Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Προϋπόθεση για την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ, είναι να συμφωνηθεί ισοδύναμο μέτρο»
  • [02] Αγιασμός των Υδάτων, στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι
  • [03] Ο Αγιασμός των Υδάτων στον Πειραιά
  • [04] Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων
  • [05] Όσμπορν: Σε νέες περικοπές θα πρέπει να προχωρήσει η Βρετανία μετά το 2015
  • [06] Ι. Στουρνάρας: Η Ευρωζώνη δεν διέγνωσε έγκαιρα τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας
  • [07] Τουλάχιστον 11 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας και ατύχημα στο Πακιστάν
  • [08] Η καγκελάριος Μέρκελ τραυματίστηκε ενώ έκανε σκι στην Ελβετία
  • [09] Εξακολουθεί να επιδεινώνεται η υγεία του Αριέλ Σαρόν
  • [10] Παγιδευμένος στο ... πλυντήριο
  • [11] Oικολογική οργάνωση καταγγέλλει ότι ιαπωνικά φαλαινοθηρικά σκότωσαν φάλαινες

  • [01] «Προϋπόθεση για την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ, είναι να συμφωνηθεί ισοδύναμο μέτρο»

    Η ρύθμιση του εισιτηρίου των 25 ευρώ για εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία θα μπορούσε να καταργηθεί με την προϋπόθεση να συμφωνηθεί ισοδύναμο μέτρο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    Όπως είπε, εντός της εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αναζητηθούν ισοδύναμα, ώστε να εξαιρεθούν από τη χρέωση συγκεκριμένες ομάδες ανέργων. «Το μέτρο των 25 ευρώ είναι εξυγιαντικό μέτρο, το θεωρώ ορθό, το υπερασπίζομαι, αλλά σέβομαι τις διαφορές με τον ΠΑΣΟΚ και θα συζητήσω μαζί τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

    Μία από τις προτάσεις οι οποίες εξετάζονται ως εναλλακτικό μέτρο είναι η επιβολή τέλους σε όλα τα παραπεμπτικά για αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες.

    Η τρόικα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, δεν έχει αντίρρηση για την κατάργηση του μέτρου των 25 ευρώ, αρκεί να υπάρξει αύξηση της συμμετοχής στα παραπεμπτικά.

    [02] Αγιασμός των Υδάτων, στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι

    Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων, στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι. Από νωρίς το πρωί, παρά το συννεφιασμένο σκηνικό του καιρού, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων.

    Στην τελετή παρέστησαν ο δημάρχος Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης και οι βουλευτές Ανδρέας Ψυχάρης και Βασίλης Κικίλιας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αγιασμός στο Κολυμβητήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου.

    [03] Ο Αγιασμός των Υδάτων στον Πειραιά

    Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, η τελετή Αγιασμού των Υδάτων, προεξάρχοντος και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου, Σεραφείμ. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Α' Πειραιά, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

    Πρώην απόστρατοι, βατραχάνθρωποι του λιμενικού σώματος και του πολεμικού ναυτικού, έπεσαν στη θάλασσα για τον σταυρό. Πρόκειται για εννέα άνδρες του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων. Μετά την τελετή, ο Μητροπολίτης Πειραιώς επέδωσε, ως ενθύμιο, στον καθένα έναν σταυρό. Το σχήμα «Π» που συμβολίζει τον Πειραιά είχαν σχηματίσει, στο σημείο όπου ρίχτηκε ο σταυρός, οι δύο κανονιοφόροι του Πολεμικού Ναυτικού «Ορμή» και «Τόλμη» και το ναρκοθηρευτικό «Ευρώπη».

