Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραπέζι πρωτοχρονιάς και αγάπης το μεσημέρι από τον δήμο Αθηναίων
  • [02] Πώς κινούνται τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική σήμερα και αύριο
  • [03] Αυξήσεις στις τιμές των διοδίων από σήμερα
  • [04] Η Λετονία έγινε το 18ο μέλος της Ευρωζώνης
  • [05] Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας η Θεσσαλονίκη το 2014
  • [06] Η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης

  • [01] Τραπέζι πρωτοχρονιάς και αγάπης το μεσημέρι από τον δήμο Αθηναίων

    Το παραδοσιακό πλέον εορταστικό τραπέζι, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, στρώνει και φέτος το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων.

    Το εορταστικό γεύμα του ΚΥΑΔΑ θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69) στις 13.00 το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς.

    [02] Πώς κινούνται τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική σήμερα και αύριο

    Αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς στην Αττική σημειώνονται τόσο σήμερα, όσο και κατά τις επόμενες ημέρες, μέχρι και τα Θεοφάνεια, Δευτέρα 6 Ιανουαρίου.

    Σήμερα λεωφορεία και τρόλεϊ κινούνται με πρόγραμμα δρομολογίων Κυριακής (πιθανώς και με ακόμη πιο αραιά δρομολόγια σε ορισμένες γραμμές). Αύριο, Πέμπτη και μεθαύριο, Παρασκευή θα κινούνται με βάση το πρόγραμμα δρομολογίων του Σαββάτου. Μέχρι τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, τα δρομολόγια της ΣΤΑΣΥ (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) θα εκτελούνται με μειωμένη συχνότητα.

    [03] Αυξήσεις στις τιμές των διοδίων από σήμερα

    Αυξήσεις από την 1η Ιανουαρίου 2014, αλλά και αναπροσαρμογές των διοδίων, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης, ανακοινώνουν τον περασμένο Δεκέμβριο οι κοινοπραξίες που κατασκευάζουν και διαχειρίζονται τους αυτοκινητοδρόμους.

    Συγκεκριμένα, στα διόδια Πελασγίας και Μοσχοχωρίου, οι αυξήσεις αφορούν μόνο όσους πληρώνουν μετρητά και ανέρχονται σε 0,040 ευρώ/χλμ , με τις νέες τιμές να διαμορφώνονται ως εξής: 2,40 ευρώ για τις μοτοσικλέτες, 3,50 ευρώ για ΙΧ, 8,7 ευρώ για μικρά φορτηγά, 12,2 ευρώ για νταλίκες. Και στο Μοσχοχώρι 2,8 ευρώ για μοτοσικλέτες, 4 ευρώ για ΙΧ, 10,10 ευρώ για φορτηγά και 14,10 ευρώ για νταλίκες.

    Στους υπόλοιπους σταθμούς, γίνονται αναπροσαρμογές. Στις κατηγορίες 1 και 2 (μοτοσικλέτες και ΙΧ) επέρχεται μείωση που δεν είναι ορατή, λόγω της πολύ μικρής διαφοράς και της στρογγυλοποίησης, ενώ στις κατηγορίες 3 και 4 (μικρά φορτηγά και νταλίκες), η αναπροσαρμογή επιφέρει μειώσεις, και αυτό οφείλεται στον αρνητικό δείκτη τιμών καταναλωτή.

    [04] Η Λετονία έγινε το 18ο μέλος της Ευρωζώνης

    Η Λετονία έγινε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης το 18ο μέλος της Ευρωζώνης, με τον αριθμό των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το ευρώ να φτάνει πλέον τους 333 εκατομμύρια.

    «Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τη Λετονία ως το 18ο μέλος της ζώνης του ευρώ. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός, όχι μόνο για τη Λετονία αλλά και για ολόκληρη την Ευρωζώνη, η οποία παραμένει σταθερή, ελκυστική και ανοιχτή σε νέα μέλη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Στο χείλος της χρεοκοπίας το 2008, η Λετονία κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση μέσω αυστηρών οικονομικών μεταρρυθμίσεων για να γίνει η δεύτερη χώρα της Βαλτικής που υιοθέτησε το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς. Η γειτονική Εσθονία εντάχθηκε το 2011 και η Λιθουανία αναμένεται να υπογράψει το 2015.

    Προκειμένου να είναι πιο ήπια η μετάβαση στο νέο νόμισμα, 22 υποκαταστήματα των τριών μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας θα είναι ανοιχτά το απόγευμα της 1ης Ιανουαρίου και σχεδόν όλα τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης θα διανέμουν ευρώ.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [05] Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας η Θεσσαλονίκη το 2014

    Με ένα μεγάλο πάρτι στην Αποθήκη Γ' στο Λιμάνι υποδέχτηκε η Θεσσαλονίκη το 2014, έτος κατά το οποίο στέφεται Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας. Σήμερα, στο Μέγαρο Μουσικής θα δοθεί η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης με ένα εορταστικό πρόγραμμα αφιερωμένο στους νέους της πόλης. Η συναυλία θα δοθεί υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αλέξανδρου Μυράτ και με αφηγητή τον ηθοποιό Γιάννη Βούρο.

    Η Θεσσαλονίκη ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας θα φιλοξενήσει περισσότερες από 130 εκδηλώσεις (συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια, διαγωνισμοί, παρουσιάσεις, εκθέσεις) που θέτουν στο επίκεντρο τους νέους, τις δημιουργικές τους προτάσεις, τις ανησυχίες και τα προβλήματά τους.

    [06] Η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης

    Με την παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης, πολλές δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατές, σε 90 χώρες του κόσμου θα υποδεχθούν μουσικά τη νέα χρονιά, σήμερα το μεσημέρι της 1ης Ιανουαρίου, την ερχόμενη Τετάρτη σε απευθείας μετάδοση της συναυλίας από τη «χρυσοποίκιλτη αίθουσα» του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής στην αυστριακή πρωτεύουσα, το οποίο είχε δωρίσει ο μεγάλος Έλληνας μαικήνας των Τεχνών Νικόλαος Δούμπας.

    Τη Φιλαρμονική της Βιέννης, στη δημοφιλέστερη αυτή καλλιτεχνική εκδήλωση σε παγκόσμια κλίμακα, θα διευθύνει, για δεύτερη φορά (έπειτα από εκείνη την 1.1.2009), ο διάσημος αργεντινοϊσραηλιτικής καταγωγής αρχιμουσικός Ντάνιελ Μπαρενμπόιμ, που διατελεί σήμερα γενικός μουσικός διευθυντής της Κρατικής Όπερας του Βερολίνου και μουσικός διευθυντής της Σκάλας του Μιλάνου.

    Στο επίκεντρο του προγράμματος βρίσκονται τα έργα των Αυστριακών κορυφαίων μουσουργών Στράους, από τα βαλς, τις γρήγορες πόλκες μέχρι τα μαρς-εμβατήρια, με την καινοτομία όμως ότι αντί για τα χαρακτηριστικότερα έργα του πατέρα και του γιου Γιόχαν Στράους, θα παρουσιάσει περισσότερο τον λιγότερο γνωστό αδελφό Γιόζεφ Στράους, με επτά έργα του, επίσης επτά του γιου Γιόχαν και δύο του πατέρα Γιόχαν Στράους. Θα ακουστεί επίσης από ένα έργο των Ρίχαρντ Στράους, Γιόζεφ Λάνερ, Γιόζεφ Χέλμερσμπεργκερ και Λέο Ντελίμπ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 January 2014 - 9:30:23 UTC