Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Ζάππειο επιθεωρεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος
  • [02] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου για όλα τα ανοικτά ζητήματα
  • [03] Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε τον διορισμό της Τζάνετ Γέλεν στη Fed
  • [04] Θετικό το ισοζύγιο των θέσεων απασχόλησης για το 2013
  • [05] Σε πολική δίνη οι ΗΠΑ
  • [06] Η Τζέιν Κάμπιον θα είναι η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 67ου Φεστιβάλ Καννών
  • [07] Ένα εκατ. ευρώ συγκεντρώθηκε στη Γαλλία για τη Νίκη της Σαμοθράκης
  • [08] Tριπλό σύστημα άστρων μπορεί να φωτίσει τα μυστήρια της βαρύτητας

  • [01] Το Ζάππειο επιθεωρεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος

    Τους χώρους και τις εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, στο Ζάππειο Μέγαρο, θα επιθεωρήσει σήμερα στις 11:30, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος.

    Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα γίνει η τελετή έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας, παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Κολλεγίου των Επιτρόπων.

    [02] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου για όλα τα ανοικτά ζητήματα

    Συνάντηση θα έχουν σήμερα Τρίτη, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη.

    Σε αυτή την πρώτη συνάντηση στο νέο έτος μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου, αναμένεται να τεθούν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα ζητήματα που αφορούν την ελληνική Προεδρία της ΕΕ. Κατά τις ίδιες πηγές, θα εξετασθούν και θέματα που αφορούν τον νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ενόψει της έλευσής της στην Αθήνα.

    Σύμφωνα με τις πηγές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος, στο πλαίσιο των ρυθμίσεων και των βελτιώσεων που επεξεργάζεται και προτείνει το Κίνημα ως κοινωνικό πακέτο, αναφορικά με ζητήματα που αφορούν ευπαθείς ομάδες, αναμένεται να θέσει, μεταξύ άλλων και το θέμα, των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία, για το οποίο το ΠΑΣΟΚ έχει εκφράσει τη διαφωνία του.

    [03] Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε τον διορισμό της Τζάνετ Γέλεν στη Fed

    Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε τη Δευτέρα το διορισμό της 67χρονης Τζένετ Γέλεν στη θέση της επικεφαλής της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η Γέλεν γίνεται η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της πιο ισχυρής κεντρικής τράπεζας του κόσμου.

    Υπέρ του διορισμού της Τζάνετ Γέλεν στην κορυφή της Federal Reserve τάχθηκαν 56 γερουσιαστές έναντι 26 που ψήφισαν κατά. Οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι ήταν αντίθετοι στο διορισμό της, επικρίνοντας την υπερ-χαλαρή πολιτική της Fed μετά την κρίση και με δεδομένο ότι η Γέλεν υπήρξε ένας από τους πιο ένθερμους κομματικούς υποστηρικτές των Δημοκρατικών.

    Η Γέλεν καθώς η οικονομική ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη και τα επίπεδα της ανεργίας υψηλά ( 7 % το Νοέμβριο) έχει αφήσει να διαφανεί ότι είναι πρόθυμη να αφήσει τον πληθωρισμό να υπερβεί το ποσοστό-στόχο του 2 %, προκειμένου να επιτευχθεί η πλήρης απασχόληση.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [04] Θετικό το ισοζύγιο των θέσεων απασχόλησης για το 2013

    Θετικό, ήταν το ισοζύγιο των θέσεων απασχόλησης κατά τον Δεκέμβριο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας. Συγκκριμένα, τον τελευταίο μήνα του έτους καταγράφηκαν 19.999 νέες θέσεις εργασίας, ενώ θετική εικόνα εμφανίζει και το συνολικό ισοζύγιο της χρονιάς που «έφυγε» καθώς δημιουργήθηκαν 133.488 περισσότερες νέες θέσεις απασχόλησης.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης, τον Δεκέμβριο, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 109.797, ενώ οι αποχωρήσεις σε 89.798 Από τις 89.798 συνολικά αποχωρήσεις, οι 36.055 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 53.743 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

    Για «ρεκόρ δεκαετίας» έκανε λόγο σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της «Εργάνης», που έκλησε ήδη έναν χρόνο λειτουργίας ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης. Ο υπουργός Εργασίας εκτιμά είσης ότι «η αγορά εργασίας σταθεροποιείται ενώ οι ρυθμοί εξέλιξης της ανεργίας φθίνουν συνεχώς καθώς από το 44,4% του Ιουνίου του 2012 είχαν πέσει το Σεπτέμβριο του 2013 στο 5,9%».

    [05] Σε πολική δίνη οι ΗΠΑ

    Η ψυχρή εισβολή αέρα από την Αρκτική που έχει φέρει πρωτοφανείς χαμηλές θερμοκρασίες σε μεγάλα τμήματα των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι οι χαμηλότερες εδώ και δυο δεκαετίες, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων, και το σχεδόν γενικό «μπλακ-άουτ» στη λειτουργία επιχειρήσεων, σχολείων και τη μαζική ακύρωση χιλιάδων πτήσεων.