    Ο υπουργός Παιδείας Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε δηλώσεις τους τόνισε: «Το 2014 είναι η χρονιά της τελικής προσπάθειας για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση, να πιάσουν τόπο οι αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού και να μπορέσουμε οριστικά να διορθώσουμε τις παθογένειες, που μας οδήγησαν ως κοινωνία σε αυτή την κρίση. Δεν επιτρέπεται, ούτε να ανακόψουμε ρυθμούς, ούτε να εφησυχάσουμε, διότι έτσι θα διακινδυνέψουμε όλα όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα. Γι' αυτό, πρέπει ενωμένοι με αποφασιστικότητα να κάνουμε και αυτή τη χρονιά αυτά που πρέπει, για να βγει η πατρίδα από την κρίση για να μπορέσουν να ελπίσουν οι νέες γενιές, για να μπορέσουν να αποκτήσουν το δικαίωμα στην εργασία, να μπορέσουν να αποκτήσουν το δικαίωμα στην ελπίδα».

    [04] Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων

    Με λαμπρότητα πραγματοποιείται σε όλη τη χώρα ο εορτασμός των Θεοφανείων.

    Στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων και την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στο νησί Τέλενδος, παρέστη σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Καρολος Παπούλιας. Ο Πρόεδρος έφθασε στο νησί με στρατιωτικό ελικόπτερο, από το αεροδρόμιο της Κω, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ενώ τον υποδέχθηκαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

    Ο αγιασμός εγινε από τον μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Παίσιο. Μετά την τελετή ο κ. Παπούλιας συνομίλησε με κατοίκους του νησιού για τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    Στη συνέχεια, μετέβη με ελικόπτερο στο νησί Ψεριμος, το οποίο είχε δοκιμαστεί αρκετά από την κακοκαιρία του περασμένου Νοέμβρη αφού είχαν σημειωθεί αρκετές ζημιές κυρίως στα έργα υποδομής. Στο νησί πρόκειται να μείνει αρκετή ώρα και θα έχει συναντήσεις με κατοίκους και εκπροσώπους των τοπικών φορέων. Αργά το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόκειται να πάει στην Κάλυμνο όπου θα παρατεθεί γεύμα προς τιμή του, από τον δήμο Καλύμνου.

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παραβρέθηκε στην τελετή καθαγιασμού των Υδάτων, στην Καλαμάτα.

    Το Καστελόριζο επισκέφθηκαν σήμερα οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για να παραστούν στον εορτασμό των Θεοφανείων.

    Οι δύο υπουργοί συνοδευόμενοι από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, παρέστησαν στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του νησιού και τους υποδέχθηκε η αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Ελευθερία Φτακλάκη. Μετά την τελετή, οι δύο υπουργοί είχαν συνομιλίες με κατοίκους του νησιού για τοπικά θέματα και προβλήματα και μοίρασαν δώρα στα παιδιά του σχολείου.

    Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το στρατόπεδο της τοπικής Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ). Ακολούθως θα μεταβούν στα στρατιωτικά φυλάκια των νήσων Στρογγύλης και Ρω, ενώ θα καταθέσουν στεφάνι προς τιμή της Κυράς της Ρω, Δέσποινας Αχλαδιώτη.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Αγιασμός των Υδάτων στον Πειραιά

    Αγιασμός των Υδάτων, στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι

    [05] Όσμπορν: Σε νέες περικοπές θα πρέπει να προχωρήσει η Βρετανία μετά το 2015

    Νέες δημοσιονομικές περικοπές ύψους 25 δισεκατομμυρίων λιρών (30 δισεκατομμυρίων ευρώ) θα πρέπει να γίνουν στη Βρετανία μετά τις επόμενες εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2015, προειδοποίησε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν.

    «Πρέπει να βρούμε 25 δισεκατομμύρια λίρες από περαιτέρω δημοσιονομικές περικοπές μετά τις εκλογές. Πρέπει να αποφασίσουμε από πού μπορούν να γίνουν οι περικοπές αυτές», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC ο Όσμπορν.

    Ο αριθμός αυτό προκύπτει από τις προβλέψεις για τη βρετανική οικονομία που είχε ανακοινώσει στις 5 Δεκεμβρίου ο Όσμπορν, όμως είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται με αυτό τον απόλυτο τρόπο από τον υπουργό.

