Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αντίθεσή του για το "25ευρω"
  • [02] Π. Καψής για τη ΝΕΡΙΤ: «Μικρότερο κόστος από της ΕΡΤ, το ίδιο έργο, σε καλύτερη ποιότητα»
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Η "μεταρρύθμιση" στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ταυτίζεται με την κατάργηση των δομών υγείας του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ
  • [04] «Αγωνιζόμαστε στην Ελλάδα για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας»

  • [01] Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αντίθεσή του για το "25ευρω"

    Την αντίθεσή του με την εφαρμογή του μέτρου για την καταβολή των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία, εκφράζει το ΠΑΣΟΚ και δηλώνει ότι "θα επιμείνει μέσα στην κυβέρνηση, αλλά και στο κοινοβούλιο για την επανεξέταση και κατάργησή του".

    Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι από τις αρχές Οκτωβρίου είχε ζητήσει από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, τόσο στη Βουλή όσο και σε συνάντηση μαζί του, την επανεξέταση και μη εφαρμογή του μέτρου της επιβολής των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα Νοσοκομεία. "Δυστυχώς, το Υπουργείο προχώρησε στην εφαρμογή του μέτρου (χωρίς καν την ειδική πρόβλεψη για τους φτωχούς και τους ανέργους όπως δήλωνε) προσθέτοντας και την επιβάρυνση του 1 ευρώ για κάθε συνταγή στα φαρμακεία", υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

    [02] Π. Καψής για τη ΝΕΡΙΤ: «Μικρότερο κόστος από της ΕΡΤ, το ίδιο έργο, σε καλύτερη ποιότητα»

    «Η ΝΕΡΙΤ έχει συγκροτηθεί και το πρόγραμμα το οποίο θα προβληθεί στη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων και μηνών παραγγέλνεται σήμερα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που έχει πυροδοτήσει η επαναφορά του ανταποδοτικού τέλος για την ΝΕΡΙΤ ύψους 3 ευρώ το μήνα, καθώς οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν για υπηρεσίες οι οποίες δεν τους παρέχονται.

    «Δεν θα πάμε ξαφνικά από την μία ημέρα στην άλλη σε μια έτοιμη τηλεόραση που θα αρχίσει να εκπέμπει, αλλά αυτό γίνεται με έναν προγραμματισμό. Συνεπώς έπρεπε να έχει την οικονομική δυνατότητα για να προχωρήσει. Ήδη η ΝΕΡΙΤ έχει κάνει παραγγελίες προγράμματος. Το πιο ουσιαστικό απ` όλα είναι όμως ότι ο προϋπολογισμός της ΝΕΡΙΤ και το κόστος της λειτουργίας της για το 2014 είναι 100 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, από 240 εκατομμύρια που μας κόστιζε η ΕΡΤ θα πάμε σε μια τηλεόραση η οποία δεν θα έχει ουσιωδώς λιγότερο πρόγραμμα, το αντίθετο μάλλον, που θα κοστίζει 100 εκατομμύρια» σημειώνει ο κ. Καψής.

    Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης τονίζει ακόμη ότι το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ θα αρχίσει ουσιαστικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σταδιακά. Το μείζον είναι όμως το συνολικό κόστος αυτού του φορέα, το οποίο θα είναι πολύ μικρότερο από το κόστος της ΕΡΤ χωρίς να παράγεται λιγότερο έργο. Θέλω να πιστεύω ότι θα παράγεται το ίδιο και σε καλύτερη ποιότητα».

    Αναφερόμενος τέλος σε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel για την ελληνική προεδρία, ο κ. Καψής εκφράζει την πεποίθηση ότι η ελληνική προεδρία «θα είναι πολύ επιτυχημένη και παραδειγματική, όχι μόνο γιατί έχει φιλόδοξους στόχους τους οποίους θα πετύχει, αλλά γιατί είναι προσαρμοσμένη στην πραγματικότητα του καιρού μας... Θα είναι μια προεδρία λιτή, όπως επιτάσσει το πνεύμα των καιρών».

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Η "μεταρρύθμιση" στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ταυτίζεται με την κατάργηση των δομών υγείας του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ

    «Το πρώτο βήμα της "μεταρρύθμισης" στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, διά στόματος του αρμόδιου υφυπουργού κ. Μπέζα, είναι η κατάργηση όλων των δομών υγείας του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ και όλων των οργανικών θέσεων των εργαζόμενων κάθε ειδικότητας», αναφέρει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να κρύψουν την εγκληματική ανευθυνότητα και την αναλγησία τους απέναντι στον ελληνικό λαό. Αφήνουν τους πολίτες χωρίς δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, βάζουν τους εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων σε εργασιακές περιπέτειες και επιδιώκουν την απομάκρυνση των γιατρών καλώντας τους να ενταχθούν σε μια επισφαλή σχέση εργασίας που δεν έχει καμία σχέση με το ΕΣΥ, αφού πρώτα τους απολύουν έπειτα από είκοσι και πάνω χρόνια εργασίας».

    [04] «Αγωνιζόμαστε στην Ελλάδα για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας»

    «Το σημαντικότερο μέλημά μας είναι να φροντίσουμε να υπάρξει ανάπτυξη, οικονομική ανάκαμψη και νέες θέσεις εργασίας και αυτό αποτελεί επίσης προτεραιότητα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τονίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε σημερινή συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», στην οποία αναφέρεται στις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, στα ζητήματα της ανεργίας και της μετανάστευσης, στα αποτελέσματα που σημείωσε η κυβέρνηση στον οικονομικό τομέα, αλλά και στην ύπαρξη νεοναζιστικού κόμματος στην Ελλάδα που ο ίδιος θεωρεί «ντροπή».

    Στην εισαγωγή της συνέντευξης -«μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις που δίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός» όπως παρατηρεί η εφημερίδα- επισημαίνεται πως ο κ. Σαμαράς κυβερνά στην Ελλάδα από τον Ιούνιο του 2012 με πυγμή, έχοντας κατορθώσει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις σε βάθος και σκληρά προγράμματα λιτότητας, ώστε η Ελλάδα να μην βρίσκεται πλέον στο χείλος του γκρεμού όπως συνέβαινε το 2010 και το 2011, όταν κανείς δεν γνώριζε αν η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ.

    Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, ο πρωθυπουργός τονίζει πως θα πρέπει να προωθηθεί η ατζέντα της ΕΕ, όπως για παράδειγμα η υλοποίηση της τραπεζικής ένωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 January 2014 - 15:30:25 UTC