Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έξι προσαγωγές για την ένοπλη επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη
  • [02] Σήμερα η δίκη του Μιχάλη Λιάπη
  • [03] Άγνωστοι άνοιξαν πυρ στον περίβολο της οικίας του Γερμανού πρεσβευτή
  • [04] Κοσμοσυρροή σε ΔΟΥ και τράπεζες για πινακίδες, φόρους
  • [05] Ρομπάι: Οικονομική ανάκαμψη από το 2014 στην Ευρωζώνη
  • [06] Η αστυνομία σκότωσε οκτώ άτομα στη διάρκεια επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα στην Κίνα
  • [07] Διακοπή της επιχείρησης διάσωσης του ρωσικού πλοίου στην Ανταρκτική
  • [08] Τουλάχιστον δέκα νεκροί από έκρηξη σε τρόλεϊ στο Βολγκογκράντ
  • [09] Σε επείγουσα νευροχειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο Σουμάχερ

  • [01] Έξι προσαγωγές για την ένοπλη επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη

    Έξι προσαγωγές υπόπτων έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την περιοχή του Χαλανδρίου για την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στις 3:30 τα ξημερώματα, στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολτ, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι δράστες χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ και έχουν ριφθεί δεκάδες σφαίρες. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο αστυνομικός φρουρός στο σπίτι του Γερμανού διπλωμάτη, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα, οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίον του σπιτιού χωρίς να στοχεύσουν ή να πειράξουν τον ίδιο και οι σφαίρες πήγαν όλες στον τοίχο, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ή ζημιές στην κατοικία.

    Ο αστυνομικός δήλωσε ότι δεν αντέδρασε, γιατί απέναντι είναι κατοικίες και υπήρχε κίνδυνος για τραυματισμούς πολιτών. Οι δράστες μετά τους πυροβολισμούς έφυγαν από την οδό Χίου, προς την οδό Αποστολοπούλου. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας και στο σημείο έφτασαν περιπολικά και άλλες αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή, ενώ έγινε άμεσα μια προσαγωγή και ακολούθησαν και οι υπόλοιπες πέντε που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

    Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που έχει αναλάβει την υπόθεση, αλλά δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής αν έχουν σχέση με την επίθεση.

    Με τον Γερμανό πρέσβη επικοινώνησε τηλεφωνικά, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος ενημερώθηκε αμέσως από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, που επίσης τηλεφώνησε στον κ. Ντολτ.

    Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ παραμένει αποκλεισμένη η περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη είχε σημειωθεί και από τη 17 Νοέμβρη, την Κυριακή 16 Μαΐου του 1999, όπου εκτοξεύτηκε ρουκέτα που καρφώθηκε στη στέγη. Τοτε ήταν και η πρώτη φορά που βρέθηκαν ίχνη της οργάνωσης, αφού είχαν εντοπιστεί κηλίδες αίματος του χειριστή του εκτοξευτήρα.

    [02] Σήμερα η δίκη του Μιχάλη Λιάπη

    Σήμερα πρόκειται να εκδικαστεί η υπόθεση για τις πλαστές πινακίδες και το ανασφάλιστο αυτοκίνητο του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη, έπειτα από την αναβολή που πήρε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε μετά από αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος του κ. Λιάπη , ο ίδιος δεν παρέστη στο δικαστήριο, προκειμένου να προσκομίσει, όπως είπε, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Ο πρώην υπουργός, ανέφερε ο συνήγορός του, έχει ήδη πληρώσει τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν , έχει πάρει πίσω τις πινακίδες του οχήματος, τις οποίες είχε καταθέσει τον περασμένο Αύγουστο και έχει καταβάλει τα ποσά για τα τέλη κυκλοφορίας.

    Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του κ. Λιάπη αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας, ενώ του επιβλήθηκαν τρία διοικητικά πρόστιμα για τη μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια, χωρίς άδεια.

    [03] Άγνωστοι άνοιξαν πυρ στον περίβολο της οικίας του Γερμανού πρεσβευτή

    Σε εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό άγνωστων δραστών που περίπου στις 03:30 πυροβόλησαν στην εξωτερική περίβολο της οικίας του Γερμανού πρεσβευτή στην Αθήνα που βρίσκεται στο Χαλάνδρι. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Δ.Α.Ε.Β.

