Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Έφυγε» ο Νίκος Δημητράτος
  • [02] Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός μετέβη στο μνημείο Γιασουκούνι, προκαλώντας την αντίδραση της Κίνας και της Νότιας Κορέας
  • [03] Τουλάχιστον 30 νεκροί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις κατολισθήσεις στη Βραζιλία
  • [04] Σαρωτικός ανασχηματισμός της κυβέρνησης Ερντογάν

  • [01] «Έφυγε» ο Νίκος Δημητράτος

    Σήμερα, ξημερώματα 26ης Δεκεμβρίου 2013, απεβίωσε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, ο γνωστός τραγουδιστής και ηθοποιός Νίκος Δημητράτος, σε ηλικία 71 ετών.

    Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στο Νεκροταφείο του Βύρωνα, στις 2.30 μ.μ.

    [02] Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός μετέβη στο μνημείο Γιασουκούνι, προκαλώντας την αντίδραση της Κίνας και της Νότιας Κορέας

    Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε μετέβη αργά το πρωί ώρα Τόκιο στο μνημείο Γιασουκούνι της ιαπωνικής πρωτεύουσας προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Πεκίνου το οποίο χαρακτήρισε την κίνηση του Άμπε απολύτως απαράδεκτη. «Είναι απολύτως απαράδεκτο για τον κινεζικό λαό και η Ιαπωνία θα υποστεί τις συνέπειες», ανέφερε σε δήλωσή του ο γενικός διευθυντής ασιατικών υποθέσεων του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Λούο Σαοχούι.

    Η Νότια Κορέα, από την πλευρά της, εξέφρασε την «οργή» της και χαρακτήρισε την κίνηση αυτή «αναχρονιστική συμπεριφορά».

    Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός επισκεπτόμενος το μνημείο, το οποίο θεωρείται από τις γειτονικές χώρες Κίνα και Νότια Κορέα σύμβολο του ιαπωνικού μιλιταριστικού παρελθόντος δήλωσε ότι η κίνησή του ήταν μία συμβολική πράξη ενάντια στον πόλεμο και δεν είχε σκοπό να προκαλέσει τις γειτονικές χώρες Κίνα και Νότια Κορέα.

    Το Γιασουκούνι είναι «μισητό» από την Κίνα, αλλά και τη Νότια Κορέα, οι οποίες διαμαρτύρονται όταν κυβερνητικοί αξιωματούχοι μεταβαίνουν σε αυτό το ιερό. Για τις δύο αυτές χώρες το μνημείο συμβολίζει τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν από τα ιαπωνικά αυτοκρατορικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του αποικισμού της χερσονήσου της Κορέας (1910-1945) και κατά τη διάρκεια της μερικής κατοχής της Κίνας ( 1931-1945 ).

    [03] Τουλάχιστον 30 νεκροί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις κατολισθήσεις στη Βραζιλία

    Ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων στις νοτιοανατολικές πολιτείες της Βραζιλίας του Εσπιρίτο Σάντο και τοπυ Μίνας Γκεράις, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι επίσημες αρχές της χώρας.

    Ειδικότερα στην πολιτεία Μίνας Γκεράις οι αρχές ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν 17 νεκροί οι οποίοι σκοτώθηκαν από σοβαρές και εκτεταμένες κατολισθήσεις που προκάλεσε η υπερχείλιση ποταμών. Μεταξύ των θυμάτων και δυο παιδιά, ηλικίας 3 και 11 ετών που σκοτώθηκαν στην περιοχή Γκοβερνάντορ Βελαντάρες όταν τμήμα του σπιτιού τους κατέρρευσε.

    Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές στην πολιτεία Εσπιρίτο Σάντο, τη στιγμή που οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας προειδοποιούν για ακόμη πιο έντονες βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες.

    [04] Σαρωτικός ανασχηματισμός της κυβέρνησης Ερντογάν

    Αλλαγές σε δέκα υπουργεία ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες, το βράδυ της Τετάρτης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιουλ.

    Αντικαταστάθηκαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομίας και Περιβάλλοντος που παραιτήθηκαν το πρωί λόγω της υπόθεσης διαφθοράς και ο αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα υπουργός Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος επίσης φέρεται να εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση, αλλά δεν είχε παραιτηθεί. Αντικαταστάθηκαν επίσης οι υπουργοί των Μεταφορών, της Οικογενειακής και Κοινωνικής Πολιτικής και της Δικαιοσύνης, οι οποίοι είναι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές της 29ης Μαρτίου.

    Τέλος υπήρξαν άλλες τρεις αλλαγές με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

    Παράλληλα, χθες, Τετάρτη, 5.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη,ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Κάνοντας χρήση δακρυγόνων η τουρκική αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τη διαδήλωση.

    Αργά το βράδυ σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και μιας μερίδας των διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στο Καντίκιοϊ, στην ασιατική πλευρά της πόλης.

    Η κινητοποιηση οργανώθηκε από κόμματα και οργανώσεις που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση και οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του Ερντογάν. "Η διαφθορά είναι παντού" και "Η αντίσταση είναι παντού" ήταν δύο από τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

    Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι έγιναν και άλλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις, όπως στο Μπεσίκτας, σε μικρή απόσταση από το γραφείο του πρωθυπουργού, καθώς και στην Άγκυρα και τη Σμύρνη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 December 2013 - 9:30:23 UTC