Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ταξίδι στο θρησκευτικό συναίσθημα του 15ου αιώνα μέσα από μια εμπειρία... Ιμαλαΐων
  • [02] Τα μέτρα που θα λαμβάνονται τις ημέρες με αιθαλομίχλη
  • [03] Τρεις εργάσιμες για να τακτοποιήσετε τις οφειλές σας προς την Εφορία
  • [04] Ανοικτά σήμερα τα καταστήματα
  • [05] Σήμερα αναμένεται η απολογία του Χ. Τομπούλογλου
  • [06] Η πρώτη οικονομία της ΕΕ θα γίνει το 2030 το Ηνωμένο Βασίλειο
  • [07] Ο Ομπάμα υπέγραψε τον προϋπολογισμό του 2014 στις ΗΠΑ
  • [08] Το νέο άλμπουμ της Μπιγιονσέ διατηρεί την πρώτη θέση στο chart του αμερικάνικου Billboard

  • [01] Ταξίδι στο θρησκευτικό συναίσθημα του 15ου αιώνα μέσα από μια εμπειρία... Ιμαλαΐων

    Ένα ταξίδι στο θρησκευτικό συναίσθημα του 15ου αιώνα, οπότε κι ασκήτεψε ο Όσιος Νικάνορας, στη γοητεία των ζωγραφικών συνόλων του ασκηταριού του και σε μια εμπειρία... Ιμαλαΐων, από την κρεμαστή πεζογέφυρα που θα οδηγεί τον επισκέπτη μέχρι εκεί, θα είναι διαθέσιμο από τα τέλη του 2014.

    Τότε εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το σύνολο των εργασιών για την ανάδειξη μιας ξεχωριστής περιοχής με έντονη θρησκευτική και ιστορική σημασία. Πρόκειται για την περιοχή ανάμεσα στην Κοζάνη και τα Γρεβενά, όπου εδώ και λίγο καιρό το τοπίο άλλαξε ριζικά καιπροέκυψε ένα νέο φυσικό περιβάλλον, ανάμεσα στους επιβλητικούς ορεινούς όγκους και τη νέα λίμνη πουδημιουργήθηκε μετά την πλήρωση του ταμιευτήρα του Ιλαρίωνα. Τα νερά του κάλυψαν μια έκταση 21,9 τετραγωνικών χιλιομέτρων, παρασύροντας χωράφια, πρώην αγροτικές καλλιέργειες αλλά και τις μνήμες του τοπικού πληθυσμού.

    Δύο μόλις μέτρα πάνω από τη σημερινή ανώτατη στάθμη λειτουργίας του ταμιευτήρα, σκαρφαλωμένη στους απότομους βράχους του όρους Καλλίστρατου, βρίσκεται η Σκήτη του Οσίου Νικάνορα, απροσπέλαστη προς το παρόν για το ευρύ κοινό, αν και ιδιαίτερα επιβλητική για τον θεατή. Στο συγκεκριμένο σημείο θα καταλήγει μια κρεμαστή πεζογέφυρα, τύπου Ιμαλαϊων, που θα ξεκινά από την απέναντι πλαγιά και αποτελούσε πάντα αίτημα των κατοίκων, για να αναβιώσουν μια ανάλογη εμπειρία από την πεζογέφυρα που υπήρχε σε κοντινό σημείο στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και διευκόλυνε την πρόσβαση στην περιοχή της Ζάβορδας.

    [02] Τα μέτρα που θα λαμβάνονται τις ημέρες με αιθαλομίχλη

    Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι Υπουργικές Αποφάσεις για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης καθώς και για τη δωρεάν παροχή ρεύματος στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, για διπλάσιο αριθμό ημερών σε σχέση με τις ημέρες κατά τις οποίες εκδίδεται σύσταση για διακοπή της χρήσης τζακιών και θερμαστρών στερεών καυσίμων.

    Με την πρώτη απόφαση προβλέπονται σειρά μέτρων που ξεκινούν από συστάσεις και κλιμακώνονται, ανάλογα με το βαθμό συγκέντρωσης αιρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, μέχρι και σε διακοπή λειτουργίας εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης σε δημόσια κτίρια, κλείσιμο σχολείων, περιορισμούς στην κυκλοφορία και την παραγωγική δραστηριότητα.

    Διαβάστε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ τα μέτρα που θαλαμβάνονταιγια τις περιόδους που η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων υπερβαίνει τα 150 mg ανά κυβικό μέτρο αέρα.

