Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Δ.Αβραμόπουλος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην κηδεία του Σαρόν
  • [02] Συνεδριάζει τη Δευτέρα η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ
  • [03] Δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα σε βάρος του Γ. Παπακωνσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ .
  • [04] Συνυπεύθυνη για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα η Μέρκελ
  • [05] Το ιταλικό πολεμικό ναυτικό διέσωσε 236 μετανάστες
  • [06] Μεγάλη διαδήλωση στο Κίεβο

  • [01] Ο Δ.Αβραμόπουλος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην κηδεία του Σαρόν

    Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ στην κηδεία του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στα Ιεροσόλυμα.

    [02] Συνεδριάζει τη Δευτέρα η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ

    Συνεδριάζει, τη Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι, η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αντικείμενο τις εσωκομματικές εξελίξεις.

    Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί, στα γραφεία του κόμματος σύμφωνα με πληροφορίες, από κοινοβουλευτικά στελέχη των ΑΝΕΛ .

    Όπως δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM «οι βουλευτές θα κληθούν όλοι να πουν τις δικές τους απόψεις. Θα καταλάβουν όλοι ότι είναι άλλο το κίνημα το οποίο έχει τους πολίτες που αποφασίζουν και το Εθνικό Συμβούλιο που είναι εκλεγμένο από το Συνέδριο, και άλλο η Κοινοβουλευτική Ομάδα».

    Ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι ο κάθε βουλευτής έχει την δική του ευθύνη, έκανε λόγο για «μια παρεξήγηση, γιατί κάποιοι ενημερώθηκαν ότι δεν θα συγκληθεί και, κάποιοι ότι θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα». «Ελπίζω να είναι όλοι καλών προθέσεων και ότι πρόκειται περί παρεξηγήσεως. Αν κάποιοι είναι κακών προθέσεων και αν κάποιοι αποδειχθεί ότι αυτό που ήθελαν να κάνουν είναι, σε μια στιγμή που δικαιώνονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, να δημιουργήσουν πρόβλημα, θα αποκεφαλιστούν» κατέληξε.

    [03] Δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα σε βάρος του Γ. Παπακωνσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ .

    Το πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα (δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα), σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. ΄Ετσι, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, μετά την εξέλιξη αυτή, ξεκινάει η διαδικασία της ανάκρισης.

    Με απόλυτη μυστικότητα το Δικαστικό Συμβούλιο, συνήλθε, το Σάββατο, στον 'Αρειο Πάγο και αποφάσισε ομόφωνα ότι τα δύο κακουργήματα, της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, που αντιμετωπίζει ο Γ. Παπακωνσταντίνου, δεν έχουν παραγραφεί.

    [04] Συνυπεύθυνη για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα η Μέρκελ

    Συνέπεια της πολιτικής λιτότητας, που επέβαλε το Βερολίνο, θεωρεί τον αυξημένο αριθμό αυτοκτονιών στην Ελλάδα, η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του γερμανικού Κόμματος της Αριστεράς, Σάρα Βάγκενκνεχτ, και αποδίδει στην Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ την ευθύνη για «ανεύθυνη πολιτική».

    Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Der Tagesspiegel» αναφέρει ότι το να πιέζεις για περαιτέρω κοινωνικές περικοπές και απολύσεις σε μία χώρα που η ανεργία των νέων έχει φτάσει το 60% είναι μία ανεύθυνη πολιτική, για την οποία είναι συνυπεύθυνη η κυρία Μέρκελ»,

    Η Βάγκενκνεχτ, αναγνωρίζει ότι και η ελληνική πολιτική είναι συνυπεύθυνη για την κατάσταση, διευκρινίζοντας ότι «μεγάλο μέρος του χρέους δημιουργήθηκε εγχώρια, από τα ανώτερα στρώματα των παλαιών κομμάτων, από ένα διεφθαρμένο σύστημα, και εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα είχε καταφέρει καλύτερα στη χώρα. Η βουλευτής υποστηρίζει ότι η Γερμανία θα μπορούσε να επιβάλει την άσκηση μίας διαφορετικής πολιτικής από την τρόικα με επιβάρυνση των πλουσίων, αποτροπή της διαφυγής περιουσιών στην Ελβετία και δραστική περιουσιακή εισφορά για την υψηλή κοινωνία.

    [05] Το ιταλικό πολεμικό ναυτικό διέσωσε 236 μετανάστες

    Το ιταλικό πολεμικό ναυτικό διέσωσε 236 μετανάστες από ένα μικρό πλεούμενο το οποίο κινδύνευε στη Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο ναυτικού.

    Οι μετανάστες προέρχονταν από τη Συρία, τη Σενεγάλη, τη Γκάμπια, τη Γουινέα, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, τη Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού. Όπως διευκρίνισε το ιταλικό πολεμικό ναυτικό διασώθηκαν σήμερα περίπου 80 ναυτικά μίλια νότια της νήσου Λαμπεντούζα.

    Οι μετανάστες, ανάμεσά τους και 39 παιδιά, μεταφέρθηκαν σε ένα πολεμικό πλοίο το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει αύριο Δευτέρα στην Αουγκούστα της Σικελίας.

    [06] Μεγάλη διαδήλωση στο Κίεβο

    Περίπου 50.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο του Κιέβου διαμαρτυρόμενοι για τον ξυλοδαρμό του πρώην υπουργού Εσωτερικών και νυν ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης Γιούρι Λουτσένκο, κατά την διάρκεια ταραχών που ξέσπασαν την Παρασκευή, ανάμεσα σε φιλοευρωπαίους διαδηλωτές και την αστυνομία.

    Ο Λουτσένκο, πρώην μέλος της φυλοδυτικής κυβέρνησης της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο, εισήχθη την Παρασκευή το βράδυ στην μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου του Κιέβου, αφού είχε χτυπηθεί περίπου 10 φορές στο κεφάλι με ρόπαλο, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του Λαρίσα Σάργκαν. Η ίδια δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και βγήκε από την εντατική.

    Στην Ουκρανία πραγματοποιούνται από τις 21 Νοεμβρίου διαδηλώσεις υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της χώρας, μετά την άρνηση των αρχών να υπογράψουν μια συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ, η οποία προετοιμαζόταν για τρία χρόνια, προς όφελος της οικονομικής συνεργασίας του Κιέβου με τη Ρωσία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 January 2014 - 19:30:21 UTC