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη

    [06] Ι. Στουρνάρας: Η Ευρωζώνη δεν διέγνωσε έγκαιρα τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας

    Αστοχίες και μη έγκαιρη διάγνωση από την πλευρά της Ευρωζώνης των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας στην εφαρμογή του πρώτου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής το 2010 εντοπίζει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στην απάντησή του στο ερωτηματολόγιο της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που εστάλη σήμερα στην Επιτροπή και προωθήθηκε στο ελληνικο κοινοβούλιο.

    Ο υπουργός Οικονομικών τονίζει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ότι η Ευρωζώνη δεν διέγνωσε έγκαιρα τα αίτια της κρίσης στην ελληνική οικονομία και τις άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού νότου. Αφού επισημαίνει ότι η διαπραγματευτική θέση της χώρας (τον Μάιο του 2010) ήταν εκ των πραγμάτων δυσχερής, λόγω της αδυναμίας πρόσβασής της στις αγορές, καταγράφει μια σειρά από παράγοντες που λειτούργησαν αρνητικά στην επίτευξη των στόχων του πρώτου μνημονίου, όπως ήταν οι φιλόδοξοι στόχοι του για το έλλειμμα και το χρέος, η αστοχία εκτίμησης των επιπτώσεων της δημοσιονομικής προσαρμογής στην πραγματική οικονομία και η μεγαλύτερη ύφεση που προκάλεσε, το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση κρίσιμων μεταρρυθμίσεων, αλλά και οι δηλώσεις διαφόρων παραγόντων για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, που επιδείνωσαν σημαντικά την ελληνική κρίση.

    Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρει ότι, εκτός των άλλων, υπήρξε καθυστέρηση στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, στη φορολογική διοίκηση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας στο δημόσιο, τις οποίες χαρακτηρίζει ως ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος.

    Ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι σήμερα, μετά από 4 χρόνια μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικής εξυγίανσης, η προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας είναι εντυπωσιακή, οποιοδήποτε κριτήριο και αν χρησιμοποιηθεί. Παράλληλα, εκτιμά ότι η σταδιακή αποκατάσταση των δημοσιονομικών ανισορροπιών και η ικανοποίηση στόχων του Προγράμματος (π.χ. δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος) ενισχύουν σταδιακά τη διαπραγματευτική θέση της χώρας.

    [07] Τουλάχιστον 11 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας και ατύχημα στο Πακιστάν

    Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στο βορειοδυτικό Πακιστάν σε μία επίθεση αυτοκτονίας και σε ένα ατύχημα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κοιλάδα Τιράχ της περιοχής των φυλών Κιμπέρ κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν όταν από άγνωστη αιτία εξερράγησαν τα εκρηκτικά που φυλάσσονταν μέσα στο σπίτι τους.

    Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον τοπικό αξιωματούχο Μανζούρ Χουσέιν Σαχ.Η περιοχή τελεί υπό τον έλεγχο της ένοπλης οργάνωσης Λασκάρ ε Ισλάμ, τα μέλη της οποίας συχνά επιτίθενται εναντίον φορτηγών που μεταφέρουν προμήθειες για τις διεθνείς δυνάμεις οι οποίες εδρεύουν στο Αφγανιστάν.

    Σε άλλο περιστατικό, ένας έφηβος σκοτώθηκε όταν καμικάζι ανατινάχθηκε έξω από δημόσιο σχολείο στη συνοικία Χανγκού της βορειοδυτικής επαρχίας Κιμπέρ-Πακτούνκουα, είπε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Ιφτικάρ Αχμεντ. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η αντισιιτική ένοπλη οργάνωση Λασκάρ ε Τζάνγκβι.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [08] Η καγκελάριος Μέρκελ τραυματίστηκε ενώ έκανε σκι στην Ελβετία

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ τραυματίστηκε σε ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στην Ελβετία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της. Όπως είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εξαιτίας του ατυχήματος η Μέρκελ θα χρειαστεί να παραμείνει, κατά το δυνατόν, σε ακινησία για τις επόμενες τρεις εβδομάδες κι επομένως θα ακυρώσει πολλές από τις προγραμματισμένες υποχρεώσεις της.