    Αμέσως μετά το περιστατικό ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικο Δένδια και επικοινώνησε με τον ξένο διπλωμάτη.

    [04] Κοσμοσυρροή σε ΔΟΥ και τράπεζες για πινακίδες, φόρους

    Ένταση και συνωστισμός από νωρίς το πρωί επικρατεί στις περισσότερες ΔΟΥ της χώρας και σε πολλές τράπεζες, καθώς οι πολίτες σπεύδουν να καταθέσουν πινακίδες κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, καθώς και να εξοφλήσουν τέλη κυκλοφορίας και λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις.

    Χαρακτηριστικά, στην Δ' ΔΟΥ Αθηνών, στα Εξάρχεια, υπήρχε "ουρά" τουλάχιστον 150-200 πολιτών όταν άνοιξαν οι θύρες της στις 8 το πρωί, ενώ οι πρώτοι είχαν σπεύσει από τις 6:30 το πρωί.

    Στη ΔΟΥ Περιστερίου πολίτες προσέρχονταν από τα ξημερώματα και επίσης υπήρχε μεγάλη αναμονή μέχρι την εξυπηρέτησή τους.

    Συμπεριλαμβανομένης της σημερινής, απομένουν δυο εργάσιμες ημέρες (30 και 31 τρέχοντος) για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας 2014, την καταβολή της τελευταίας δόσης φόρου εισοδήματος, των δόσεων του ΦΑΠ (2011, 2012 και 2013), καθώς και την κατάθεση πινακίδων ή την έκδοση κλειδάριθμου.

    Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χ. Θεοχάρης, απαντώντας σε ερωτήματα του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με το ενδεχόμενο χορήγησης παράτασης, επεσήμανε ότι τούτο εναπόκειται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, αν και σημείωσε ότι δεν παρατηρούνται προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του συστήματος και οι φορολογούμενοι εξυπηρετούνται κανονικά.

    Μέχρι στιγμής, μολονότι εφέτος η σχετική διαδικασία κινείται ταχύτερα της αντίστοιχης περυσινής, σχεδόν 2,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας μέσω του τραπεζικού συστήματος. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών το πρόστιμο είναι ισόποσο της αξίας του σήματος.

    Οι ΔΟΥ θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2014 και οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών παρατείνονται, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1101/2002, για τις δυο επόμενες εργάσιμες ημέρες.

    [05] Ρομπάι: Οικονομική ανάκαμψη από το 2014 στην Ευρωζώνη

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι δήλωσε την Κυριακή πως αναμένει ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρώπη το 2014, λέγοντας ότι θα υπάρξει ανάπτυξη παντού στην ευρωζώνη, εκτός από τη Σλοβενία και την Κύπρο. Μιλώντας στα φλαμανδικά, στο τηλεοπτικό κανάλι VTM, είπε: «Στην ευρωζώνη, με εξαίρεση τη Σλοβενία και την Κύπρο, θα κινηθούμε προς την ανάπτυξη με θετικό πρόσημο».

    Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και οι χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα δείχνουν σημάδια ανάπτυξης. Για τον Ρομπάι, το 2014 θα είναι το έτος της ανάκαμψης αν και δεν θα είναι ακόμα ορατή λόγω της επιμονής των κακών στοιχείων για την ανεργία.Η δημιουργία θέσεων εργασίας θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συγγράφει τώρα βιβλίο με τίτλο "Η Ευρώπη μετά την καταιγίδα".

    Ο Ρομπάι απέρριψε τους φόβους σύμφωνα με τους οποίους οι ευρωεκλογές του Μαΐου θα δουν τα λαϊκιστικά ευρωσκεπτικιστικά κόμματα να αυξάνουν σημαντικά τη δύναμή τους.

    [06] Η αστυνομία σκότωσε οκτώ άτομα στη διάρκεια επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα στην Κίνα

    Η αστυνομία στη δυτική περιοχή Σινγιάνγκ της Κίνας πυροβόλησε και σκότωσε σήμερα οκτώ άτομα στη διάρκεια «τρομοκρατικής επίθεσης» ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση. Το περιστατικό σημειώθηκε στην Γιαρκάντ, κοντά στην πόλη Κασγκάρ στο Δρόμο του Μεταξιού, αναφέρει η κυβέρνηση της Σινγιάνγκ σε ανακοίνωσή της στον επίσημο ιστότοπό της.

    Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό βίας αυτό τον μήνα στη συγκεκριμένη περιοχή που κατοικείται κυρίως από μουσουλμάνους. Νωρίτερα μέσα στον μήνα, η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε 14 άτομα στη διάρκεια επεισοδίων κοντά στην Κασγκάρ κατά τα οποία σκοτώθηκαν και δύο αστυνομικοί.

    Σε ένα άλλο περιστατικό βίας, τουλάχιστον εννέα πολίτες και δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν μία ομάδα οπλισμένων με τσεκούρια και μαχαίρια επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα, επίσης κοντά στην Κασγκάρ, τον περασμένο μήνα, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [07] Διακοπή της επιχείρησης διάσωσης του ρωσικού πλοίου στην Ανταρκτική

    Οι κακές καιρικές συνθήκες υποχρέωσαν το παγοθραυστικό που προσπαθούσε να προσεγγίσει το ρωσικό πλοίο με 74 επιβαίνοντες, το οποίο είναι παγιδευμένο στον πάγο στην Ανταρκτική επί έξι μέρες, να διακόψει την επιχείρηση διάσωσης.

    Το αυστραλιανό παγοθραυστικό Aurora Australis πλησίασε σε απόσταση 18,5 χιλιομέτρων το υπό ρωσική σημαία Akademik Shokalskiy, αλλά αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και της χιονοθύελλας που σημειώνονται στην περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας. Το παγιδευμένο στον πάγο πλοίο, το Akademik Shokalskiy, απέπλευσε από τη Νέα Ζηλανδία στις 28 Νοεμβρίου για μια χρηματοδοτημένη από ιδιωτικά κεφάλαια αποστολή με την ευκαιρία της 100ης επετείου του ταξιδιού του αυστραλού εξερευνητή Ντάγκλας Μόσον στην Ανταρκτική.

    Στις 24 Δεκεμβρίου το Akademik Shokalskiy παγιδεύτηκε στον πάγο. Μέσα στο πλοίο βρίσκονται επιστήμονες και τουρίστες, πολλοί από τους οποίους είναι Αυστραλοί, και ένα ρωσικό πλήρωμα.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [08] Τουλάχιστον δέκα νεκροί από έκρηξη σε τρόλεϊ στο Βολγκογκράντ

    Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 23 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε τρόλεϊ στη ρωσική πόλη Βολγκογκράντ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ το οποίο επικαλείται πηγές της αστυνομίας. Η έκρηξη σημειώθηκε μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βολγκογκράντ από γυναίκα καμικάζι, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους, και 40 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.

    Πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση δείχνουν ό,τι απέμεινε από το κατεστραμμένο μπλε και λευκό τρόλεϊ με την οροφή του να έχει αποσπαστεί από το υπόλοιπο όχημα και πτώματα και συντρίμμια σκορπισμένα στο δρόμο. Οι ομοσπονδιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι για την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε κοντά σε αγορά στη συνοικία Ντζερζίνσκι, διενεργείται έρευνα για "τρομοκρατική ενέργεια και διακίνηση όπλων". Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται και μέλη των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών.

    Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη σημερινή ή τη χθεσινή επίθεση.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [09] Σε επείγουσα νευροχειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο Σουμάχερ

    Σε επείγουσα νευροχειρουργική επέμβαση χθες το βράδυ υποβλήθηκε ο Μίκαελ Σουμάχερ ύστερα από τη μεταφορά του σε γαλλικό νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση έπειτα από ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις Γαλλικές Αλπεις, ανακοίνωσε το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

    Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός BFMTV, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, ο οποίος έπεσε κάνοντας σκι και χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο, υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία.Η μάνατζέρ του Σαμπίνε Κεμ επιβεβαίωσε το ατύχημα χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, είπε ότι ο 44χρονος φορούσε κράνος και ότι τη στιγμή του ατυχήματος δεν ήταν μόνος του.

    Ο Σουμάχερ είχε τις αισθήσεις του όταν μεταφέρθηκε από τους διασώστες με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Μουτιέ, όπου διαγνώστηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Dauphine Libere, στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο στην Γκρενόμπλ.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 December 2013 - 7:30:27 UTC