Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρατείνεται η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ
  • [02] Συνελήφθη για εκβιασμό ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»
  • [03] Το υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει 9,5 εκατ. ευρώ για τη μεταφορά μαθητών
  • [04] Στην αντιτρομοκρατική η υπόθεση τοποθέτησης υδροχλωρικού οξέος σε αναψυκτικά
  • [05] Ανήλικοι λήστεψαν παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα

  • [01] Παρατείνεται η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

    Παράταση της απεργίας τους αποφάσισαν οι γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), έως και τις 3 Ιανουαρίου, επισημαίνοντας, ότι «η αιφνιδιαστική κατάθεση και ψήφιση τροπολογίας του υπουργείου Υγείας για τον ΕΟΠΥΥ στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, με σύσταση συγκεκριμένης μορφής θέσεων γιατρών στο ΕΣΥ, ένα 24ωρο αφότου άρχισε ο διάλογος, εκμηδενίζει τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης και τορπιλίζει το διάλογο, που είναι σε εξέλιξη με εντολή του πρωθυπουργού».

    Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ), αναφέρει επίσης, ότι «με τη σύσταση θέσεων ΠΕ-Ιατρών δημιουργεί εκ των προτέρων συνθήκες απομάκρυνσης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ από τις Μονάδες Υγείας, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το πραγματικό κίνητρο της ψευδεπίγραφης «μεταρρύθμισης της υγείας».

    [02] Συνελήφθη για εκβιασμό ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

    Για εκβίαση και παθητική δωροδοκία συνελήφθη ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος είχε στην κατοχή του προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 25.000 ευρώ, ποσό που - σύμφωνα με την αστυνομία - απαιτούσε από ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, προκειμένου να συνεχίσει τη σύμβασή της με το νοσοκομείο.

    Την άμεση παύση του προέδρου του «Αγλαΐα Κυριακού» ζητά από το Ίδρυμα ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης.Ο υπουργός κάλεσε επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙδρύματοςΑγλαΐα Κυριακού,το οποίο και, βάσει του καταστατικού του, τον έχει διορίσει, να ζητήσει την παραίτησή του από τη θέση του ισοβίου μέλους του ΔΣ, καθώς και να προχωρήσει στην ταχεία αντικατάστασή του.

    Εξάλλου, «με απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Χάρης Τομπούλογλου, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ.

    [03] Το υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει 9,5 εκατ. ευρώ για τη μεταφορά μαθητών

    Το υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει το ποσό των 9.598.500 ευρώ στις Περιφέρειες της χώρας, ως εξόφληση της συνολικής δαπάνης για τη μεταφορά μαθητών του σχολικού έτους 2012-2013.

    Τα ανωτέρω ποσά, θα αποδοθούν στις δικαιούχους Περιφέρειες, με χρηματική εντολή του υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

    Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος, στην περίπτωση που μετά την εξόφληση του συνόλου των δαπανών μεταφοράς μαθητών σχολικού έτους 2012-2013 προκύψουν αδιάθετα ποσά, αυτά μπορούν να διατεθούν για αντίστοιχες δαπάνες μεταφοράς μαθητών του επόμενου σχολικού έτους 2013-2014, υπό την προϋπόθεση ότι έχει προηγηθεί η έγγραφη ενημέρωση της Διεύθυνσής μας για το ύψος των ποσών αυτών.

    [04] Στην αντιτρομοκρατική η υπόθεση τοποθέτησης υδροχλωρικού οξέος σε αναψυκτικά

    Στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει ανατεθεί η υπόθεση τοποθέτησης υδροχλωρικού οξέος σε μπουκάλια με Coca Cola και Nestea.

    Όπως αναφέρει ο ιστότοπος zougla.gr, χθες το μεσημέρι εστάλη στα γραφεία του αναψυκτικό των 500 ml σε λευκό φάκελο, ο οποίος περιείχε, επίσης, ένα usb stick με προκήρυξη.

    Σύμφωνα με τις χημικές αναλύσεις που έγιναν, το αναψυκτικό περιείχε ποσότητα υδροχλωρικού οξέως.

    Στην προκήρυξη έξι σελίδων που φέρει την υπογραφή FAI/IRF Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο / Πυρήνας Nicola και Alfredo, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

    «Εμείς 4 ημέρες μετά από την αποστολή των φακέλων θα ξεκινήσουμε την επανατοποθέτηση. Η ενέργειά μας αυτή θα διαρκέσει 10 ημέρες ακριβώς. Η επιλογή της περιόδου των εορτών δεν είναι τυχαία. Αντίθετα είναι οι μέρες που τα κέρδη αυτών των πολυεθνικών πολλαπλασιάζονται. Οπότε για 10 ημέρες θα τοποθετήσουμε συνολικά 63 πλαστικά μπουκάλια Coca Cola light των 500ml και 42 πλαστικά μπουκάλια NESTEA των 500ml, όλων των γεύσεων. Η ενέργειά μας αυτή θα λάβει χώρα στις μητροπόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Η επανατοποθέτηση θα γίνει σε όλων των ειδών τα καταστήματα, που πουλάνε τα συγκεκριμένα προϊόντα. Όλα αυτά τα μπουκάλια που θα επανατοποθετηθούν περιέχουν περίπου 100ml διαλύματος υδροχλωρικού οξέος. Επιλέξαμε το υδροχλωρικό οξύ, γιατί σε αυτή την αναλογία διαπιστώσαμε, έπειτα απο πειραματισμούς ότι δεν επηρεάζει καθόλου το χρώμα της COCA COLA και του NESTEA, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα καθαριστικά όπως η χλωρίνη κτλ».

    [05] Ανήλικοι λήστεψαν παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα

    Συνελήφθησαν το μεσημέρι στο Μαρούσι πέντε ανήλικοι, οι οποίοι αφαίρεσαν από τέσσερις, επίσης, ανήλικους χρήματα που είχαν συγκεντρώσει λέγοντας τα κάλαντα. Οι ανήλικοι δράστες αφαίρεσαν τις εισπράξεις από τα κάλαντα σε δυο διαφορετικές περιοχές του Αμαρουσίου, χρησιμοποιώντας σωματική βία.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 December 2013 - 19:30:24 UTC