Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σχεδόν τα δύο τρίτα των Ισπανών θέλουν ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος να παραιτηθεί του θρόνου
  • [02] Τουλάχιστον 14 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ
  • [03] Είκοσι εννέα τραυματίες από αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στη Σαουδική Αραβία
  • [04] Ένας νεκρός και 17 τραυματίες από κατάρρευση υπό κατασκευή κτιρίου στο Μεξικό
  • [05] Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος προαναγγέλλει μεγάλη επένδυση στην Κύπρο

  • [01] Σχεδόν τα δύο τρίτα των Ισπανών θέλουν ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος να παραιτηθεί του θρόνου

    Σχεδόν τα δύο τρίτα των Ισπανών θέλουν ο βασιλιάς τους να παραιτηθεί του θρόνου και να παραδώσει το στέμμα στον γιό του, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ημέρα των γενεθλίων του Χουάν Κάρλος, και δείχνει τη μεγάλη μείωση της δημοτικότητας του Ισπανού μονάρχη. Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος βρίσκεται στον ισπανικό θρόνο επι 38 χρόνια κι υπήρξε ένας από τους πιο δημοφιλείς μονάρχες στον κόσμο. Όπως επισημαίνει το Ρόιτερς, ο Χουάν Κάρλος απολάμβανε τον σεβασμό καθώς βοήθησε στον εκδημοκρατισμό της χώρας τη δεκαετία του '70 μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φράνκο.

    Ωστόσο, παρατηρείται ολοένα και μεγαλύτερη μεταστροφή στην ισπανική κοινή γνώμη εξαιτίας της έρευνας για σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται η κόρη του, η πριγκίπισσα Κριστίνα, και ο σύζυγός της Ινιάκι Ουνδαγαρίν, κυρίως σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης και με υψηλό το ποσοστό της ανεργίας.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [02] Τουλάχιστον 14 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ

    Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Βαγδάτη από την έκρηξη δύο παγιδευμένων αυτοκινήτων και την επίθεση με εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί στον δρόμο, ανακοίνωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

    Η πιο πολύνεκρη από τις επιθέσεις σημειώθηκε στην κυρίως σιιτική συνοικία Σαμπ της βόρειας Βαγδάτης όπου εξερράγησαν δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι και να τραυματιστούν 25.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [03] Είκοσι εννέα τραυματίες από αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στη Σαουδική Αραβία

    Είκοσι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 767-300ER των Σαουδαραβικών Αερογραμμών πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μεδίνας στα δυτικά της Σαουδικής Αραβίας, νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 18 από τους τραυματίες δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες στο αεροδρόμιο, ενώ 11 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Saudi Arabian Airlines που ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε ότι τρεις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

    Το αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε πτήση από το Μασάντ του Ιράν με 315 επιβαίνοντες, παρουσίασε τεχνική βλάβη, σύμφωνα με την Υπηρεσία, η οποία πρόσθεσε ότι ο κυβερνήτης του είχε αναφέρει στον πύργο ελέγχου πρόβλημα στον πίσω τροχό.

    Αυτόπτης μάρτυρας στο αεροδρόμιο της Μεδίνας, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του γιατί δεν του επιτρέπεται να μιλάει στα μέσα ενημέρωσης, είπε ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε ύστερα από δύο αποτυχημένες απόπειρες. Ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι το αεροσκάφος είχε νοικιαστεί από άλλη εταιρεία.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [04] Ένας νεκρός και 17 τραυματίες από κατάρρευση υπό κατασκευή κτιρίου στο Μεξικό

    Ένας 23χρονος εργαζόμενος σκοτώθηκε και τουλάχιστον άλλοι 17 τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε ένα υπό κατασκευή τμήμα υποσταθμού ηλεκτρικής ενέργειας στην Πόλη του Μεξικού ανακοίνωσε το Σάββατο, η εταιρεία κοινής ωφελείας CFE. Σύμφωνα με την εφημερίδα Excelsior το δυστύχημα συνέβη κατά την τοποθέτηση τσιμέντου σε μια πλατφόρμα 100 τετραγωνικών μέτρων στον επάνω όροφο του κτιρίου. Από προφανή αδυναμία της στατικότητάς του το κτίριο δεν άντεξε στο βάρος και κατέρρευσε.

    Οκτώ από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν με σοβαρά τραύματα σε νοσοκομεία της μεξικανικής πρωτεύουσας, καθώς καταπλακώθηκαν από την πτώση των δομικών υλικών. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες για λιγότερο σοβαρούς τραυματισμούς στο χώρο όπου κατέρρευσε το κτίριο.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [05] Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος προαναγγέλλει μεγάλη επένδυση στην Κύπρο

    Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε σήμερα ότι αναμένει εντός 15 ημερών την έγκριση μεγάλου δανείου, το οποίο θα χρησιμοποιήσει για την υλοποίηση προγράμματος, που θα βοηθήσει μέρος του κυπριακού λαού. «Μόλις πάρουμε το δάνειο θα αρχίσουν οι ενέργειες για να δώσουμε δουλειές στον κόσμο» ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος. Ερωτηθείς εάν η επένδυση θα αφορά τον τομέα της ενέργειας ο προκαθήμενος της Εκκλησίας απέφυγε να πει περισσότερα.

    Επίσης απέφυγε να απαντήσει εάν το δάνειο θα προέρχεται από τη Ρωσία και περιορίστηκε να αναφέρει ότι θα δοθούν στοιχεία με την επίτευξη της συμφωνίας. «Μην βιάζεστε» ήταν η παραίνεση του Αρχιεπισκόπου προς τους δημοσιογράφους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 January 2014 - 13:30:24 UTC