπτυξη, έστω και μικρή, ενώ το 2014 αναμένεται να είναι μεγαλύτερη», φέρεται να ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως μετά τις πρόσφατες καλές επιτυχίες στον τουρισμό η κυβέρνηση αναμένει το 2014 μια «χρονιά-ρεκόρ» με πάνω από 17,8 εκατομμύρια τουρίστες. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η αύξηση της ανεργίας θα μπορούσε να σταματήσει, μικρομεσαίες, κυρίως, επιχειρήσεις θα μπορούσαν να αρχίσουν και πάλι προσλήψεις, αλλά μόνον αυτά δεν αρκούν για την επίτευξη μιας στροφής στην Ελλάδα και οι εταίροι στην Ευρωπαική Ενωση θα πρέπει να καταλάβουν πως οι μικρές επιτυχίες μπορούν να καταστραφούν υπό την πίεση του τεράστιου χρέους της χώρας που αντιστοιχεί στο 160% του ΑΕΠ.

    Ως εκ τούτου τον Απρίλιο, στη βάση των στοιχείων της Ευρωπαικής Στατιστικής Υπηρεσίας, θα πρέπει να ληφθεί απόφαση για το αν θα δοθούν στην Ελλάδα ελαφρύνσεις στις πληρωμές, όπως είχε αποφασιστεί στην Ευρωομάδα το Νοέμβριο -- με την προυπόθεση ότι η Αθήνα θα έχει εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα μέτρα -- και ο κ. Σαμαράς θεωρεί πως είναι καλές οι πιθανότητες, καθώς η Ελλάδα πέτυχε ένα πρωτογενές πλεόνασμα στον προυπολογισμό ένα χρόνο νωρίτερα από ό, τι σχεδιαζόταν.

    Σε σχέση με τη συζήτηση για νέα ευρωπαική βοήθεια, ο πρωθυπουργός διευκρινίζει πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δάνεια και πως θα μπορούσε να ανταπεξέλθει με διευκολύνσεις στα επιτόκια και παράταση του χρόνου αποπληρωμής.

    Ο ίδιος δηλώνει, σύμφωνα με την «Ντερ Στάνταρτντ», πως έχει ενδείξεις που τον καθιστούν αισιόδοξο, ενώ μπορεί να εγγυηθεί για τη σημαντικότερη προϋπόθεση, την πολιτική σταθερότητα, μέχρι την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας το 2015, καθώς, όπως λέει «κανείς δεν θέλει πρόωρες εκλογές», εκτός, όπως σημειώνει η εφημερίδα, από το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του Αλέξη Τσίπρα, που όμως δεν θα τους δοθεί η ευκαιρία διότι, όπως τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς «η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι φιλοευρωπαίοι».

    [03] Διήμερη επίσκεψη Ευ. Βενιζέλου στη Γαλλία

    Στο Παρίσι μεταβαίνεισήμερα για διήμερη επίσκεψη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Στις έξι το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, ο κ. Βενιζέλος πρόκειται να συναντήσει τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Λωράν Φαμπιούς. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, και αμέσως μετάοι δύο υπουργοίθα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

    ΑύριοΤρίτη, ο κ. Βενιζέλοςαναμένεται να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του Σοσιαλιστικού κόμματος, Αρλέμ Ντεζίρ, ενω το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα μεταβεί στη γαλλική Γερουσία, όπου πρόκειται να εκθέσει τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ, στους Γάλλους γερουσιαστές που συμμετέχουν στις Επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας.

    [04] Αναζητώνται τα αίτια της πυρκαγιάς στο νοσοκομείο «Μεταξά»

    Δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας παρέμεινε καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στο νοσοκομείο «Μεταξά», προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της χθεσινής φωτιάς, που εκδηλώθηκε σε αποθήκη στο δεύτερο υπόγειο του κτιρίου και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το απόγευμα.

    Από τη φωτιά κάηκαν νοσοκομειακά υλικά, ενώ δεν υπάρχει ακόμη πλήρης εικόνα εάν έχει υποστεί ζημιές και το αρχείο του νοσοκομείου.

