Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Μαριάς: «Δήθεν ανάκαμψη»
  • [02] Δ. Στρατούλης: «Κυβέρνηση και τρόικα οδηγούν τους συνταξιούχους στην απόλυτη φτώχεια»
  • [03] Για «κάλπικες υποσχέσεις» του I. Στουρνάρα, κάνει λόγο το ΚΚΕ
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: «Ανέξοδα επικοινωνιακά παιχνίδια πάνω στην πλάτη του ελληνικού λαού»
  • [05] Ε. Λέτα: «Η μείωση του σπρεντ είναι αποτέλεσμα της θυσίας όλων των Ιταλών»
  • [06] Σοβαρή, αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση του Σουμάχερ
  • [07] Ο Πούτιν ήρε την απαγόρευση διαδηλώσεων στο Σότσι

  • [01] Ν. Μαριάς: «Δήθεν ανάκαμψη»

    Για «δήθεν ανάκαμψη» και «μνημονιακή πολιτική που εξαθλίωσε τον ελληνικό λαό και γέμισε την Ελλάδα ανέργους» κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, σε σχόλιό του αναφορικά με τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, στο «Βήμα της Κυριακής».

    «Την ώρα που η μνημονιακή πολιτική εξαθλίωσε τον ελληνικό λαό και γέμισε την Ελλάδα ανέργους, ο γνωστός θιασώτης του μνημονίου κ. Στουρνάρας, επιδίδεται σε "ψυχολογικό μασάζ" για να τονώσει το ηθικό της συγκυβέρνησης, υποσχόμενος δήθεν ανάκαμψη, την οποία όμως διαψεύδουν ακόμη και οι πιο θερμοί υποστηρικτές του στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τονίζει ο κ. Μαριάς.

    [02] Δ. Στρατούλης: «Κυβέρνηση και τρόικα οδηγούν τους συνταξιούχους στην απόλυτη φτώχεια»

    Για «απόλυτο εκμηδενισμό των επικουρικών συντάξεων ή στην καλύτερη περίπτωση στον περιορισμό τους στο ελάχιστο» κάνει λόγο ο υπεύθυνος της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του υπουργείου Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης, αναφερόμενος σε σχετικά δημοσιεύματα για νέες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων.

    «Η κυβέρνηση και η τρόικα, με τις προωθούμενες από την αρχή του χρόνου νέες σφαγιαστικές μειώσεις των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ παροχών και με τις σχεδιαζόμενες για μετά τις ευρωεκλογές νέες κατεδαφιστικές μειώσεις των κύριων συντάξεων, οδηγούν τους συνταξιούχους στην απόλυτη οικονομική εξαθλίωση και φτώχεια. Πρέπει να ανατραπούν και να φύγουν μαζί με τα ανθρωποκτόνα μνημόνιά τους πριν μετατρέψουν όλους τους συνταξιούχους σε απελπισμένους ζητιάνους» αναφέρει ο Δ. Στρατούλης.

    [03] Για «κάλπικες υποσχέσεις» του I. Στουρνάρα, κάνει λόγο το ΚΚΕ

    «Οι υποσχέσεις του υπουργού Οικονομικών, για χρονιά ανάκαμψης, επιστροφής στις αγορές και τέλους των μνημονίων, είναι κάλπικες για τον λαό, διότι με ή χωρίς μνημόνιο η όποια ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας δεν θα τον ανακουφίσει ούτε θα αναστείλει την εφαρμογή νέων αντιλαϊκών μέτρων» επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιό του για τη συνέντευξη του Γ. Στουρνάρα στο «Βήμα της Κυριακής».

    «'Αλλωστε οι στόχοι της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου στην οποία αναφέρεται ο υπουργός, απαιτούν νέα βάρη για τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς της Ευρώπης, τα οποία από το 2014 θα επιβάλλονται με αυστηρή επιτήρηση των χωρών - μελών από την ΕΕ και με την εφαρμογή μνημονίων διαρκείας» αναφέρει το σχόλιο του κόμματος και καταλήγει: «εμπόδια στον αντιλαϊκό κατήφορο μπορεί να βάλει μόνο μια Λαϊκή Συμμαχία, με ισχυρό ΚΚΕ, και με στόχο την αποδέσμευση από την ΕΕ και το λαό στην εξουσία».

