Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη Δευτέρα θα επανακατατεθεί η τροπολογία για την αύξηση στα καπνικά προϊόντα
  • [02] «Πολύ κοντά σε συμφωνία το Ιράν και οι μεγάλες δυνάμεις»
  • [03] Οι μισοί από τους εκλεγμένους στο Κογκρέσο είναι εκατομμυριούχοι
  • [04] Σ. Μπερλουσκόνι: Θέλω να ηγηθώ του ευρωψηφοδελτίου

  • [01] Τη Δευτέρα θα επανακατατεθεί η τροπολογία για την αύξηση στα καπνικά προϊόντα

    Στην απόσυρση της τροπολογίας που κατατέθηκε σήμερα σχετικά με την αύξηση της τιμής των καπνικών προϊόντων κατά 5 λεπτά προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Η αιτία είναι ότι δεν υπήρχε στην τροπολογία και η αύξηση της τιμής για τα πούρα και τα πουράκια.

    Τελικά, το υπουργείο Οικονομικών θα επανακαταθέσει τη Δευτέρα την τροπολογία περιλαμβάνοντας στις αυξήσεις και τα δύο αυτά καπνικά είδη. Να σημειωθεί ότι η αύξηση των 5 λεπτών στα πακέτα των τσιγάρων, τίθεται σε ισχύ σε αντικατάσταση του σχεδίου για εισιτήριο 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία.

    [02] «Πολύ κοντά σε συμφωνία το Ιράν και οι μεγάλες δυνάμεις»

    Το Ιράν και η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι έχουν επιλύσει τις περισσότερες διαφορές τους όσον αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας για τα πυρηνικά στην οποία είχαν καταλήξει κατά τις συνομιλίες που είχαν τον Νοέμβριο στη Γενεύη, ωστόσο οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι απομένουν ακόμη να συζητηθούν διάφορες τεχνικές λεπτομέρειες.

    Ο επικεφαλής των Ιρανών διαπραγματευτών Αμπάς Αραγτσί, μετά τη συνάντηση που είχε με μία αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία εκπροσωπούσε τις χώρες της Ομάδας 5+1 (Κίνα, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία και Γερμανία) δήλωσε απόψε ότι η Τεχεράνη και οι μεγάλες δυνάμεις έχουν ρυθμίσει "όλες τις διαφορές τους". Μιλώντας στην ιρανική ραδιοτηλεόραση Irib ο Αραγτσί είπε ότι πλέον, η εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης "εξαρτάται από την επικύρωσή της" από τις χώρες της Ομάδας 5+1.

    "Είχαμε δύο ημέρες εποικοδομητικών και έντονων συνομιλιών και επιτύχαμε σημαντική πρόοδο", πρόσθεσε αναφερόμενος στη συνάντησή του με την Χέλγκα Σμιτ, την αναπληρώτρια επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας. Διευκρίνισε ότι η ημερομηνία της εφαρμογής της συμφωνίας αναμένεται να ανακοινωθεί "εντός των επόμενων δύο ημερών".

    Ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβεβαίωσε ότι έχει επιτευχθεί "πολύ καλή" πρόοδος σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα, όμως επισήμανε ότι τα αποτελέσματα των συνομιλιών θα πρέπει να εγκριθούν και από πιο υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

    [03] Οι μισοί από τους εκλεγμένους στο Κογκρέσο είναι εκατομμυριούχοι

    Για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, οι μισοί από τους γερουσιαστές στο Κογκρέσο είναι εκατομμυριούχοι και ανήκουν στις τάξεις τόσο του Ρεπουμπλικανικού, όσο και του Δημοκρατικού Κόμματος, καταδεικνύει η ανάλυση μιας οργάνωσης που μελετά την επίδραση του χρήματος στην πολιτική.

    Τουλάχιστον οι 268 από τους 534 γερουσιαστές της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας είχαν καθαρό εισόδημα της τάξης του 1 εκατομμυρίου δολαρίων ή ανώτερο το 2012, το χρόνο αναφοράς για τις φορολογικές δηλώσεις εισοδημάτων του 2013, με μέσο εισόδημα 1.008.767 δολάρια, δείχνει η έκθεση του Centre for Responsive Politics, μιας ανεξάρτητης μη κερδοσκοπικής ερευνητικής ομάδας με έδρα την Ουάσιγκτον, στον ιστότοπό της OpenSecrets.org.

    Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί βρίσκονται σχεδόν στην ίδια οικονομική κατάσταση, με τους Δημοκρατικούς να διατηρούν ένα ελαφρύ προβάδισμα καθώς το μέσο εισόδημά τους κυμαίνεται περί το 1,04 εκατ. δολάρια έναντι 1 εκατομμυρίου των Ρεπουμπλικάνων.

    [04] Σ. Μπερλουσκόνι: Θέλω να ηγηθώ του ευρωψηφοδελτίου

    Την επιθυμία του να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια σε ολόκληρη τη χώρα στις προσεχείς ευρωεκλογές, εξέφρασε σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ομιλία του ενώπιον κομματικού ακροατηρίου, -στους συντονιστές του κόμματός του-, ανέφερε η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα στην ηλεκτρονική της έκδοση.

    Η ιταλική εφημερίδα ανέφερε ότι ο Μπερλουσκόνι εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα του θα κερδίσει την εκλογική αυτή αναμέτρηση ενώ κάλεσε και πάλι να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προκηρυχθούν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου και πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

    Ωστόσο, ο ιταλικός νόμος ορίζει ότι όποιος έχει καταδικασθεί οριστικά σε ποινή υψηλότερη των δυο ετών φυλάκισης -όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Μπερλουσκόνι-δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές για διάστημα έξι ετών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 January 2014 - 19:30:22 UTC