    Φως στα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά αναμένεται να ρίξει το προανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής, που θα πραγματοποιήσει αυτοψία στον χώρο.

    [05] Ξεκινούν σήμερα οι εκπτώσεις

    Ξεκινούν σήμερα οιχειμερινές εκπτώσειςοι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι καιτην Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014.

    Σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας αναφέρεται ότι τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 με προτεινόμενο, από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ωράριο 11.00- 18.00.

    Ο τζίρος, κατά το δίμηνο των χειμερινών εκπτώσεων θα κινηθεί περίπου 10%, χαμηλότερα σε σύγκριση με πέρσι, ενώ η επισκεψιμότητα θα κυμανθεί στα

    ίδια επίπεδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

    [06] Ι. Βρούτσης: Οι συνταξιούχοι δεν θα ζημιωθούν ούτε ευρώ

    Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, για το ενδεχόμενο νέας μείωσης των συντάξεων εξαιτίας του νέου τρόπου υπολογισμού της παρακράτησης του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε χθες με δηλώσεις του ότι οι συνταξιούχοι με το νέο σύστημα δεν θα ζημιωθούν ούτε ένα λεπτό του ευρώ και πρόσθεσε ότι αντίθετα, στο τέλος του έτους θα έχουν και όφελος 1,5% επειδή η παρακράτηση θα συνυπολογιστεί με τον φόρο εισοδήματος κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

    Με το νέο σύστημα υπολογισμού, που θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου, ο φόρος θα υπολογίζεται ανά μήνα με βάση το άθροισμα των συντάξεων και με ενιαίους συντελεστές. Σύμφωνα με τα όσα ίσχυαν έως τώρα ο υπολογισμός της παρακράτησης γινόταν χωριστά για τις επικουρικές συντάξεις και τα επιδόματα και με χαμηλότερους συντελεστές ανάλογα με το ύψος της επικουρικής σύνταξης.

    [07] Δεκατρείς νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις, στις Φιλιππίνες

    Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στις νότιες Φιλιππίνες, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

    Περίπου 132.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν σε δέκα νότιες επαρχίες στο Μιντανάο-- το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας-- δήλωσε ο Ρέι Μπαλίντο, ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας.

    [08] Σεισμός 6,5 βαθμών σημειώθηκε βορείως του Πουέρτο Ρίκο

    Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών σημειώθηκε σήμερα βορείως του Πουέρτο Ρίκο, ανακοίνωσε η Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία, και δεν αποκλείεται να προκληθεί τοπικό τσουνάμι.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο σεισμός, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε ότι είχε μέγεθος 6,4 βαθμών, ήταν υποθαλάσσιος και πολύ επιφανειακός, με εστιακό βάθος μόλις 27 χιλιόμετρα. Σημειώθηκε στις 12:01 πμ (τοπική ώρα) και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 56 χιλιόμετρα βορείως της πόλης Χατίγιο.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημιές.

    [09] Κηδεύεται σήμερα ο Αριέλ Σαρόν

    Κηδεύεται σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός του ΙσραήλΑριέλ Σαρόν, στο κτήμα του στο νότο της χώρας.Η σορόςτέθηκε χθεςσε δημόσιο προσκύνημα.

    Στις 9.30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή στο κοινοβούλιο. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο πρόεδρος Σιμόν Πέρες και μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος θα εκφωνήσουν ομιλίες. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ και πρεσβευτές πολλών χωρών θα παρακολουθήσουν την τελετή. Κατόπιν η σορός θα μεταφερθεί με στρατιωτική αυτοκινητοπομπή στο ράντσο του Σαρόν. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει την ταφή.

    [10] Οι νικητές στις Χρυσές Σφαίρες του 2014

    Οι Χρυσές Σφαίρες-- τα βραβεία που θεωρούνται προάγγελος των Όσκαρ-- απονεμήθηκαν κατά τη χθεσινή 71η τελετή, που διοργανώνει η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ.

