Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα απολογείται ο Χάρης Τομπούλογλου
  • [02] Τη νύχτα ... μέρα θα κάνουν απόψε τα μαγαζιά στην Αττική
  • [03] Βελτίωση του καιρού από αύριο, σε βοριάδες στρέφονται οι άνεμοι
  • [04] Αυτοτραυματίσθηκε θανάσιμα επαγγελματίας οπλίτης στη Λέσβο
  • [05] Ποια χιονοδρομικά κέντρα στη Βόρεια Ελλάδα λειτουργούν κανονικά σήμερα
  • [06] Το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους απέρριψε ο Γ. Βάιντμαν
  • [07] Ισλαμιστές φοιτητές συγκρούονται με την αστυνομία στο πανεπιστήμιο Αλ-Αζχάρ του Καΐρου

  • [01] Σήμερα απολογείται ο Χάρης Τομπούλογλου

    Σήμερατο απόγευμαθα απολογηθείο μέχρι πρότινος πρόεδρος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος κατηγορείται σε υπόθεση εκβίασης εταιρείας που είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του νοσοκομείου.

    Εξερχόμενος χθες, του ανακριτικού γραφείου ο κ. Τομπούλογλου επανέλαβε ότι «η Δικαιοσύνη θα λάμψει» καθώς όπως είναι γνωστό, αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και υποστηρίζει ότι οι 25.000 ευρώ, που συνελήφθη επ΄αυτοφώρω να παραλαμβάνει, ήταν ποσό που του δόθηκε για δωρεά στο νοσοκομείο.

    Προθεσμία, επίσης, έλαβε από την ανακρίτρια Διαφθοράς, που χειρίζεται την υπόθεση, και ο 40χρονος που κατηγορείται στην υπόθεση για απλή συνέργεια στις πράξεις του κ. Τομπούλογλου.

    [02] Τη νύχτα ... μέρα θα κάνουν απόψε τα μαγαζιά στην Αττική

    «Λευκή νύχτα» διοργανώνεταισήμερα Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου.

    Βάσει απόφασης, της 19/12/2013, του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής, παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων του δήμου Αθηναίων, τη συγκεκριμένη ημέρα, έως ώρα 23:00.

    Ο δήμος Αθηναίων ενισχύοντας τη διοργάνωση, συμμετέχει με μουσικές εκδηλώσεις στην Πλατεία Συντάγματος από τις πέντε το απόγευμα.

    Συγκεκριμένα:

    Στις 17:00, συναυλία με τους τενόρους Duo Fina.

    Στις 20:00 Εορταστική Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας δήμου Αθηναίων, με τους τενόρους Γιώργο Ζωγράφο, Ντίνο Καλύβα, Μανώλη Λορέντζο. Διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης.

    Από τις 20:00 μέχρι τις 22:00, παιχνίδι με ξυλοπόδαρους από την ομάδα Circus Dayz.

    Επίσης, επεκτείνουν το ωράριό τους μέχρι τις 23:00 το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» του δήμου Αθηναίων (Αγγελικής Χατζημιχάλη 6-Πλάκα), το Νομισματικό Μουσείο (Πανεπιστημίου 10-12) και το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1-3, Πλάκα).

    [03] Βελτίωση του καιρού από αύριο, σε βοριάδες στρέφονται οι άνεμοι

    Νεφώσεις επικρατούν σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

    Στη βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν τοπικά βροχές και καταιγίδες ενώ σε υψόμετρο πάνω από τα 1200 μ. θα υπάρξουν και χιονοπτώσεις.

    Στην Αττική επικρατούν νεφώσεις από το πρωί ενώ το μεσημέρι ενδέχεται να εκδηλωθούν καταιγίδες στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

    Αύριο Κυριακή, το σκηνικό του καιρού θα είναι περίπου του ίδιο, ωστόσο από το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες με μέτρια όμως ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

    [04] Αυτοτραυματίσθηκε θανάσιμα επαγγελματίας οπλίτης στη Λέσβο

    Επαγγελματίας οπλίτης, λοχίας Πεζικού Α - Χ Π, που υπηρετούσε στη δύναμη του 265ου Μηχανοκίνητου Τάγματος Εθνοφυλακής στη Λέσβο, αυτοτραυματίσθηκε θανάσιμα με το ατομικό του τουφέκι στις 03:40, ενώ εκτελούσε καθήκοντα σκοπού σε διπλή σκοπιά φυλακίου της μονάδας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

    Για τα αίτια του περιστατικού, διατάχθηκε προανάκριση από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

    [05] Ποια χιονοδρομικά κέντρα στη Βόρεια Ελλάδα λειτουργούν κανονικά σήμερα

    Δεν λειτουργούν σήμερα, λόγω καιρικών συνθηκών, τα τρία από τα πέντε βασικά χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας.