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: «Ανέξοδα επικοινωνιακά παιχνίδια πάνω στην πλάτη του ελληνικού λαού»

    «Το χαράτσι για την εισαγωγή στα νοσοκομεία, δείχνει με τον πιο ακραίο τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν υπολογίζει τίποτα, ούτε καν την υγεία των πολιτών, μπροστά στη δέσμευσή της να υλοποιήσει το μνημόνιο» τονίζει σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Τονίζει, επίσης, ότι «οι ενδοκυβερνητικές κόντρες λίγους μήνες μετά την πανηγυρική υπερψήφιση του συγκεκριμένου μέτρου τόσο από τη ΝΔ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ, δείχνουν ότι άλλο ένα ζήτημα το αντιμετωπίζουν ως μια ευκαιρία ανέξοδων επικοινωνιακών παιχνιδιών πάνω στην πλάτη ενός ελληνικού λαού που υποφέρει από την πολιτική τους».

    [05] Ε. Λέτα: «Η μείωση του σπρεντ είναι αποτέλεσμα της θυσίας όλων των Ιταλών»

    Στην πτώση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας του και στο μέλλον της κυβέρνησής του θέλησε να αναφερθεί σε συνέντευξή του προς τη δημόσια τηλεόραση της Rai ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα. «Η μείωση του σπρεντ είναι αποτέλεσμα της θυσίας όλων των Ιταλών, μιας μεγάλης προσπάθειας. Δεν διαθέτει κανείς την μαγική ράβδο, αλλά η Ιταλία ακολουθεί τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

    Ο Ενρίκο Λέτα, με τον τρόπο αυτό, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μείωση των επιτοκίων δανεισμού στις 197 μονάδες, που αποτελεί και το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο ετών. Σχετικά με το μέλλον της κυβέρνησής του, ο ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «σε ό,τι αφορά τα ουσιαστικότερα θέματα επί τάπητος θα βρεθούν τελικά οι καλύτερες δυνατές λύσεις, ώστε να ληφθούν υπόψη όλες οι θέσεις των κυβερνητικών εταίρων».

    [06] Σοβαρή, αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση του Σουμάχερ

    Η κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι σε ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις Γαλλικές Άλπεις, παραμένει σοβαρή αλλά είναι σταθερή, όπως δήλωσε σήμερα η Σαμπίνε Κεμ, εκπρόσωπος της οικογένειας του γερμανού πρωταθλητή της Formula 1.

    «Η κατάσταση του Μίκαελ παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι όποια πληροφορία αφορά την υγεία του Μίκαελ και δεν προέρχεται από τους θεράποντες γιατρούς του ή από τους εκπροσώπους του θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αβάσιμη και ως απλή εικασία», αναφέρει η ίδια σε ανακοίνωσή της.

    Η Κεμ πρόσθεσε ότι η «κάμερα την οποία έφερε το κράνος (του Σουμάχερ) παραδόθηκε από την οικογένειά του στις αρχές» που ερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [07] Ο Πούτιν ήρε την απαγόρευση διαδηλώσεων στο Σότσι

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ήρε σήμερα τη γενική απαγόρευση διαδηλώσεων στη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν στο Σότσι. Ένα διάταγμα που «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, πέντε εβδομάδες πριν από την έναρξη των Αγώνων στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας, αναφέρει ότι οι άνθρωποι που θέλουν να διαμαρτυρηθούν μπορούν να ζητήσουν άδεια από τις τοπικές αρχές για διαδηλώσεις και πορείες κατά το διάστημα 7 Ιανουαρίου-31 Μαρτίου.

    Υπενθυμίζεται ότι το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο τη γενική απαγόρευση των διαδηλώσεων στη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών, οι οποίοι θα διεξαχθούν το διάστημα 7-23 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να ασκηθεί στη ρωσική κυβέρνηση έντονη κριτική από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες την κατηγορούσαν ότι έθετε το Σότσι υπό πολιορκία.

    Η κυβέρνηση είχε χαρακτηρίσει τα μέτρα αναγκαία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τρομοκρατικές απειλές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 January 2014 - 13:30:24 UTC