Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Αναστασιάδης: Νέα απόρριψη σημαίνει οριστική διχοτόμηση
  • [02] Εθνικό πένθος στο Ισραήλ για το θάνατο του Αριέλ Σαρόν
  • [03] Στο Περιστέρι απόψε ο Ολυμπιακός

  • [01] Ν. Αναστασιάδης: Νέα απόρριψη σημαίνει οριστική διχοτόμηση

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προειδοποίησε ότι απόρριψη νέου σχεδίου λύσης θα σημάνει την οριστική διχοτόμηση της Κύπρου, πράγμα, επεσήμανε, το οποίο ενδεχομένως να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Κυπριακού Ελληνισμού. Συνεπώς, πρόσθεσε, έχει μεγάλη σημασία να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, που θα δίνουν προοπτική.

    Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πολίτης» ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι πρέπει να γίνει σοβαρή δουλειά από την αρχή, ώστε οι συνομιλίες να εδράζονται σε κοινή βάση. Υπέδειξε ότι δεν πρέπει να αρχίσουν συνομιλίες, επειδή ασκούνται πιέσεις ή γιατί υπάρχουν ανησυχίες ότι θα επιρριφθούν ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά .

    Ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε απογοήτευση από την στάση των μεσολαβητών, συμπεριλαμβανομένου του Αλεξάντερ Ντάουνερ, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει η αντικειμενικότητα και η βοήθεια που ανέμενε.

    Κυπριακό, ενέργεια, οικονομία και συνεργασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να είναι τα κυρίαρχα θέματα, που θα συζητήσει ο πρόεδρος Αναστασιάδης με τη βρετανική κυβέρνηση την προσεχή εβδομάδα στο Λονδίνο.

    [02] Εθνικό πένθος στο Ισραήλ για το θάνατο του Αριέλ Σαρόν

    Ημέρα εθνικού πένθους η σημερινή στο Ισραήλ μετά τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν και πριν από την ταφή του, αύριο, στο κτήμα του στο νότο της χώρας. Ουρές έχουν σχηματιστεί έξω από στο κοινοβούλιο, όπου η σορός εκτίθεται σε δημόσιο προσκύνημα από τις 12.00 έως τις 18.00. Ο πρόεδρος Πέρες κατέθεσε στεφάνι. Λεωφορειακές γραμμές έχουν προγραμματιστεί ώστε να διευκολυνθεί η μετάβαση του κόσμου στην Κνεσέτ και να αποτραπεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση.

    Αύριο το πρωί, στις 9.30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή στο κοινοβούλιο. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο πρόεδρος Σιμόν Πέρες και μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος θα εκφωνήσουν ομιλίες. Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ και πρεσβευτές πολλών χωρών θα παρακολουθήσουν την τελετή.Κατόπιν η σορός θα μεταφερθεί με στρατιωτική αυτοκινητοπομπή στο ράντσο του Σαρόν. Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει την ταφή.

    Ο θάνατος του πρώην ισχυρού άνδρα της δεξιάς χθες, ύστερα από το πολυετές κώμα στο οποίο βρισκόταν μετά το εγκεφαλικό που υπέστη στις 4 Ιανουαρίου του 2006, αποτελεί σήμερα το πρώτο θέμα σε όλα τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και τα τηλεοπτικά δίκτυα αφιέρωσαν πολύωρες εκπομπές με μαρτυρίες πολιτικών αλλά και στρατιωτικών συναδέλφων του πρώην στρατηγού.

    [03] Στο Περιστέρι απόψε ο Ολυμπιακός

    Με την αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Παναιτωλικού, που είνα σε εξέλιξη, άνοιξε το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας της 19ης αγωνιστικής. Θα ακολουθήσουν στις 17.15 οι αγώνες Απόλλων- ΠΑΣ Γιάννινα, Αστ. Τρίπολης- Πλατανιάς και Πανθρακικός-Ξάνθη, ενώ το ματς της ημέρας ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό θα διεξαχθεί στις 19.30

    Σε χθεσινές αναμετρήσεις σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:ΟΦΗ- Βέροια 0-1, Λεβαδειακός - Εργοτέλης 2-0 και Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0.

    Η 19η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη δυετέρα με τον αγώνα Καλλονή-Άρης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 January 2014 - 13:30:24 UTC