    Τα καταφύγια για τους άστεγους «ξεχείλιζαν λόγω του ψύχους που περιγράφεται από ορισμένους μετεωρολόγους ως «πολική δίνη». Η θερμοκρασία κυμαινόταν στους -11 έως -22 βαθμούς Κελσίου πολύ κάτω του μέσου όρου σε περιοχές της Μοντάνα, της Βόρειας και Νότιας Ντακότα , της Μινεσότα, της Αϊόβα, του Ουισκόνσιν, του Μίτσιγκαν και της Νεμπράσκα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία .

    Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για απειλητική εισβολή ψυχρών μαζών και ανέμων στο δυτικό και κεντρικό τμήμα της Βόρειας Ντακότα , με θερμοκρασίες που φτάνουν τους μείον 51 βαθμούς Κελσίου.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [06] Η Τζέιν Κάμπιον θα είναι η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 67ου Φεστιβάλ Καννών

    Η Nεοζηλανδή σκηνοθέτις Τζέιν Κάμπιον, η μοναδική γυναίκα που έχει βραβευθεί με τον Χρυσό Φοίνικα, για το «Μάθημα Πιάνου» θα είναι η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 67ου Φεστιβάλ των Καννών (14-25 Μαΐου), ανακοίνωσε σήμερα η οργανωτική επιτροπή.

    «Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα να επιλεγώ ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής. και, για να πω την αλήθεια, έχω μεγάλη ανυπομονησία» δήλωσε σε ανακοίνωσή της η 59χρονη σκηνοθέτις, η οποία διαδέχεται τον Στίβεν Σπίλμπεργκ.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [07] Ένα εκατ. ευρώ συγκεντρώθηκε στη Γαλλία για τη Νίκη της Σαμοθράκης

    Το μουσείο του Λούβρου κατάφερε να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο ευρώ από ιδιωτικές δωρεές προκειμένου να αποκαταστήσει ένα από τα πιο διάσημα εκθέματά του, τη Νίκη της Σαμοθράκης, δήλωσε σήμερα το μουσείο στο Γαλλικό Πρακτορείο. Περίπου 6.700 ιδιώτες χορηγοί συμμετείχαν στην επιχείρηση «Όλοι μαικήνες» που ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες, σύμφωνα με το γαλλικό μουσείο.

    Για να χρηματοδοτήσει αυτό το φιλόδοξο έργο, το Λούβρο είχε θέσει ως στόχο να συγκεντρώσει από τις 3 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ από συνεισφορές ιδιωτών σε ένα συνολικό προϋπολογισμό τεσσάρων εκατομμυρίων, καθώς τα τρία εκατομμύρια ευρώ έχουν προσφερθεί από χορηγίες. Οι εισφορές των ιδιωτών ανέρχονται από ένα (1) έως 8.500 ευρώ. Ο μέσος όρος ήταν 134 ευρώ και το πιο συχνό ποσό 50 ευρώ. Ορισμένοι ξένοι, ιδίως Ιάπωνες, συνεισέφεραν επίσης, ανέφερε το μουσείο.

    Το άγαλμα, που ανακαλύφθηκε το 1863 στη Σαμοθράκη, χρονολογείται από το 2ο αιώνα π.Χ. και αναπαριστά τη Νίκη, θεά που φέρνει τη νίκη. Έφθασε στο Λούβρο ανάμεσα στο 1880 και το 1884 και έχει το πόδι πάνω σε μία βάση που μοιάζει με πλώρη πάνω σε βάθρο.

    Επιμέλεια: Β. Χρίστη

    [08] Tριπλό σύστημα άστρων μπορεί να φωτίσει τα μυστήρια της βαρύτητας

    Ευρωπαίοι, Αμερικανοί και Καναδοί αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα μοναδικό τριπλό σύστημα άστρων, που αποτελείται από ένα αστέρα νετρονίων (πάλσαρ) και δύο λευκούς «νάνους», τόσο στενά «σφιχταγκαλιασμένους» μεταξύ τους, που οι επιστήμονες προσδοκούν να αξιοποιήσουν τη μοναδική ανακάλυψή τους, για να φωτίσουν περισσότερο τα μυστικά της βαρύτητας, καθώς και ορισμένα πιθανά προβλήματα των θεωριών του Αϊνστάιν.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Σκοτ Ράνσομ του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ραδιο-Αστρονομίας των ΗΠΑ που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα με το BBC, το «New scientist» και το «Science» ανακοίνωσαν ότι το εν λόγω αστρικό σύστημα J0337+1715 βρίσκεται στην κατεύθυνση του αστερισμού του Ταύρου και απέχει περίπου 4.200 έτη φωτός από τον πλανήτη μας. Τα τρία άστρα του κινούνται σε ένα χώρο μικρότερο από εκείνο μεταξύ Γης - Ήλιου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 January 2014 - 7:30:26 UTC