    Οι νικητές των φετινών βραβείων για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση είναι οι εξής:

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

    ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

    12 Χρόνια Σκλάβος του Στιβ ΜακΚουίν

    ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ Ή ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

    "Οδηγός Διαπλοκής" («American Hustle»)

    Α' ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ - ΔΡΑΜΑ

    Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, «Dallas Buyers Club»

    Α' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ- ΔΡΑΜΑ

    Κέιτ Μπλάνσετ, «Θλιμμένη Τζάσμιν»

    Α' ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ - ΚΩΜΩΔΙΑ Ή ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

    Λεονάρντο Ντι Κάπριο, «Wolf of Wall Street»

    Α' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ - ΚΩΜΩΔΙΑ Ή ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

    Ειμι Ανταμς, ("Οδηγός Διαπλοκής")

    Β' ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ

    Τζάρεντ Λίτο για το «Dallas Buyers Club»

    Β' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ

    Τζένιφερ Λόρενς, «American Hustle»

    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ

    Αλφόνσο Κουαρόν, «Gravity»

    ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ

    Σπάικ Τζόνζι, «Her»

    ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ - ANIMATION

    «Ψυχρά κι Ανάποδα» (Frozen) των Κρις Μπακ, Τζένιφερ Λι

    ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

    Πιτ Μποντρό, «Ολα Χάθηκαν»

    ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

    «Οrdinαry Love» / U2 από το «Mandela: Long Walk to Freedom»

    ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

    «Η Τέλεια Ομορφιά» του Πάολο Σορεντίνο

    ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕΣΙΛ ΝΤΕΜΙΛ

    Γούντι Άλεν

    [11] Ο Μέγας Αλέξανδρος πέθανε αφού δηλητηριάστηκε από κρασί που περιείχε τοξικό ελλέβορο

    Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι πολύ πιθανό ότι πέθανε, αφού ήπιε κρασί που περιείχε κάποιο αθώο στην εμφάνιση, αλλά δηλητηριώδες φυτό, τον ελλέβορο, που του προκάλεσε έναν αργό και επώδυνο θάνατο. Αυτή είναι η εκτίμηση ενός κορυφαίου τοξικολόγου, του νεοζηλανδού δρ. Λίο Σκεπ, που μόλις δημοσιεύθηκε στο διεθνούς κύρους περιοδικό κλινικής τοξικολογίας "Clinical Toxicology".

    Εκτός από τις ανωτέρω πιθανές φυσικές αιτίες, παραμένει πάντα η πιθανότητα της δηλητηρίασης. Ο δρ Σκεπ και οι συνεργάτες του, θεωρούν αδύνατο να ευθύνεται κάποιο γνωστό δηλητήριο όπως το αρσενικό ή η στρυχνίνη, όπως υποστηρίζουν μερικές θεωρίες, γιατί τότε ο θάνατός του θα ήταν πολύ πιο γρήγορος. Ως πιο πιθανό ένοχο θεωρούν ένα δηλητηριώδες φυτό (με την επιστημονική ονομασία Veratrum album), που ανήκει στην οικογένεια των κρίνων και είναι γνωστό ως λευκός ελλέβορος.

    Το εν λόγω φυτό συχνά εχρησιμοποιείτο από τους αρχαίους Έλληνες ως βότανο κατά του εμετού και, επιπλέον, είναι σε θέση να επιφέρει ένα τόσο βραδύ θάνατο. Ο Λίο Σκεπ αναφέρει ότι η δηλητηρίαση από ελλέβορο χαρακτηρίζεται από γαστρικούς πόνους, ναυτία, εμετούς, βραδυκαρδία, υπόταση και σοβαρή μυϊκή αδυναμία, συμπτώματα που ο Μέγας Αλέξανδρος εμφάνισε, σύμφωνα με τις περιγραφές (όπως του ιστορικού Διόδωρου) των τελευταίων ημερών της ζωής του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 January 2014 - 7:30:24 UTC