    Συγκεκριμένα, δεν λειτουργεί προσωρινά, λόγω βροχής, το χιονοδρομικό κέντρο στα 3-5 Πηγάδια, κοντά στη Νάουσα, όπου όμως σε μεγαλύτερο υψόμετρο έχει αρχίσει να χιονίζει, ενώ κλειστό είναι και το Σέλι στο νομό Ημαθίας.

    Στο Ελατοχώρι της Πιερίας, όπου η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 5-6 βαθμούς Κελσίου, λειτουργούν για τους επισκέπτες μόνο ο εναέριος αναβατήρας και το σαλέ, αλλά οι σκιέρ δεν θα μπορέσουν να απολαύσουν τις πίστες, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ούτε σε αυτή την περίπτωση ευνοϊκές και το χιόνι δεν είναι αρκετό.

    Κανονικά λειτουργούν πάντως, έστω και με ομίχλη, τα χιονοδρομικά κέντρα της Βασιλίτσας στα Γρεβενά και του Καϊμακτσαλάν (Βόρας) στην Πέλλα.

    Αύριο αναμένεται ηλιοφάνεια, ενώ νέες χιονοπτώσεις αναμένονται το βράδυ της Τρίτης. Συνολικά στην Ελλάδα λειτουργούν σήμερα κανονικά οκτώ χιονοδρομικά, με 19 αναβατήρες συνολικού μήκους 9080 μέτρων.

    [06] Το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους απέρριψε ο Γ. Βάιντμαν

    Το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, απέρριψε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν, και τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να διορθώσει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ίδια.

    «Ένα κούρεμα χρέους δεν αποτελεί λύση για τα βασικά προβλήματα της χώρας» δήλωσε ο κ. Βάιντμαν στην εφημερίδα «Bild» και πρόσθεσε ότι, αντιθέτως, η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει την δύσκολη πορεία μεταρρυθμίσεων και να την ολοκληρώσει. «Η χώρα πρέπει να διορθώσει τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας, που έχει δημιουργήσει η ίδια. Να γίνει πιο παραγωγική και να εξυγιάνει περαιτέρω τον προϋπολογισμό της. Βοήθεια απ' εξω μπορεί μόνο να αγοράσει χρόνο, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην ίδια τη χώρα» τόνισε.

    Ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας προειδοποίησε ακόμη ότι η οικονομική κρίση θα αναζωπυρωθεί, εάν οι χώρες του ευρώ εγκαταλείψουν την μεταρρυθμιστική πορεία.

    [07] Ισλαμιστές φοιτητές συγκρούονται με την αστυνομία στο πανεπιστήμιο Αλ-Αζχάρ του Καΐρου

    Αιγύπτιοι φοιτητές πιστοί στους Αδελφούς Μουσουλμάνους έδωσαν σήμερα μάχη με την αστυνομία στην πανεπιστημιούπολη του πανεπιστημίου Αλ-Αζχάρ στο Κάιρο και πυρπόλησαν δύο κτίρια, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

    Ένας ακτιβιστής φοιτητής είπε πως σκοτώθηκε ένας υποστηρικτής των Αδελφών Μουσουλμάνων, οι οποίοι χαρακτηρίσθηκαν αυτή την εβδομάδα από το κράτος τρομοκρατική οργάνωση. Ωστόσο πηγή στους κόλπους των δυνάμεων ασφαλείας το διέψευσε.

    Η κρατική εφημερίδα Αλ-Αχράμ ανέφερε πως οι συγκρούσεις άρχισαν όταν δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν φοιτητές που υποστηρίζουν τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και εμπόδιζαν τους συμφοιτητές τους να μπουν στα κτίρια του πανεπιστημίου για να δώσουν εξετάσεις. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον της αστυνομίας και έβαλαν φωτιά σε ελαστικά για να αντιμετωπίσουν τα δακρυγόνα.

    Τα επεισόδια σημειώνονται έπειτα από μια ημέρα συγκρούσεων σε όλη τη χώρα, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

    Υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων βγήκαν χθες, Παρασκευή, στους δρόμους αφού η κυβέρνηση χαρακτήρισε την οργάνωσή τους "τρομοκρατική", μια κίνηση που αυξάνει τις ποινές γι' αυτούς που κινητοποιούνται εναντίον της κυβέρνησης η οποία σχηματίσθηκε αφού ο στρατός ανέτρεψε τον Μόρσι, τον Ιούλιο, έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις κατά της διακυβέρνησής του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 December 2013 - 11:30:29 UTC