    [03] Τρεις εργάσιμες για να τακτοποιήσετε τις οφειλές σας προς την Εφορία

    Τρεις εργάσιμες μέρες έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2014, τη δόση του φόρου εισοδήματος, αλλά και τις δόσεις του ΦΑΠ (2011, 2012 και 2013).

    Τα συνολικά έσοδα που προσδοκά η Εφορία αγγίζουν το 1,5 δισ. ευρώ.

    Σημειώνεται ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα πρέπει να πληρωθεί και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.

    [04] Ανοικτά σήμερα τα καταστήματα

    Σε ρυθμούς εορτών μπαίνουν και πάλι από σήμερα τα καταστήματα. Κλειστά θα είναι την Κυριακή τα καταστήματα στην Αττική, ανοικτά υπό προϋποθέσεις στη Θεσσαλονίκη. Από την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014 επανέρχεται το κανονικό ωράριο που ακολουθείται από τα καταστήματα που ανήκουν στην εμβέλεια των κατά τόπους Εμπορικών Συλλόγων του λεκανοπεδίου Αττικής.

    [05] Σήμερα αναμένεται η απολογία του Χ. Τομπούλογλου

    Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ο Χ. Τομπούλογλου, σχετικά με την υπόθεση της εκβίασης διαφημιστικής εταιρείας, η οποία είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού».

    Σε βάρος τουέχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατηγορίες τις οποίες ο ίδιος αρνείται.

    Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της παθητικής δωροδοκίας και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

    Κατά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα ο κατηγορούμενος, που συνελήφθη επ'αυτοφώρω να παίρνει χρήματα από εταιρεία την οποία φέρεται να απειλούσε ότι θα κηρύξει έκπτωτη από διαγωνισμό που είχε ήδη κερδίσει, αρνήθηκε την κατηγορία.

    Εξάλλου, ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιδείξει «την παραμικρή ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς».

    [06] Η πρώτη οικονομία της ΕΕ θα γίνει το 2030 το Ηνωμένο Βασίλειο

    Η Βρετανία θα ξεπεράσει τη Γαλλία και τη Γερμανία και θα είναι γύρω στο 2030 η πρώτη οικονομική δύναμη της Ευρώπης, σύμφωνα με μια μελέτη του Κέντρου Οικονομικής και Εμπορικής Έρευνας (CEBR) που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Daily Telegraph.

    Σύμφωνα μ' αυτή τη δεξαμενή σκέψης (Thinκ Tank), το Ηνωμένο Βασίλειο θα ξεπεράσει τη Γαλλία το 2018 και τη Γερμανία γύρω στο 2030, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο την ίδια στιγμή θα ξεπεραστεί και το ίδιο από την Ινδία και τη Βραζιλία.

    [07] Ο Ομπάμα υπέγραψε τον προϋπολογισμό του 2014 στις ΗΠΑ

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε τη διετή συμφωνία για τον προϋπολογισμό των Ηνωμένων Πολιτειών που επετεύχθη μεταξύ των δυο παρατάξεων Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών στο Κογκρέσο νωρίτερα αυτό το μήνα.

    Το νομοσχέδιο ήταν μεταξύ επτά νόμων συνολικά που υπέγραψε ο πρόεδρος Ομπάμα, από τη Χαβάη όπου περνά εορταστικές οικογενειακές διακοπές.

    Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών πέρασε τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό στις 18 Δεκεμβρίου, η οποία θα διευκολύνει την αυτόματη περικοπή των δαπανών και τη μείωση του κινδύνου της εκ νέου διακοπής λειτουργίας της κυβέρνησης όπως συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο δημιουργώντας σοβαρή αναστάτωση στη ζωή χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων από το κλείσιμο πολλών οργανισμών.

    [08] Το νέο άλμπουμ της Μπιγιονσέ διατηρεί την πρώτη θέση στο chart του αμερικάνικου Billboard

    Η νέα μουσική δουλειά της Μπιγιονσέ με τον ομώνυμο τίτλο διατηρήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στην κορυφή του αμερικανικού Billboard 200, πουλώντας 374.000 αντίτυπα την εβδομάδα που προηγήθηκε των Χριστουγέννων.

    Το σόλο άλμπουμ της αφρο-αμερικανής τραγουδίστριας που κυκλοφόρησε στις 13 Δεκεμβρίου πούλησε συνολικά 991.000 αντίτυπα μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.

    Επί του παρόντος η δουλειά της Μπιγιονσέ είναι στη 12η θέση μεταξύ των άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της χρονιάς, αλλά το «Beyonce» αναμένεται να σπάσει το top 10 σε λίγες εβδομάδες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 December 2013 - 7:30:23 UTC