    Σύμφωνα πάντως με το BBC, η Μέρκελ, η οποία είναι δεινή σκιέρ, έκανε σκι στις Ελβετικές Άλπεις στα σύνορα με την Ιταλία και πέφτοντας υπέστη ελαφρύ κάταγμα του πυελικού οστού (της λεκάνης) αλλά και εκτεταμένους μώλωπες.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [09] Εξακολουθεί να επιδεινώνεται η υγεία του Αριέλ Σαρόν

    Η κατάσταση της υγείας του Ισραηλινού πρώην πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν, ο οποίος βρίσκεται σε κώμα από το 2006 ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, εξακολουθεί να επιδεινώνεται, ανακοίνωσε σήμερα νοσοκομειακός αξιωματούχος.

    Κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων από τότε που ξεκίνησε η επιδείνωση την περασμένη εβδομάδα, ο Ζεβ Ρότσταϊν, διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Σέμπα κοντά στο Τελ Αβίβ, δήλωσε ότι η κατάσταση του καρδιαγγειακού συστήματος του Σαρόν είναι σταθερή αλλά η κατάσταση των υπόλοιπων οργάνων του επιδεινώνεται σταδιακά.

    «Εκτός αν συμβεί ένα θαύμα, η κατάστασή του θα χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Εξακολουθούμε να την χαρακτηρίζουμε κρίσιμη με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή το» , είπε ο Ρότσταϊν και πρόσθεσε ότι στο πλευρό του Σαρόν βρίσκονται οι δύο γιοί του.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [10] Παγιδευμένος στο ... πλυντήριο

    Ένα απίστευτο θέαμα αντίκρισαν άνδρες των σωστικών συνεργείων που κλήθηκαν σε σπίτι της περιοχής Μουρούπνα της βόρειας Βικτώριας. Βρήκαν έναν γυμνό άνδρα παγιδευμένο μέσα σε πλυντήριο.

    Ο άτυχος άνδρας γδύθηκε και μπήκε στο πλυντήριο για να κάνει έκπληξη στη σύντροφό του. Προς έκπληξή του όμως παγιδεύτηκε και δεν μπορούσε να βγει, οπότε κλήθηκαν σωστικά συνεργεία.

    Τελικά κατόρθωσαν να τον βγάλουν μετά από μισή ώρα και αφού τον πασάλειψαν με λάδι.

    «Ευτυχώς που μπήκε γυμνός στο πλυντήριο. Διαφορετικά θα έπρεπε να κόψουμε το πλυντήριο» είπε αστυνομικός που συμμετείχε στον απεγκλωβισμό.

    [11] Oικολογική οργάνωση καταγγέλλει ότι ιαπωνικά φαλαινοθηρικά σκότωσαν φάλαινες

    Η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση για τη διατήρηση της θαλάσσιας ζωής Sea Shepherd ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει καταγράψει εικόνες από ιαπωνικά φαλαινοθηρικά που σκοτώνουν φάλαινες σε διεθνώς αναγνωρισμένο καταφύγιο στον Νότιο Ωκεανό. Τα τρία πλοία της Sea Shepherd καταδίωξαν πέντε ιαπωνικά φαλαινοθηρικά, μεταξύ αυτών και το πλοίο-εργοστάσιο του στόλου Nisshin Maru, για να «τα απομακρύνουν από το σημείο της λαθροθηρίας».

    Η Sea Shepherd ανέβασε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που τραβήχτηκε από ελικόπτερο και δείχνει τρεις ρυγχοφάλαινες στη γέφυρα του Nisshin Maru, ενώ οι λαθροθήρες τεμάχιζαν μια τέταρτη. Η Ιαπωνία ισχυρίζεται ότι ψαρεύει νόμιμα φάλαινες για επιστημονική έρευνα, ενώ οι επικριτές της δηλώνουν ότι οι ιάπωνες φαλαινοθήρες εκμεταλλεύονται ένα παραθυράκι του νόμου του 1986 που επέβαλε μορατόριουμ στο εμπορικό ψάρεμα φαλαινών.

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 January 2014 - 11:30:28 UTC