Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλήσεις προς απολογία σε δέκα εμπλεκόμενους για τα εξοπλιστικά
  • [02] Αγεφύρωτες οι διαφορές Ουάσινγκτον-Βερολίνου για τη γερμανική οικονομική πολιτική
  • [03] Ι. Στουρνάρας: Έχουμε πετύχει τους στόχους μας για το 2013
  • [04] «Κλείδωσε» την πρόκριση ο Ολυμπιακός

  • [01] Κλήσεις προς απολογία σε δέκα εμπλεκόμενους για τα εξοπλιστικά

    Δέκα νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων και του εξοπλιστικού προγράμματος ASRAD καλούνται τις επόμενες ημέρες να λογοδοτήσουν στον ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή στο πλαίσιο της έρευνας για τις παράνομες αμοιβές.

    Οι νέες κλήσεις που απέστειλε ο ανακριτής αφορούν πρόσωπα που κατονομάστηκαν από τον πρώην εκπρόσωπο της γερμανικής εταιρείας STN ATLAS Παναγιώτη Ευσταθίου ο οποίος απολογήθηκε πριν λίγες ημέρες για παράνομα χρήματα που έδωσε για προμήθειες του ΥΕΘΑ.

    Ο Παναγιώτης Ευσταθίου, που κατηγορείται για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φέρεται να ομολόγησε ενώπιον του ανακριτή πως έδωσε χρήματα ως «μίζες» σε μια σειρά από πρόσωπα, κυρίως απόστρατους πλέον αξιωματικούς.

    [02] Αγεφύρωτες οι διαφορές Ουάσινγκτον-Βερολίνου για τη γερμανική οικονομική πολιτική

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε εκ νέου σήμερα, μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζακ Λου, τις εκκλήσεις της Ουάσινγκτον προς το Βερολίνο να μειώσει την εξάρτηση της γερμανικής οικονομίας από τις εξαγωγές και τα εμπορικά πλεονάσματα και να υιοθετήσει μια πιο «ενεργή» πολιτική για την τόνωση της εσωτερικής ζήτησης και των επενδύσεων εντός της ιδίας.

    Ο Λου, ο οποίος επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Γερμανίας σήμερα, κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση της χώρας αυτής να προωθήσει μια άλλη οικονομική πολιτική. «Θεωρούμε ότι οι πολιτικές οι οποίες προωθούν περαιτέρω τις επενδύσεις και την εσωτερική ζήτηση θα ήταν καλές για τη γερμανική οικονομία αλλά και την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες που είχαν με τον Σόιμπλε.

    [03] Ι. Στουρνάρας: Έχουμε πετύχει τους στόχους μας για το 2013

    Tα θετικά αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας είναι εμφανή. Έχουμε πετύχει τους στόχους μας για το 2013 και κατά κάποιο τρόπο έχουμε ξεπεράσει τους στόχους αυτούς. Σίγουρα όπως γνωρίζετε στην επιστήμη της οικονομίας, υπάρχει βέβαια μία καθυστέρηση μεταξύ της βελτίωσης των αριθμητικών στοιχείων και την ευημερία των πολιτών. Πιστεύουμε λοιπόν ότι το 2014 ουσιαστικά θα αποδείξει ότι θα νοιώσει ο ελληνικός λαός αυτή τη βελτίωση, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε ερωτήσεις ξένων δημοσιογράφων, σε ενημερωτική συνάντηση που είχε μαζί τους, στο πλαίσιο της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας.

    Ο κ.Στουρνάρας έκανε αναφορά στις εκτιμήσεις για θετικό ρυθμό ανάπτυξης το 2014, ενώ επισήμανε ότι υπάρχει σταθεροποίηση του ποσοστού ανεργίας και μάλιστα έχουμε και κάποια ελαφρά μείωση. Το 2014 λοιπόν θα δούμε και περισσότερες βελτιώσεις προς αυτή τη κατεύθυνση.

    Οι πολίτες με την πάροδο του χρόνου θα αισθανθούν αυτές τις βελτιώσεις και θα το αισθανθούν στη τσέπη και στη καθημερινότητά τους, επισήμανε ο υπουργός.

    [04] «Κλείδωσε» την πρόκριση ο Ολυμπιακός

    Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Γ.Καραϊσκάκης» και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Ντομίνγκες (πεν. 17΄), Κάμπελ (35΄), Μπόνγκ (56΄), Ολαϊτάν (60΄). Με δέκα παίκτες τελείωσε τον αγώνα ο Αστέρας λόγω αποβολής με 2η κίτρινη του Μπαράλες στο 44΄. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 22/1 στην Τρίπολη.

    Αιγινιακός-Πανιώνιος 1-0

    Προβάδισμα για πρόκριση στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Αιγινιακός που νίκησε σήμερα 1-0 τον Πανιώνιο στην Κατερίνη, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. Το γκολ των γηπεδούχων σημείωσε στο 65΄ με πέναλτι ο Γιαζιτζόγλου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 23 Ιανουαρίου στη Νέα Σμύρνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πανιώνιος έχασε πέναλτι με τον Κολοβό στο 89΄.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 January 2014 - 21:30:22 UTC